Korg
Korg

Matbord med iläggsskiva

Produkter: 109
Produkter:109
Välj visning:
Visar 21 av 109

Välj ett matbord med iläggsskiva och få plats med gästerna

Ett matbord med iläggsskiva är perfekt när du får gäster på besök. I en handvändning kan du enkelt skapa nya platser runt bordet. Det är trevligare och mer praktiskt när det finns gott om utrymme och att alla kan sitta bekvämt!

Med ett utdragbart bord, eller ett bord med iläggsskiva, har du både ett smidigt matbord till vardags och ett rymligt bord när det är fest. Många försöker använda varje kvadratmeter effektivt och då är ett förlängningsbart matbord ett bra alternativ.

Tips: Göm undan iläggsskivorna när du inte använder dem. Förvara dem till exempel i ett skåp, i källaren, i förrådet, på vinden eller under sängen.

På ILVA finns ett stort utbud av förlängningsbara matbord

På ILVA finns ett stort utbud av matbord med iläggsskiva, både med integrerade och lösa skivor. Välj ett utdragbart matbord med runda, fyrkantiga och ovala former. Våra förlängningsbara matbord finns också i flera olika material och färger.

ILVAs matbord med iläggsskiva är förhållandevis enkla och stilrena i sin formgivning. Många av de förlängningsbara borden kan väljas med bordsskivor i svart, vitt eller i omålat trä. Fördelen med att välja ett matbord med iläggsskiva i någon av dessa färger eller material är att du inte kommer tröttna på det.

Tack vare den minimalistiska designen passar ILVAs utdragbara matbord in i varje hem. De skandinaviska borden är lätta att inreda med. Om du vid festliga tillfällen vill ha ett livligare utseende på bordet kan du till exempel lägga på en färggrann duk.

Ett runt bord med iläggsskiva

Om du bor i en lägenhet eller ett mindre hus kan det passa särskilt bra med ett runt matbord med iläggsskiva. Små runda matbord med iläggsskiva ger luft till matplatsen och du undviker att ditt bord verkar tungt och inklämt. Dessutom är det trevligt att äta och mötas kring ett runt matbord.

ILVA har flera runda bord med iläggsskiva, till exempel Haslev 9 som har en laminerad bordsskiva och ben i massiv ek. Utan förlängning har bordet plats för fyra personer och med två iläggsskivor (tillval) skapas ytterligare platser.

Skovby är ett annat runt bord som är förlängningsbart. Det rustika bordet kan väljas med en ovansida i massiv oljad ek. Skovby har plats för fyra personer och med två iläggsskivor (tillval) förlängs bordet och ger ytterligare platser.

Besök gärna en av våra butiker om du har svårt att välja ett runt köksbord med iläggsskiva. Ibland blir valet lättare när man kan se och ta på möblerna.

Ett förlängningsbart matbord med plats för alla

Vill du ha ett matbord med plats till riktigt många gäster rekommenderas bordet BIG. Det kan förlängas med hela sex iläggsskivor och kan bli över fem meter långt. När du köper ett BIG förlängningsbart matbord kan du själv välja bordsskiva och bordsben.

Så sköter du ditt bord med iläggsskiva

Alla ILVAs matbord med iläggsskiva håller hög kvalitet. Du kan förvänta dig ett gediget matbord som håller sig snyggt länge och klarar av vardagens slitage.

Var beredd på att vissa material behöver mer underhåll än andra. Till exempel kräver ett matbord av trä att du oljar och rengör det med jämna mellanrum. Ett bord med en bordsskiva i högtryckslaminat är mer lättskött och behöver endast rengöras med en fuktig trasa.

Vill du ha harmoniserande eller kontrasterande matstolar till ditt nya bord?

Många av ILVAs matbord med iläggsskiva är enkla och tidlösa. När du väljer stolar till bordet är det ett säkert kort att fortsätta i samma stil och välja matstolar i neutrala färger som svart eller vit. En annan väg är att experimentera och välja stolar med starka färger som kontrasterar det neutrala bordet. Ett par orangea eller koboltblå matstolar skapar en ny känsla i rummet.

Oavsett om du vill ha iögonfallande eller neutrala färger så har ILVA massor av matstolar att välja mellan.

Tips: Du kan också skippa stolarna och välja en lång bänk på ena sidan av ditt nya köksbord med iläggsskiva. En bänk kan passa bra i trängre utrymmen med mindre plats för att dra in och ut stolar.