Korg
Korg
Produkter: 26
Produkter:26
Välj visning:
Visar 21 av 26

Unna din uteplats en snygg loungestol från ILVA

Har du alltid drömt om ett perfekt loungeområde i din trädgård? Det kan du enkelt få med bekväma loungestolar från ILVA. På ILVA finns ett stort sortiment av loungestolar i olika färger, material och storlekar. Vi har även snygga loungefåtöljer, loungesoffor och loungebord för en komplett loungegrupp.

Välj en FSC®-märkt loungestol med gott samvete

ILVA har i flera år satsat stort på att tillverka loungestolar och andra utemöbler i FSC®-certifierat trä. Certifieringen innebär bland annat att hänsyn tas till skogen och de som arbetar och bor i den. När du väljer en loungestol i FSC®-certifierat trä får du med andra ord inte bara en kvalitativ möbel, du är också med och säkrar skogens återväxt och rimliga villkor för skogsbrukarna.

Ge altanen ett lyft med en loungestol i rotting, trä eller något annat material

Välj ett snyggt och passande material till din loungestol ute. Ett tips när du väljer material är att överväga hur snyggt du tycker det är, hur skönt det är att sitta på, vad det kostar och hur mycket underhåll det kräver. Här kan du läsa mer om vanliga material i ILVAs loungestolar:

  • Trä. En loungestol i trä ger ett klassiskt utseende som passar den skandinaviska inredningsstilen. Trä är levande, ger en naturlig doft och absorberar fukt bättre än plastmöbler. En loungestol i ek eller teak är elegant och hållbar, men också dyrare än liknande möbler i andra material. Teak har fördelen av att det inte behöver oljas, eftersom det träslaget har en naturligt hög oljehalt. Andra loungestolar i trä behöver oljas regelbundet.

  • Rotting. En loungestol i rotting ger likt trä ett trevligt och levande utseende till uteplatsen. Rottingstolar finns både i målade och omålade varianter. Om du vill ha ett dämpat utseende på din altan kan du exempelvis välja en loungestol i rotting som är svart, grå eller i någon annan neutral färg.
    Tänk bara på att rotting är känsligt för regn och bör stå under tak. En loungestol i konstrotting kan därför vara ett bra alternativ. Konstrotting, som polyrotting, är slitstarkt, vädertåligt och liknar naturrotting. En loungestol i konstrotting passar bra om du vill ha ett naturligt utseende på dina utemöbler men samtidigt inte bekymra dig om ifall de står kvar ute i regnet.

  • Metall. En modern loungestol i metall ger ett stilrent utseende till din altan. En metallstomme i aluminium gör också att din loungestol utomhus blir lätt att flytta på, och att den tål både regn och sol. Det finns loungestolar i metall i flera olika prisklasser och utföranden.

Oavsett om du väljer en loungestol i trä, rotting, metall eller något annat material från ILVA, rekommenderar vi att du ställer in den när utesäsongen är förbi. I ILVAs skötselguide kan du läsa om hur du tar hand om loungestolar i olika material.

Inred med en loungestol i svart, vit eller någon annan färg

Oavsett om du letar efter en vit loungestol eller någon annan färg är chansen stor att du hittar den på ILVA. Vi har loungestolar i flera olika färger, men även omålade modeller. Du kan också få in mer färg till dina loungestolar med färgglada dynor och plädar.

Är du osäker på om du ska välja en loungestol i svart eller någon annan färg? Se gärna ILVAs sidor för inspiration, där finns massor av bilder på spännande uteplatser.

Möblera med en loungestol inomhus och på balkongen

Du kan också möblera med loungestolar inomhus. Då behöver du förstås inte tänka på att stolen ska tåla uteklimatet. Exempelvis är en loungestol i skinn en perfekt inomhusmöbel som både är bekväm och snygg. En loungestol i läder håller i många år och får en unik patina med tiden.

En loungestol för balkongen

En loungestol på balkongen ser bra ut och gör det bekvämt att sitta. Om du har ont om plats kan en låg loungestol vara ett bra alternativ, eftersom de är mindre skrymmande än höga modeller och fullt utfällbara solstolar. En låg loungestol på balkongen är helt enkelt utmärkt för dig som vill kunna sitta skönt i solen, men ändå ha utrymme till annat.

Om du har en liten balkong som inte rymmer två loungestolar kan du i stället kolla in våra smidiga caféset, vilka består ett par stolar och ett litet bord, perfekta för den lilla uteplatsen.

Välj loungestol utomhus och beställ idag, eller besök en ILVA-butik

Gör din uteplats redo för våren och sommaren och beställ en loungestol från ILVA idag. Du är också varmt välkommen att besöka en ILVA-butik för att uppleva vårt sortiment i verkligheten. I butik kan du också få hjälp direkt av vår personal.