Korg
Korg

Naturmattor

En matta i naturmaterial ger en levande känsla till rummet och är skön att gå på. Naturmattor är ofta ljusa eller färgade i en dämpad jordfärg. På ILVA hittar du både sisal- och jutemattor, samt mattor i andra naturmaterial.

Produkter: 13
Produkter:13
Välj visning:
Visar 13 av 13

SLITSTARKA NATURMATTOR

Flera av ILVAs naturmattor är tillverkade av jute. Materialet jute består av naturliga textilfibrer från juteväxtens stjälk. En juteväxt växer snabbt, vilket gör jute till ett miljömässigt hållbart material. Jutemattor har också fördelen av att vara mycket slitstarka och därmed lätta att rengöra. De klarar av mycket användning och att utsättas för smuts. Ofta är fläckar heller inga större problem på en naturmatta i jute. Tvärtom kan jutemattan få en fin och naturlig patina av att den används.

Ytterligare en fördel med en jutematta är att den inte tar åt sig av lukter. Den har med andra ord goda förutsättningar för att kunna användas i riktigt många år.

Flera vanliga material på naturmattor
Utöver jute är sisal ett populärt material i naturmattor. En sisalmatta är liksom jutemattan slitstark och har ett naturligt ursprung från växtriket. En matta i sisal tillverkas av sisalväxten och är ett bra alternativ till jute. En sisalmatta kan se ut på många olika sätt och finns i olika färger och mönster. Sisalmattor har också fördelen av att vara ett ur miljöhänsyn hållbart producerat material.  

En hampamatta är också en vanlig slags naturmatta. En hampamatta är liksom både sisal- och jutemattan slitstark. Hampa är också ett vackert naturmaterial och mattor vävda av hampfibrer får en levande och fin yta.

EN NATURMATTA ÄR BÅDE DEKORATIV OCH PRAKTISK

En matta av naturmaterial kan användas utsmyckande i inredningen. Med mattor kan du enkelt skapa ett blickfång och förnya rummet. En matta bidrar också till ett enhetligt utseende i vardagsrummet och binder samman exempelvis soffgruppen, soffbordet och fåtöljerna. Mattor är också praktiska eftersom de är sköna att gå på och förbättrar akustiken i rummet.

Och om du inte har golvvärme hemma är exempelvis en naturmatta ett bra köp, på grund av dess värmeisolerande egenskaper. Det kan också vara en bra idé att ha en matta i naturmaterial i barnens rum eftersom naturmattor tål att lekas på och skyddar mot slitage på golvet.

ILVAs naturmattor passar till de flesta inredningsstilar eftersom de är enkla och har ett naturligt utseende. En matta i naturmaterial kan passa särskilt bra i den nordiska inredningsstilen, som kännetecknas av bland annat en avskalad formgivning och kvalitativa material.

FÅ LIV I INREDNINGEN MED EN NATURMATTA

Genom att inreda med en naturmatta kan du få liv i hemmet och ge en frisk fläkt till din inredning. En matta i naturmaterial är enkel att matcha med många olika färger och material och passar därför bra i hemmets alla rum.

Är din soffa mönstrad? Då kan du överväga att välja en enfärgad matta i naturmaterial för att inte konkurrera med soffans mönster. Om din soffa däremot saknar mönster kan en flerfärgad eller mönstrad naturmatta vara ett bra alternativ.

Har du ett runt soff- eller matbord? Då kan du med fördel välja en rund matta i naturmaterial för att uppnå ett sammanhängande utseende. En rund matta i naturmaterial kan också vara ett kul sätt för att få in nya former i inredningen. Naturmattor är både snygga till stilrena inredningar med mycket glas och metall, och till hem fulla av organiska material som rotting, trä och ull.

Få idéer till inredningen från ILVA
Överväger du mellan en fyrkantig och rund jutematta? Eller står du i valet och kvalet rörande något annat i inredningen? Ett bra sätt för att komma fram till ett beslut gällande nya mattor och möbler, är att besöka en ILVA-butik. I våra butiker kan du testa, se och känna på flera av ILVAs mattor, möbler och övriga produkter.

Att se våra produkter i verkligheten ger dem också mest rättvisa och kan som sagt underlätta i beslutsfattandet. En annan fördel med att besöka någon av våra fysiska butiker är att du kan få hjälp direkt av vår personal.

Se våra inredningsbilder
Andra sätt för att få nya uppslag till inredningen hemma är att besöka våra inspirationssidor. Där kan du hitta bilder på massor av möbler ur vårt sortiment, som med lite tur kan hjälpa dig i valet mellan exempelvis en mönstrad och flätad matta, eller något annat. Ytterligare sätt för att influeras till inredningen hemma är att prenumerera på vårt nyhetsbrev och följa oss på facebook och instagram.

Utöver inredningstips kan du i de kanalerna läsa om när ILVA har rabatter och ta del av möbelnyheter och mycket annat spännande.

HITTA RÄTT MATTA I NATURMATERIAL

På ILVA finns ett stort utbud av naturmattor i olika former, storlekar och färger. Utöver mattor i naturmaterial som jute och hampa har vi ett stort utbud av skinnmattor, ryamattor och kelimmattor. Mattorna finns både som runda och fyrkantiga och du kan välja mellan vävda och flätade mattor. Med andra ord är det goda chanser för att du ska hitta en snygg matta som passar i ditt hem och till din inredningsstil.

BESTÄLL IDAG

När du har bestämt dig för en passande matta i naturmaterial kan du enkelt beställa den och få den fraktad hem, eller själv hämta ut den utan fraktkostnad i en ILVA-butik.

Bonusinfo: Vi har löpande erbjudande på mattor och annat ur vårt sortiment, som du hittar på våra sidor med erbjudanden.