Korg
Korg

Utomhusmatta

Med en utematta får din uteplats en känsla av ett härligt utomhus-vardagsrum. Utomhusmattor är lätta att inreda med och passar både till matbordet ute och loungegruppen. På ILVA hittar du bland annat mattor för balkongen, altanen och uterummet. Vi har också utemattor som tål regn.

Produkter: 3
Produkter:3
Välj visning:
Visar 3 av 3

En matta ute blir alltmer populärt

En matta på uteplatsen gör altanen, balkongen eller uterummet trevligare. Trenden på senare tid har varit att flytta ut vardagsrummet, vilket betyder att uteplatsens inredning ska likna den i vardagsrummet. Det kan du uppnå genom att möblera uteplatsen med exempelvis en loungesoffa, loungefåtölj och en matta för utomhusbruk.

En matta för balkongen, altanen eller uterummet har många fördelar. Den är bekväm att gå på och blir inte lika varm som altanens brädor när solen ligger på. Det motsatta gäller också, när temperaturen faller blir utomhusmattan inte lika kall som underlaget. Men en utomhusmatta på balkongen eller altanen är inte bara praktisk, den är också fin att se på och kan väljas i massor av olika utföranden för att passa just din inredningsstil.

Utomhusmattor i olika utföranden

Utvecklingen har gått framåt. Idag finns det gott om snygga balkongmattor i plast, bambu och andra material i olika former. Oavsett om du letar efter en fyrkantig eller rund utomhusmatta hittar du den på ILVA. Vi har också små och stora utomhusmattor för olika typer av uteplatser. Har du svårt att välja bland ILVAs mattor till uterum? På våra sidor med inspiration till trädgården finns massor med bilder som kan ge inspiration till inredningen av din uteplats.

Flera möjligheter med en matta utomhus

Mattor utomhus används oftast på balkongen, altanen eller uterummet. Så här kan du resonera när du väljer utemattor till de olika uteplatserna:

  • En matta till balkongen ska gärna tåla regn, så till vida din balkong inte är inglasad. Med en balkongmatta kan du förvandla ett grått betonggolv till en vacker oas. På ILVA finns balkongmattor i flera olika färger och storlekar, och chansen är stor att du hittar en som passar din balkong.

    Om letar efter en matta till balkongen som tål regn kan du välja någon av våra modeller i polyester. Flera av våra plastmattor för balkongen klarar även frost.  Vill du ge hela din balkong ett ansiktslyft? Se i så fall gärna våra caféset, balkongstolar och balkongbord som kan komplettera din nya matta på balkongen.

  • En matta till altanen är med och skapar en känsla av vardagsrum utomhus. En altanmatta kan exempelvis ligga under matbordet ute eller helt för sig själv. Om du har en stor altan kan du ha flera altanmattor, exempelvis en vid loungegruppen och en vid solstolarna. Du kan också överväga att inreda med en stor utematta.

    Det är praktiskt att välja en plastmatta till altanen. Våra utemattor i polyester tål både regn och frost, och behöver därför inte tas in. Komplettera gärna din nya matta till altanen med någon av våra parasoller för att skapa en både snygg och behaglig uteplats.

  • En matta till uterummet behöver nödvändigtvis inte tåla regn, men det skadar inte om den är slitstarkare än vanliga inomhusmattor. Med en plastmatta till uterummet är du på den säkra sidan. ILVA har flera eleganta mattor till uterum som ger känslan av att ha ett extra vardagsrum. Till exempel kan du lägga din matta i uterummet under utomhus-matgruppen för att få en extra lyxig uteplats.

 Komplettera gärna din nya matta för uterummet med läcker utomhusbelysning, som skapar en mysig känsla när det skymmer.

En plastmatta utomhus som klarar det svenska vädret

Oavsett om du väljer en polyestermatta eller en polypropen-matta utomhus bör den klara de svenska väderförhållandena. Om du väljer en plastmatta ute från ILVA kan du vara säker på att den är motståndskraftig mot skiftande väderförhållanden. Flera av våra plastmattor för utomhusbruk tål också frost och kan ligga ute hela vintern. Genom att klicka på produktbeskrivningen på utomhusmattan i plast kan du läsa om vilket väder den klarar.

En utomhusmatta som tål regn är förstås mycket praktisk eftersom du inte behöver ta in den efter varje användning. Kom bara ihåg att skaka eller dammsuga den med jämna mellanrum, så den håller sig fin. Den kan också behöva tvättas emellanåt med en trasa eller svamp och ljummet vatten.

Fynda på ILVA

Letar du efter en prissänkt utematta till balkongen? Eller något annat snyggt och billigt till uteplatsen? Kolla i så fall in våra sidor med erbjudanden till trädgården, där finns alla våra ute-erbjudanden. Exempelvis kan du hitta allt från mattor för altanen till trädgårdsbänkar med nedsatta priser. Ett tips är att inte vänta för länge med att beställa, lagret är begränsat och de låga priserna gäller bara så länge produkten finns kvar.

Beställ enkelt en utomhusmatta

Det är mycket smidigt att köpa en utomhusmatta från ILVA. Välj om du vill få varan levererad hem eller att själv hämta ut den utan fraktkostnad i någon av våra butiker.

Att åka till en butik är också ett bra tillfälle för att se våra möbler och heminredning i verkligheten. Där kan du även få hjälp direkt av vår personal. Du är varmt välkommen till din närmsta ILVA-butik.