Korg
Korg

Överkast

Ett sängöverkast höjer stilen på hela sovrummet och skyddar sängkläderna. Ett överkast till sängen gör det också mysigt och varmt när du ska sova. I vårt sortiment hittar du överkast till enkelsängar och dubbelsängar i olika storlekar och färger.

Produkter: 7
Produkter:7
Välj visning:
Visar 7 av 7

VÄLJ BLAND FLERA OLIKA SÄNGÖVERKAST

På ILVA hittar du överkast till 120-sängar och massor av andra storlekar. Med ett quiltat överkast får du in finess i sovrummet och ett överkast i sammet ger en mysig känsla. Du kan också välja överkast i olika färger för att matcha din inredningsstil. Letar du efter en filt? Då kan ett överkast för en enkelsäng fungera bra (eller någon av våra plädar).

SÄNGÖVERKAST TILL ENKEL- OCH DUBBELSÄNGAR

Letar du efter ett sängöverkast till en 90-säng eller någon annan storlek? ILVA har överkast på exempelvis 180x260 cm och flera andra storlekar för enkel- och dubbelsängar. Ett överkast till en 90-säng är ofta omkring 150 cm brett medan ett överkast till en 180-säng bör vara minst 230 cm. Hur stort sängöverkastet ska vara beror förstås på hur du vill att sängen ska se ut när den är bäddad.

Om du exempelvis vill att ditt överkast till en 120-säng ska hänga hela vägen ned till golvet, kan det behöva vara hela 240 cm brett beroende på hur hög sängen är. Och med en extra hög säng som en kontinentalsäng eller ställbar säng kan du faktiskt behöva ett överkast avsett för dubbelsängar.

Till dubbelsängar

Ett överkast på 180x200 cm är precis lika stort som måtten på en vanlig dubbelsäng, men lura dig inte och tro att det därför passar sängen. Överkastet bör helst vara åtminstone 50 cm bredare än sängen. Och om du vill att täcket hänger ned lika långt runt hela sängen behöver du välja ett överkast med samma proportioner mellan längden och bredden som din bädd har.

Till större sängar finns också passande överkast på 260x260 cm och uppåt. Det finns också riktigt stora överkast på 300x300 cm för king-size sängar.

Överkast till en 140-säng och andra trekvartssängar

Vi har också överkast till 140-sängar och andra så kallade trekvartssängar. En trekvartssäng är mellan 130-160 cm bred och befinner sig storleksmässigt mellan en enkelsäng och en dubbelsäng. Trekvartssängen går också bra att sova två i (även om det kan bli trång med tiden). Om du letar efter ett överkast till en 160-säng att sova två under, tänk på att välja ett extra stort överkast så det finns marginal om ni rör på er.

Överkast till barnsängar

Det finns också små överkast till sängar för barn. Ett alternativ är att välja ett överkast till en 90-säng för vuxna, så kommer det också passa den dag barnet får en större säng.

Tips till barnrummet: Ett sängöverkast till en enkelsäng är stort nog föra att kunna användas när barnen bygger kojor under bord och mellan stolar.

VÄLJER DU ETT SVART, GULT ELLER GRÖNT ÖVERKAST?

Det finns överkast i beige, vitt, rosa, blått och massor av andra färger för att matcha din inredningsstil. Vi har också mönstrade överkast i vårt sortiment. Här kan du läsa mer om att inreda med överkast i vitt och andra färger:

  • Om du inreder med ett vitt överkast får du in en känsla av ljus och lätthet i sovrummet. Vitt matchar alla färger på färgskalan och kan skapa en skön kontrast mot starka färger. Om du vill ha ett ljust överkast men också få in en kulör kan ett gult, grönt eller rosa överkast i en ljus nyans vara bra alternativ.

  • Ett svart överkast är liksom ett vitt snyggt till massor av färger. Det samma gäller ett överkast i grått. Mörka färger kan göra att sängöverkastet känns extra mysigt att krypa in under.

  • Med ett grönt, rött eller blått överkast kan du på ett enkelt sätt liva upp sovrummet. Textilier som överkast, gardiner och mattor är perfekta för att få in massor av nya färger utan att behöva ringa målaren. Ett överkast som är blått eller någon annan mörk färg är också ett bra val om du vill använda överkastet som filt, eftersom fläckar inte syns lika lätt på det.

  • Naturliga färger som beige, ockra och brunt har varit inne länge. Om du exempelvis väljer ett överkast i grönt eller brunt får du in en organisk och skogsliknande färgskala till sovrummet.

Till sist, du kan också kombinera olika färger med exempelvis ett randigt överkast. Komplettera gärna också ditt nya sängöverkast med prydnadskuddar och sängkläder.

OLIKA MATERIAL OCH TJOCKLEK

Det finns överkast i sammet, linne, bomull och flera andra material. Ett överkast i bomull håller hög kvalitet och finns i olika prisklasser. Om du exempelvis letar efter ett kvalitativ och samtidigt billigt överkast till en dubbelsäng kan just bomull vara rätt material att gå efter.

Bomull är också praktiskt eftersom det absorberar fukt och andas. Det gör för övrigt också överkast i linne och ull. Om du vill ha något mjukt och mysigt är ett överkast i sammet ett bra val. Ett fluffigt överkast är också mysigt och brukar antingen vara fodrat eller vävt med utstående trådar.

Ett extra tunt överkast är perfekt på sommaren och kan exempelvis användas som ett täcke ovanpå påslakanet. Letar du efter ett extra snygga överkast? Kolla i så fall in något av våra quiltade överkast med läckra rutmönster. Också ett våfflat överkast har en spännande struktur som skapar variation i inredningen.

Tips: Har du hittat ett fint överkast men tycker det är för dyrt? På ILVA kan du köpa överkast på rea när vi har våra återkommande säsongsrealisationer. Om du har tur kan du då hitta det överkast du vill ha till nedsatt pris. Du kan bland annat läsa om ILVAs prissänkningar genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

FYNDA BILLIGA ÖVERKAST

Utöver våra säsongsbundna reor har ILVA också nedsatta varor på våra sidor med erbjudanden. Besök dem gärna om du är på utkik efter ett billigt överkast eller något annat. På fyndsidorna kan du hitta allt möjligt ur vårt sortiment, till exempel överkast till 160-sängar. Tänk bara på att det rabatterade utbudet ändras kontinuerligt och att prissänkningen bara gäller så länge lagret räcker.

BESTÄLL IDAG

När du har bestämt dig för ett nytt sängöverkast kan du beställa det och få det levererat hem. Du kan också välja att själv hämta ut det utan fraktkostnad i en ILVA-butik. Om du har möjlighet att besöka en ILVA-butik är du varmt välkommen in. I butik kan du se vårt sortiment i verkligheten och även få hjälp direkt av vår personal.