Korg
Korg

Möbelvård

Ta hand om dina möbler och förläng deras livslängd. Med bland annat textilrengöring, lädervård och träolja kan du hålla dina möbler i gott skick och få dem att se fräschare ut. Vi har möbelvårdsprodukter för både inne- och utemöbler, som är lätta att använda.

Produkter: 20
Produkter:20
Välj visning:
Visar 20 av 20

HÅLL MÖBLERNA I GOTT SKICK MED RÄTT MÖBELVÅRD

När du har lagt tid på att välja ut de perfekta möblerna till ditt hem, kan vi också förstå om du gärna vill ta väl hand om dem. Lyckligtvis finns det både något du kan göra för att förlänga livslängden på soffor, matbord, mattor och flera andra av hemmets möbler, liksom du också har möjlighet för att agera med motmedel direkt hjälp om det skulle uppstå en fläck.

Här på sidan hittar du möbelvård, möbelvax, läderkräm och flera andra underhållsmedel du kan använda för att få dina favoritmöbler att hålla år efter år.

MÖBELVÅRD FÖR OLIKA MATERIAL

För olika material finns olika möbelvårdsprodukter. Möbeltvätt för soffa, möbelolja och många andra möbelvårdsprodukter gör att dina möbler håller sig fina länge. Om du har trä- eller lädermöbler som börjar se lite småtrista ut, kan du enkelt och beroende av materialet använda träolja, möbelvax eller läderfett för att återskapa lystern i dina möbler.

Möbelvård från Guardian

Bland ILVAs utbud av möbelvård hittar du flera produkter av märket Guardian, som har specialiserat sig på underhållsprodukter för möbler. Vi har både Guardians möbelvård och textilrengöring till soffor, fåtöljer och andra möbler.

GE ÄLDRE MÖBLER NYTT LIV MED LÄDER- OCH TEXTILRENGÖRING

Utöver att olika former av möbelvård säkrar att fläckar och annan smuts får det svårare att tränga in i tyget, kan du också hitta olika produkter med möbelrengöring:

  • TEXTILRENGÖRING
    Om du har fått fläckar på mattan eller spillt kaffe i tygsoffan är textilrengöring din räddning. Tänk på att fläcken är lättare att ta bort ju snabbare du agerar. Det finns olika sorters textiltvätt till din soffa, bland annat kan du välja mellan rengöringsskum och textilspray.

    Tips: I regel kan textilrengöring för möbler också användas på kläder.

  • LÄDERRENGÖRING
    Om du har skinnsoffor och skinnfåtöljer kan du med fördel investera i läderrengöring och annan lädervård för soffor och fåtöljer. I vårt sortiment hittar du bland annat läderkräm, rengöring och läderbalsam för skinnsoffor. Det blir lättare att rengöra lädermöbler om du har impregnerat dem innan, eftersom impregneringen motverkar att fläckar sugs in i materialet.

TEXTILIMPREGNERING OCH LÄDERIMPREGNERING

Textilimpregnering gör tyget bättre rustat mot smuts och damm. Tygets förmåga att andas och dess utseende påverkas inte av textilimpregnering. Det är också lättare att lyckas med soffrengöringen om du har impregnerad soffklädsel. Textilimpregnering fungerar på flera olika sorters tyger, bland annat plast, syntetiska- och naturfibrer.

Läs alltid noggrant på förpackningen innan du använder impregneringsspray på textil.

Läderimpregnering

Lädrets art och hur det har behandlats påverkar behovet av impregnering. Så kallat däckfärgat läder kommer med en ytbehandling som är motståndskraftig och kan klara sig utan impregnering. Däremot kan nubuckläder behöva impregneras då det annars är mycket känsligt för fläckar. Det är en bra idé att i samband med köpet av soffan eller fåtöljen ta reda på vilken form av läderimpregnering som eventuellt behövs.

TRÄOLJA UTOMHUS

Genom att använda olja till utemöblerna av trä undviker du att de torkar ut. De ser också fina ut längre. Olja till ekbord och andra träslag är lätt att använda och ger ny lyster till materialet.

Men behövs alltid olja till utemöbler av trä? Vissa träslag, som teak, är har naturligt hög oljehalt och behöver därför oljas mycket sällan om än alls. Om du däremot har utemöbler i ek och akacia kan mer regelbunden oljning behövas. Detta gäller om utemöblerna är obehandlade, på en lackad trämöbel riskerar oljan att inte nå genom fernissan.

Kom ihåg att alltid rengöra utemöblerna grundligt innan du oljar dem. Om du har utemöbler i natursten kan de behöva behandlas med stenolja för att bättre motstå vädrets påverkan. Ytterligare sätt för att förlänga livstiden på dina utemöbler är att ställa undan dem när utesäsongen är förbi och att under sommarsäsongen använda överdrag till utemöbler för att skydda mot väder och vind.

LÄS ALLT OM MÖBELVÅRD HÄR

Funderar du över vilken möbelolja du ska ha på ek? Eller vill du läsa mer om textilspray till soffa och annan möbeltvätt? Vi rekommenderar dig då att kolla in ILVAs utförliga skötselguide. Där kan du läsa om allt från möbelvård av textil, läder, utemöbler, stenmöbler och så vidare. Skötselguiden innehåller detaljerad information om underhåll av olika sorters träslag och andra material.

I guiden kan du också läsa om hur du tar hand om sängar och madrasser.

BESTÄLL MÖBELVÅRD FRÅN ILVA IDAG

Har du hittat en skumtvätt till din soffa eller någon annan möbelvårdsprodukt? Då kan du enkelt beställa från ILVAs hemsida och få varan hemlevererad. Vi rekommenderar dig att köpa möbelvårdsprodukter, allt från rengöring till impregnering och olja, samtidigt som du köper din nya möbel. Då slipper du stå utan möbelvård när den behövs.

Du är också alltid välkommen att besöka en ILVA-butik för att köpa möbelvård och se vårt utbud av möbler i verkligheten.