Korg
Korg
Produkter: 186
Produkter:186
Välj visning:
Visar 21 av 186

Inred med en ny vägghylla från ILVA

Förnya ditt vardagsrum, sovrum, kök eller något annat rum med en ny vägghylla. En hylla på väggen kan användas både till prydnadssaker och som förvaring. Till exempel kan du ha tavlor på en smal vägghylla i vardagsrummet och mössor och halsdukar på en vägghylla i hallen.

Oavsett om du letar efter en stor eller liten vägghylla, hittar du den på ILVA. Du kan också välja mellan flera olika material på våra hyllor för väggen. Bland annat har vi vägghyllor i trä, metall och med läderdetaljer.

En vägghylla för varje rum

En vägghylla är en trevlig möbel som kan vara praktisk och dekorativ på samma gång. Här är några exempel på hur du kan inreda med vägghyllor i olika rum:

  • På en smal vägghylla i köket kan du ställa fram nya kokböcker med omslaget utåt. Det är en lösning som både är trevligt att se på, tar lite plats och gör böckerna lättillgängliga när du ska använda dem. En vägghylla i köket är också perfekt för kryddor, pepparkvarnar och annat som brukar ta utrymme på diskbänken.

  • En vägghylla i badrummet ger extra yta till handdukar och kroppsvårdsprodukter. Även en liten vägghylla kan göra stor skillnad i ett badrum. Innan du monterar en vägghylla i ett badrum med dusch ska du vara uppmärksam på att du inte borrar där det kan komma in fukt.

  • Vardagsrummet är en vanlig plats för vägghyllor. I det rummet passar en vägghylla i teak eller något annat fint material. Vägghyllan i vardagsrummet är utmärkt för vackra och personliga ting, som konst- eller designföremål och fotografier. Med en vägghylla formad som en kub får du ett extra hyllplan att ställa figurer eller blomkrukor på.

    Överväg om du till exempel vill ha flera små vägghyllor bredvid varandra, eller en stor hylla på väggen.

  • En liten vägghylla i sovrummet skapar en mysig atmosfär. På hyllan kan du ha smycken, en vacker vas, ljusstakar eller bilder som får dig att må bra. En hylla på väggen i sovrummet kan förstås också användas till kläder och annat, särskilt om den har krokar under.

  • En vägghylla med krokar är också ett populärt val till hallen. En vägghylla med krokar kan samtidigt användas för ytterkläder och som hatthylla.

Förvara platseffektivt med en vägghylla med låda

En vägghylla med lådor utnyttjar ytan maximalt. I lådan kan du stapla småsaker som du gärna vill ha nära till hands, exempelvis handskar och halsdukar, utan att det ser rörigt ut. Har du hittat en vägghylla du gillar men som saknar låda? Då kan du alltid köpa till någon av ILVAs småförvaringar att ställa ovanpå.

En vägghylla med lådor är också perfekt i sovrummet, badrummet och barnrummet – med andra ord överallt där du vill kunna stoppa undan ting och ha ordning.

Form och funktion hos olika sorters hyllor

Vägghyllans form påverkar både dess utseende och funktion. Till exempel ger en rund vägghylla ger en mjuk känsla till rummet. Bland runda vägghyllor finns bland annat halvcirkelformade och avlånga modeller med rundade hörn. Om du är ute efter en vägghylla för böcker är en rektangulär modell att föredra, eftersom du då kan utnyttja hyllan från kant till kant.

En annan vanlig vägghylla är hörnhyllan. Den har en trekantig form och rymmer i regel mindre än vanliga hyllor. En vägghylla för hörn är perfekt för prydnadsföremål och skapar dynamik i rummet.

Välj mellan olika sorters monteringsalternativ

En svävande vägghylla kallas en hylla utan synliga beslag. Den har en dold upphängningsanordning på baksidan och ger ett elegant och modernt utseende till ditt vardagsrum. Det finns också hängande vägghyllor med beslagen synliga på framsidan, vilka också är ofta en del av hyllans formgivning. I vårt sortiment hittar du bland annat en hängande vägghylla med läderdetaljer.

Väljer du en vägghylla i trä, metall eller något annat material?

Vägghyllorna i vårt sortiment är till för att synas och är formgivna för ögat lika mycket som för sin funktion. Oavsett om du väljer en vägghylla i trä eller metall får du en kvalitetsprodukt från ILVA. Är du osäker på vilken du ska välja? Här kan du få några inredningsidéer som kanske kan hjälpa dig:

  • En vägghylla i ek, teak eller valnöt är elegant och passar bra i den typiskt skandinaviska inredningsstilen. Trä, skinn, ljusa färger och relativt återhållet med utsmyckningar kännetecknar dessa hem. En vägghylla i valnöt och teak är röda i tonen, medan ek är ljust. Ett tips är att bestämma dig för ett träslag i en viss nyans, och sedan låta det dominera inredningen.

  • Med en vägghylla i mässing får du en iögonfallande möbel som både passar det överdådiga och minimalistiska vardagsrummet. Det finns också vägghyllor i metall som är målade i olika färger med läckra, stilrena profiler. Till exempel passar en vägghylla i svart metall perfekt i ett modernt arkitektritat hem.

En vägghylla som är vit blir diskret på en vit vägg

Utöver material och form är färgen också en viktig. Till exempel blir en vit vägghylla på en vit vägg diskret och ger mer uppmärksamhet åt prydnadsföremålen. Oavsett om du letar efter en vägghylla i svart, vit eller någon annan färg är chansen stor att du hittar en i vårt sortiment.

Tips: Är du i valet och kvalet i köpet av ny vägghylla och vill ha inspiration? På ILVAs sidor med inspiration för vardagsrummet finns massor av spännande interiörbilder. Kanske kan de ge dig idéer till hur du vill inreda med din nya vägghylla?

Beställ en snygg vägghylla från ILVA och få den hemlevererad

Köp en vägghylla från ILVA idag och få den levererad hem av oss. Du kan också välja att själv hämta ut den i butik, då förstås utan fraktkostnad.