Korg
Korg

Bordslampor

En bordslampa ger ett trevligt sken och passar på flera ställen hemmet. Du kan bland annat ställa en bordslampa i fönstret, på skrivbordet och på sidobordet i vardagsrummet. På ILVA finns bordslampor i trä, glas, mässing, och flera andra material.

Produkter: 20
Produkter:20
Välj visning:
Visar 20 av 20

Snygga bordslampor i ILVAs sortiment

Alla bordslampor på ILVA har dansk design och är framtagna med estetik, funktion och hållbarhet som ledord. Dessutom väljer vi alltid material av hög kvalitet, oavsett om det är en bordslampa i papper eller metall. I vårt sortiment finns allt från bordslampor med industriellt utseende, till hemtrevliga modeller och rena arkitektlampor. Med andra ord finns något för varje smak.

Vi har också specialmodeller utan sladd och dimbara bordslampor. Är du ute efter en bordslampa i svart eller någon annan färg? Kanske en bordslampa i guld? Chansen är stor att du finner den i vårt utbud, vi har lampor i både vanliga och ovanliga färger.

Energieffektiv

Komplettera din nya bordslampa med en LED-ljuskälla för att var att spara energi. Vi har också specialframställda snygga LED-lampor som är till för designade bordslampor med synlig ljuskälla. I en sådan bildar armaturen och led-ljuskällan en helhet.

Olika storlekar och former

Oavsett om du letar efter små eller stora bordslampor hittar du dem på ILVA. Vi har exempelvis både höga bordslampor och mer kompakta modeller. I vårt utbud finner du också fyrkantiga och runda bordslampor, för att nämna några av formerna.

Är du på utkik efter en liten bordslampa och har svårt att bestämma dig vilken du ska välja? I så fall kan det vara en bra idé att besök en ILVA-butik. Ofta är det lättare att ta ett köpbeslut efter att ha sett produkten i verkligheten. I butik kan du också få hjälp direkt av vår personal.

En modern bordslampa för varje rum

På ILVA finns både stora och små bordslampor och du kan enkelt hitta en modell till varje rum. Här är några exempel på hur du kan möblera med en bordslampa i hemmets olika delar:

  • En bordslampa i vardagsrummet kan både stå i bokhyllan och på sidobordet. Det är också populärt med en bordslampa i fönstret i vardagsrummet. Den ger ett mysigt sken på kvällen och belyser växterna bredvid lampan. En vacker och stor bordslampa är perfekt i det rymliga vardagsrummet, eftersom lampan både ger bra ljus och är trevlig att se på i egen rätt.
  • I hemmakontoret kan en hög bordslampa som skiner över hela skrivbordet vara en bra lösning. Det kan antingen vara en lampa på fot eller en som du skruvar fast på sidan av bordet. En så kallad arkitektlampa fästs på sidan av bordet och ger ett bra ljus tack vare den rörliga armen.
  • En bordslampa i sovrummet ger en härlig mysbelysning, perfekt vid sänggåendet. Med en lampa på nattduksbordet kan du läsa i sängen innan du somnar och enkelt tända om du vaknar på natten. En nattduksbordslampa får gärna vara dimbar eller ha en ställbar skärm, så du kan vinkla undan ljuset från din partner.
  • En bordslampa i köket ger en avgränsad och stämningsfull belysning när du ska äta. Om du vill ha lampan på köksbordet kan det vara en bra idé att välja en batteridriven bordslampa. Med en sådan lampa slipper du sladdar och enkelt kan flytta bordslampan när bordet ska torkas.

Sladdlöst och praktiskt

Med en bordslampa som går på batterier kan du enkelt få belysning både i sommarstugan och på uteplatsen (om lampan är gjord för att var utomhus vill säga.) En bordslampa utan sladd är också perfekt för dig som har långt till närmsta eluttag och vill undvika att dra förlängningskontakter kors och tvärs över rummet. En sladdlös bordslampa kan enkelt flyttas på och ger extra ljus var du än behöver det.

ILVA har flera portabla bordslampor för uteplatsen. Med en trådlös bordslampa ståendes på trädgårdsbordet får du och dina gäster en mycket behaglig belysning när ni äter på altanen. Om du väljer en uppladdningsbar bordslampa sparar du dessutom in på batterikostnader. Och om den laddbara bordslampan har en solcellsladdare minskar du energiförbrukningen.

Du hittar de laddningsbara bordslamporna för uteplatsen bland ILVAs utomhusbelysning.

Inred med en bordslampa

Här är några förslag på hur du kan inreda med olika bordslampor:

  • Om du vill ha klassisk elegans är en bordslampa i mässing ett bra val. Mässing har också fördelen att det är riktigt snyggt i både ljusa och färggranna hem.
  • En bordslampa med glasfot är en klassisk och vacker armatur som kan kombineras med exempelvis en lampskärm med blommor. Bordslampan i glas reflekterar ljuset snyggt och passar både i fönstret och på skrivbordet. Glaslampor finns också i massor av spännande former.
  • Om du mer är ute efter ett modernt och lite råare utseende är en bordslampa i betong eller oborstad aluminium bra val. En bordslampa med betongfot sätter en tuff prägel på rummet och är snygg ihop med moderna möbler i metall och glas.
  • En bordslampa med stenfot är en unik möbel som lätt drar blickarna till sig. Med en lampfot i exempelvis marmor får du en känsla av lyx och en lampa för tankarna till södra Europa.
  • Bordslampor i naturmaterial som trä och rotting ger en organisk känsla till rummet. Om du inreder med mycket växter, linnetyg, trä och läder kommer en bordslampa i rotting snyggt att smälta in. Det samma gäller om du väljer en bordslampa med träfot. I den levande och naturliga inredningsstilen passar det också bra med bordslampor i keramik.
  • Bordslampor i metall kan se väldigt olika ut och passa en rad olika inredningsstilar. På ILVA hittar du både bordslampor i retro-design och moderna varianter i metall. En fördel med metall är att det är hållbart och lätt att hålla rent.

Om du vill ha fler idéer till hur du kan inreda med en bordslampa i metall eller något annat material, kan du kolla in våra sidor med inspiration. De är fulla med inredningsbilder som visar våra möbler i riktiga rum. Alla våra bordslampor finns nödvändigtvis inte representerade på bilderna, men fotografierna kan i stället ge dig en helhetsidé till hur du kan möblera i ditt eget hem.

En bordslampa på rea hos ILVA

Om du har tur kan du hitta en billig bordslampa på ILVAs sidor med erbjudanden. Prissänkningarna gäller bara så länge varan finns kvar i lager, ett tips är därför att beställa direkt om du hittar något du vill ha.

Du kan också läsa om billiga bordslampor och realisationer på andra möbler om du följer ILVAs nyhetsbrev. Utskicken innehåller också massor av annat spänande som möbelnyheter och inredningstips.