Korg
Korg

Sängben

Sängben gör att luften under sängen kan cirkulera. Ett par sängben under sängen gör också att hela sovrummet ser trevligare ut. På ILVA hittar du både höga och låga ben till sängen. Är du osäker på vilka sängben som passar till din säng? Fråga gärna kundservice eller personalen i en ILVA-butik.

Produkter: 46
Produkter:46
Välj visning:
Visar 21 av 46

Inred med sängben och medar

För att göra ditt sovrum precis som du vill ha det är det viktigt att tänka på de små detaljerna. Sängben och medar är en sådan sak som man kanske inte funderar på så mycket, men som kan göra stor skillnad för intrycket i rummet. Går ditt sovrum i naturnära färger som vitt och grönt där sängben i ek passar bäst? Eller har du en mer industriell touch och är sugen på kolsvarta sängben till din säng? På ILVA har vi sängben och medar i alla material från stål till ek och svartlackerade runda varianter. Att byta ut dina medar kan även vara ett sätt att förnya ditt sovrum om du har en budget att förhålla dig till men ändå vill göra skillnad. Det är fascinerande vilken skillnad färger kan göra i ett rum, byt exempelvis ut sängbenen från ljusa till mörka och se hur rummet förändras. Medar till säng behöver inte heller vara en dyr historia, på ILVA har vi uppsättningar i olika prisklasser där du kan välja själv. Under årens lopp har vi satt sängben och medar på sängar över hela Norden, eftersom vårt varuhus finns både i Danmark och på Island, förutom vårt svenska varuhus i Svågertorp utanför Malmö. Välkommen in till oss om du vill förnya ditt sovrum på ett enkelt vis eller vill finna inspiration för andra rum i ditt hem. Vi sätter ära i att ha bra kundservice och hög kvalitet, det är något som du kan räkna med vid varje besök hos oss.

Sängben och medar förnyar ditt sovrum

Sängben och medar kommer i olika storlekar beroende på vilken höjd du vill ha på din säng. På ILVA har vi sängben och medar från 10 cm upp till 23 cm. Det varierar hur högt man vill ha sin säng, vissa föredrar högre sängar för att kunna ha förvaring undertill eller helt enkelt för att komma upp lite från golvnivån. Andra tycker bättre om att ligga nära golvet men ändå ha en viss höjd - då passar de kortare sängbenen bra. Hur högt man vill ha sin säng kan också bero på ålder, äldre människor som kanske har svårare att röra på sig föredrar ofta lite högre höjd. Det enklaste sättet att veta vad som passar dig och ditt sovrum är att komma in till oss i Svågertorp och prova. På plats i vårt fysiska möbelvaruhus finns kunnig personal som mer än gärna hjälper dig att hitta den ultimata lösningen till ditt hem. Vill du undersöka utbudet innan ditt besök finns vårt sortiment tillgängligt på hemsidan. Vi är måna om att alltid hålla hög kvalitet och erbjuda moderiktig design till bra priser. Upptäck vårt utbud, bli inspirerad och plocka ut de detaljer du tycker bäst om. 

ETT STORT UTBUD AV MÖBELBEN

ILVA har ett stort utbud av ben till möbler. Du hittar bland annat sängfötter i olika höjd och färger. Vi har också möbelben i trä, plast, metall och flera andra material. Sängben gör det lättare att städa under sängen och luften kan cirkulera. Dessutom ser sängen och sovrummet trevligare ut. När du har hittat ett par passande ben till sängen kan du enkelt beställa från ILVAs hemsida och få dem levererade hem.

VÄLJER DU HÖGA ELLER LÅGA SÄNGBEN?

Med ett par höga sängben på 30 cm får du gott om plats under sängen. Det bådar för god luftcirkulation och det finns utrymme till att ha en förvaringslåda under din sovplats. Om du har en resårbotten eller annan säng som inte är så hög, kan du få upp den en bit från golvet med ett par höga sängben på exempelvis 40 cm. Till en kontinentalsäng eller annan hög sängmodell kan det räcka med ett par lägre sängben på 15 cm, eller liknande höjd.

Extra låga sängben
Ett par sängben eller sängmedar behövs för att inte fukt ska samlas under sängen. Det fixar även ett par extra korta sängben på 5 cm. Tänk bara på att med så korta sängben, och det gäller även sängben på 10 cm, blir det omständligt att dammsuga under sängen.

Standard med sängben på 20 cm
Många väljer sängben på omkring 20 cm, vilket är något av en standardhöjd. Men oavsett om du väljer sängben på 40 cm, 5 cm eller 25 cm, är det viktigaste att de sitter stabilt på sängen. Undersök därför i förväg vilka slags sängben som passar till din säng. Du är välkommen att fråga oss om du är osäker.

LÅT BENEN TILL SÄNGEN BLI DEL AV INREDNINGEN I DITT SOVRUM

Sängbenen märks främst för att de lyfter upp sängen, snarare än att de syns. Men, ett par snygga sängben kan vara pricken över i när det kommer till inredning och vara en viktig detalj som ger sovrummet rätt känsla. Och om du väljer ett par höga sängben på 30 cm, så kommer de synas tydligt och deras design får då stor betydelse.

På senare tid har det blivit inne med sängben i mässing, vilka ger ett elegant utseende till sovrummet. Sängben i trä är en klassiker som aldrig går ur mode. Ett par rejäla sängben i ek gör att sängen står stadigt och de passar till de flesta inredningsstilar. Bland annat passar sängben i ek till den skandinaviska stilen, som karaktäriseras av enkelhet och naturliga material av god kvalitet och design.

Ben till sängen i olika färger och sängmedar
Det finns sängben i svart, vitt och massor av andra kulörer du kan välja mellan för att matcha sovrummets övriga färgsättning. Det är inte ovanligt att en och samma modell av ILVAs sängben finns i ett antal olika kulörer.

Sängmedar
I stället för ben till sängen kan du välja sängmedar. En sängmed sträcker sig från ena sidan av sängen till den andra och löper tvärs över sängens kortsida. Sängmedarna sitter vid huvud- respektive fotända och är ett snyggt och ovanligare alternativ till sängben.

Ytterligare inredning till sovrummet från ILVA
Ett par nya sängben skänker förnyelse till sovrummet. Se gärna ILVAs mattor, överkast och sänggavlar för att ge ditt sovrum en påtaglig ansiktslyftning för en relativt billig peng. Kolla gärna in ILVAs sidor med inspiration till sovrummet. Där finns massor av bilder som kan ge idéer till val av sängben och mycket annat.

FYNDA BILLIGA SÄNGBEN PÅ ILVA

Det finns en chans att du kan hitta extra billiga sängben på ILVAs sidor med erbjudanden till sovrummet. Det rabatterade sortimentet skiftar hela tiden och vad som erbjuds på fyndsidorna kan ändras fort. Erbjudandena gäller bara så länge lagret räcker, ett tips är därför att inte vänta med att beställa om du hittar ett par billiga sängben eller något annat du letar efter.

Beställ sängben idagBeställ dina sängben från ILVA idag och få dem levererade hem, eller hämta ut dem själv utan fraktkostnad i någon av ILVAs butiker. Vi rekommenderar dig att besöka en fysisk ILVA-butik om du har möjlighet, vårt sortiment upplevs bäst i verkligheten. I butik kan du också få hjälp direkt av vår personal. Välkommen in!