Korg
Korg

Bäddmadrasser

En bäddmadrass är en tunn madrass som ligger på toppen av sängen. Bäddmadrassen är det sista lagret av bekvämlighet och låter dig finjustera sängens stöd till din kropp. Det finns mjuka, mellanhårda och hårda bäddmadrasser i olika storlekar och material, bland annat latex och memoryskum.

Produkter: 41
Produkter:41
Välj visning:
Visar 21 av 41

Fördelar med en bäddmadrass

Om du är ute efter en ny bäddmadrass kan du välja någon från ILVA. Vi har ett stort utbud, bland annat hittar du bäddmadrasser med 160 cm i bredd och flera andra vanliga storlekar. Här är några av fördelarna med att ha en bäddmadrass:

Förbättra liggkomforten med en bäddmadrass

Den största fördelen med en bäddmadrass är att den gör sängen bekvämare att sova på. Du kan inte göra en dålig säng fantastisk med hjälp av en bra bäddmadrass. Men du kan alltid förbättra sängen. Är du osäker på om du ska välja en mjuk eller fast bäddmadrass för bästa komfort? I så fall kan du besöka en ILVA-butik och testa den i verkligheten och få hjälp av vår personal. Du kan också skriva till oss i chatten om du vill ha rådgivning.

Håller sängen fräsch

Det är avslappnande att lägga sig i en säng med vetskapen om att den är ren och fräsch. Därför kan du ta av överdraget på majoriteten av våra bäddmadrasser och tvätta det i 60 grader. För att minska risken för fläckar och fukt kan du också köpa till ett madrasskydd att lägga mellan din bäddmadrass och lakan.

Ytterligare ett sätt för att hålla sängen fräsch är att välja en temperaturreglerande bäddmadrass. Den hjälper till att släppa in luft och avleda fukt. På ILVA finns temperaturreglerande bäddmadrasser på bland annat 90, 140 och 180 cm.

Vilken är den bästa bäddmadrassen för dig?

Det finns bäddmadrasser i flera olika material. Här är några av de vanligaste:

  • Celcius-skum: Denna mjuka bäddmadrass med memoryskum är tryckavlastande och formar sig efter kroppen och dess rörelser allt eftersom stoppningen värms upp av din kropp. Välj en bäddmadrass med celcius-skum om du vill har det mjukt i sängen.
  • Latex: Om du är ute efter en bäddmadrass i naturmaterial är en latexmadrass ett bra val. Latex har hög elasticitet och är skönt att ligga på. Med en latex-bäddmadrass kan din hud andas. Dessutom anpassar sig materialet till kroppens rörelser.
  • Polyetherskum: En bäddmadrass i polyetherskum är bra för att avleda fukt, vilket är praktiskt för dig som har en tendens att svettas om natten. Dessutom har polyetherskum bra förmåga att ge stöd, vilket gör att du kan vara säker på att sova gott om natten med denna typ av bäddmadrass.
  • Tempur-bäddmadrasser och andra specialmodeller: En Tempur-bäddmadrass är framställt av Tempurs patenterade material som formar sig skönt efter kroppen. Det finns också memory foam bäddmadrasser av andra tillverkare.

Välj en bäddmadrass på 120 cm eller någon annan storlek

Lyckligtvis finns det en bäddmadrass för varje säng. Här kan du läsa om olika sängar och vilka bäddmadrasser som passar till dem:                            

  • Enkelsängar brukar ha bäddmadrasser på 90x200 cm, vilket är standardmåttet för denna typ av säng. Men det finns även smalare bäddmadrasser på 80x200 cm. Om du har en bredare enkelsäng finns det flera bäddmadrasser på 120x200 cm att välja på.
  • För ”trekvartssängar” finns bäddmadrasser på 140x200 cm upp till 160x200 cm. En trekvartssäng är en säng som ligger mellan en enkelsäng och dubbelsäng i bredd. En trekvartssäng och bäddmadrass på 140 cm rymmer två personer, men i längden kan det bli trångt.
  • Dubbelsängar brukar ha en bäddmadrass på 180 cm i bredd och uppåt. Fördelen med att välja en bäddmadrass på 180x200 cm till dubbelsängen är att du inte längre kommer märka ifall sängen består av två ihopsatta resårbottnar eller kontinentalsängar. Det finns också bäddmadrasser på 210x200 cm och andra king-size storlekar.
  • Sängar med ovanliga mått. Det finns även bäddmadrasser på 105x200 cm och andra mått för mindre vanliga sängbredder. Till exempel en bäddmadrass på 70x200, som passar till den typ av smala sängar som oftast finns i gästrum. Letar du efter en bäddmadrass på 105 cm eller någon annan okonventionell storlek? Kolla i vårt sortiment, om du har tur finns den där. Vårt utbud av bäddmadrasser med mått som inte är gängse varierar från säsong till säsong.

ILVA har också bäddmadrasser för ställbara sängar. De ger en enhetlig säng och du tänker inte på övergången mellan de två madrasserna. Samtidigt låter de elevationssängarna regleras oberoende av varandra.

Tips: Med nya lakan blir din nya bäddmadrass ännu trevligare att sova på. PÅ ILVA hittar du lakan för bäddmadrasser på bland annat 160x200 cm, 180x200 cm och 180x210 cm.

Tänk på ryggen

Oavsett om du vill ha en tjock eller tunn bäddmadrass hittar du den på ILVA. En tjock bäddmadrass av bra material har goda förutsättningar för att ge ett ordentligt stöd till ryggen. Du kan också välja en mjuk bäddmadrass till hård säng för att få en mjukare upplevelse. Om du letar efter en bäddmadrass för att du har ont i ryggen kan det vara värt att i stället köpa en helt ny säng, helt anpassad för dig.

En billig bäddmadrass

På ILVAs sidor med erbjudanden till sovrummet kan du se om vi har billiga bäddmadrasser till salu. Om du har tur kan du hitta en bäddmadrass på 200x200 cm, eller någon annan modell du letar efter. Sortimentet på fyndsidorna är begränsat, ett tips är därför att beställa direkt om du ser något du vill ha.

Genom att besöka våra erbjudandesidor med jämna mellanrum missar du inte när vi har bäddmadrasser på rea. Du kan också läsa om rabatter på ILVA genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Utskicken är också fyllda med nyheter i sortimentet, inredningstips och annat kul.

Handla från ILVA

Om du köper någon stort, som en bäddmadrass på 210x210 cm, är det smidigt att få varan fraktad hem. Vi erbjuder leverans över hela Sverige och skickar både stora och små beställningar.