Korg
Korg

Täcken

Produkter: 2
Produkter:2
Välj visning:
Pris
Anpassa sortimentet
Fyllning
Temperaturnivå
Brand
Vidd/Djup
Längd

Täcket, människans bästa vän

De flesta människor älskar sitt täcke och uppskattar att krypa ner under det efter en lång dag. Följer du de generella råden kring sömn tillbringar du 7-8 timmar under ditt täcke varje natt, det är alltså viktigt du väljer ditt nya täcke med omsorg. Det är ingen trevlig upplevelse att sova med ett för varmt, för kort eller felaktigt täcke. Vi på ILVA erbjuder ett stort urval av täcken från flertal leverantörer, så dina chanser att hitta ett täcke som passar just dig är riktigt goda.  

Oavsett om du är på jakt efter ett sommartäcke eller vintertäcke, om du drömmer om ett dubbeltäcke som är extra långt så fötterna inte fryser hittar du allt här hos oss.

 

Vilket täcke ska du välja?

Det dyker snabbt upp frågor när man läser om olika täcken. Ord som bärkapacitet, värmeklass och innervikt kanske låter komplicerat? Oroa dig inte! Hos ILVA har vi stor kompetens och vet vad vi pratar om. Vår kompetenta personal står redo att vägleda er vid köp av täcke.

Först och främst är det mycket individuellt vilket täcke man uppskattar, visa älskar ett varmt, fylligt och tungt täcke samtidigt som andra uppskattar ett lätt och luftigt som inte är för varmt. Värmeklass och bärighet är här relevanta begrepp.  

Bärigheten visar hur täcket isolerar i förhållande till vikten på stoppningen. Ett täcke med en bärighet på 12 och en stoppningsvikt på 600 g känns varmare än ett täcke med bärighet på 8 och en stoppningsvikt på 600 g. Vi rekommenderar som utgångspunkt alltid att man väljer ett täcke med hög bärighet. Du får då ett härligt och lätt täcke som isolerar bra trots låg vikt.

Värmeklassen säger något om hur ”varmt” täcket är. Många av våra täcken finns i tre värmeklasser, här är det individuellt och du bör anpassa värmeklass efter din egen erfarenhet av temperatur i sovrummet under olika årstider.   

Storleken på täcket är viktigt, speciellt om du är lång. Vi rekommenderar att du väljer ett täcke som är minst 20 cm längre än din kroppslängd. Så om du är närmare 2 meter är det bäst att välja ett täcke som är minst 220 cm. Annars riskerar du att vakna med kalla fötter eller en kall överkropp.

Dubbeltäcken är populära och funkar bäst om ni har behov för ett täcke med någorlunda samma värmeklass. Annars kan det vara svårt att uppnå optimal komfort när den ena alltid fryser och den andra har det varmt om natten.

Har du behov för både ett sommartäcke och vintertäcke?

Det är många som nöjer sig med samma täcke året om, andra kan inte ens föreställa sig hur det är att använda samma täcke om sommaren som på vintern. Det är en smaksak och det beror självklart hur temperaturen är i ditt sovrum. Sover du exempelvis med öppet fönster året om kan det vara en god idé att välja ett varmt vintertäcke för att inte frysa i vinterkylan. Ett vintertäcke på sommaren blir med största säkerhet för varmt under sommarnätterna. Därför kan det för visa personer vara aktuellt med både ett sommar och vintertäcke.

Andra har en någorlunda konstant temperatur i sovrummet året runt, då kan man utan problem använda samma täcke både på vintern och sommaren. Det viktigaste är din komfort under natten, det är endast du själv som märker vilket täcke som passar just dig och ditt rum bäst.

Låt oss hjälpa dig att välja täcke

Har du fortfarande frågor inför ditt köp rekommenderar vi dig att läsa vår korta guide för täcken och kuddar: Goda råd om täcken och kuddar. Du är naturligtvis varmt välkommen till vårt varuhus där vår kompetenta personal står redo att vägleda er.