Korg
Korg

Bokhyllor

Bokhyllan är en klassisk trotjänare i varje hem och används både till böcker och prydnadsföremål. Utöver den traditionella bokhyllan finns bokskåp, bokhyllor på väggen och andra smarta lösningar på ILVA. Vi har också bokhyllor i trä och andra material.

Produkter: 180
Produkter:180
Välj visning:
Visar 21 av 180

SNYGGA BOKHYLLOR I OLIKA STIL

På ILVA hittar du både höga och låga bokhyllor i olika material. Vi har bland annat bokhyllor i metall, trä och rotting. I vårt sortiment hittar du både moderna bokhyllor och hyllor med mer klassisk formgivning. Oavsett om du letar efter en bokhylla i rotting till vardagsrummet eller en liten bokhylla till barnens rum, är chansen stor att du finner den hos oss.

Olika färger

Letar du efter en svart bokhylla? Eller en vit bokhylla? ILVA har bokhyllor i flera olika färger, men även bokhyllor som bara är oljade eller lackerade. En svart, vit eller grå bokhylla är ofta lätt att möblera med, eftersom de färgerna är enkla att matcha med andra kulörer.

Inspiration

För att få nya idéer till valet av ny bokhylla kan du kolla in ILVAs sidor med inspiration, som är fulla av fotografier på möbler i riktiga rum. Med lite tur kan du få inspiration i valet av ny bokhylla, eller så kanske du får idéer till större förnyelse av hemmet?

BOKHYLLOR MED DÖRRAR ELLER LÅDOR

Det finns bokhyllor i massor av olika utföranden. Här är några vanliga modeller av bokhyllor:

  • En bokhylla med skåp låter dig dölja sådant som inte behöver visas upp. I vardagsrum är det till exempel inte ovanligt med en bokhylla med underskåp i botten och synliga hyllplan längst upp, där vackert porslin eller prydnadsföremål kan ställas.
  • Bokhyllor med glasdörrar, även kallade vitrinskåp, låter dig också visa fram fina saker. En bokhylla med vitrinskåp har också fördelen av att prydnadssakerna bakom glasdörrana inte blir dammiga lika ofta som på öppna hyllor.
  • En bokhylla med lådor är en smidig förvaringslösning, eftersom de utdragbara lådorna gör att du lätt kommer åt sådant som är undanstoppat längst in. Tänk på att lådorna i bokhyllan inte ska vara för högt placerade, det kan vara bökigt att dra ut lådor som är över axlarna i höjd.
  • En vägghängd bokhylla är en snygg och praktisk lösning som ger en känsla av luft till rummet. Inte minst passar den bra bakom en soffa, eftersom den inte tar något golvutrymme.
  • En hörnbokhylla är en smidig lösning om du har ont om plats eller ett hörn över som är svårt att möblera. En låg bokhylla i trä i hörnet i vardagsrummet är perfekt att ha växter, vaser eller ljus på.

TILL OLIKA RUM

Många väljer gärna ett finare material på bokhyllan i vardagsrummet. En bokhylla i teak, ek eller valnöt är utmärkta val för vardagsrum. De är eleganta träslag som är trevliga att se på. Om ditt i vardagsrum är ljust passar en bokhylla i ek bra, eftersom det är ett relativt ljust material. Ifall du önskar en ännu ljusare kulör kan du se efter bokhyllor i trä som är vitpigmenterade.

En bokhylla i valnöt och teak är något mörkare i nyansen, där teak tydligt drar mot orange och rött. Om du har ett stort vardagsrum kan en bokhylla användas som rumsavdelare. På så sätt kan du skapa olika små rum i vardagsrummet och exempelvis skilja matbordet från hörnsoffan.

Tv-rummet

En tv-bokhylla är en praktisk möbel som både rymmer tvn och flera tillbehör som högtalare, mediaspelare och tv-spel. Du kan också överväga en stor bokhylla med ett hyllsystem som täcker hela väggen och även rymmer växter och prydnadssaker. Ett hyllsystem kan vara en bra lösning om du exempelvis har ett kombinerat tv-rum och hall, och vill låta tv-möbeln bli en del av inredningen.

Bokhyllor till kontor

En hög bokhylla som rymmer mycket är ofta en praktisk lösning till kontor. Därför kan en hög bokhylla med stege vara ett bra alternativ. I ILVAs sortiment finns också modulbokhyllor som kan byggas ut. De passar bra om du med tiden behöver komplettera med en liten bokhylla i samma stil.

Bokhyllor till hallen

I en smal hall kan en bokhylla som är 20 cm djup passa bra. Det är en smal bokhylla som ändå rymmer mycket. Små bokhyllor kan med fördel kompletteras med små korgar och förvaringslådor och liknande, för att få plats med ännu fler små ting. ILVA har också avlastningsbord till hallen.

FYNDA BILLIGA BOKHYLLOR

Om du har tur kan du hitta en billig bokhylla på ILVAs sidor med erbjudanden. Rabatterna på fyndsidorna gäller bara så länge lagret räcker, ett tips är därför att inte vänta för länge med att beställa om du hittar något du gillar.

Du kan också läsa om när det är stora realisationer, och mycket annat, genom att följa ILVA på facebook och instagram.

DANSK DESIGN PÅ HEMSIDAN OCH I BUTIK

Sedan ILVAs grundande i det tidiga 60-talet har våra bokhyllor är designats i Danmark. Idag formges ILVAs möbler fortfarande med kvalitet och estetik i åtanke, men också hållbarhet kommit att bli mycket viktig faktor i framställandet. Dessutom vill vi att våra möbler ska vara rimligt prissatta. ILVA har både en webbutik och fysiska butiker i Sverige. Du är varmt välkommen att besöka en ILVA-butik, där du