Korg
Korg

Täcken

Täcket är en viktig del för att sova gott. Det kan vara en bra idé att ha två uppsättningar sängtäcken, ett varmt täcke på vintern och ett svalt täcke om sommaren. I vårt sortiment hittar du både dun- och bomullstäcken i olika storlekar och för olika temperaturer.

Produkter: 1
Produkter:1
Välj visning:
Visar 1 av 1

VÄLJ RÄTT VÄRME PÅ TÄCKET

Ett bra täcke isolerar väl i förhållande till mängden fyllning. Men att välja ett täcke av hög kvalitet räcker inte, det är också viktigt att du väljer ett täcke som ger rätt temperatur för dig. Letar du efter ett extra varmt täcke? Då ska du välja ett tungt täcke (observera, ej tyngdtäcke) som också isolerar väl.
Ett extra svalt täcke å sin sida har låg vikt. Ett tunt täcke bevarar inte värmen och är utmärkt för dig som blir mycket varm när du sover, eller som sommartäcke. Många väljer ett både fluffigt och svalt täcke, eftersom fluffigheten gör att täcket känns lätt och luftigt mot kroppen och därför upplevs som svalt.
Men som bekant, om sovrummet är varmt finns det tyvärr inget täcke som kan hjälpa med att sänka temperaturen.

Tips: Ett överkast gör sängen fin när den är bäddad, men det är också bra att ha ett överkast redo när du ska sova. Genom att dra upp överkastet över täcket får du extra värmeisolering, vilket kan vara skönt om du har ett tunt sommartäcke och temperaturen faller.

OLIKA MATERIAL

När det gäller fyllning finns allt från duntäcken till fibertäcken och bomullstäcken, och massor av andra varianter. Ett duntäcke ger en behagligt temperatur och fluffighet. Men nackdelen är att många är allergiska mot det. Det finns också syntetiska och fibertäcken som har liknande egenskaper som dun.
Ett annat populärt och exklusivt täcke är sidentäcket. Det är fyllt med silkesvadd och ger en mycket god temperaturreglering.

VÄLJER DU ETT TÄCKE PÅ 240X220 CM, ELLER NÅGON ANNAN STORLEK?

Oavsett om du letar efter ett litet eller stort täcke är chansen stor att du hittar det på ILVA. Vi har både täcken i vanliga storlekar och ända upp till riktigt stora kingsize-täcken. Det senare är ett extra brett och långt täcke på 220x240 cm och liknande mått.

Valet av täckets storlek
Om dubbelsängen är på 200x200 cm, bör jag då välja ett täcke på 200x200 cm? Svaret är att ett täcke inte behöver passa sängen kant i kant. Det kan både vara bredare och smalare. Ett tips är att välja täcke med omsorg, ett för litet täcke är jobbigt att sova under och ett för stort riskerar att hänga över sängkanten och är omständligare att bädda.
Vi rekommenderar att täcket är minst 20 cm längre än dig för att du inte ska frysa om fötterna eller överkroppen. Om du själv är lång kan du därför överväga om du ska välja ett extra långt täcke som är 220 cm i stället för standardlängden på 200 cm. Vi har också extra långa sängar på 210x210 cm som passar perfekt till täcken på 200x220 cm och liknande stora storlekar.

I valet av täcke till dubbelsäng kan du överväga ett så kallat dubbeltäcke eller två enkeltecken. Ett dubbeltäcke ska räcka åt två personer i en dubbelsäng. Ett täcke på 180x200 cm är ett exempel på en vanlig storlek av dubbeltäcken. Även om det är mysigt att sova gemensamt under ett stort täcke finns risken att den ena tycker att dubbeltäcket har perfekt temperatur, och den andra att det är för varmt eller kallt.

Ett tips är därför att först ta reda på hur varmt ni vill sova, och sedan bestämma om ni vill dela täcke eller ej.

Ett täcke på 140x200 cm för en extra bred enkelsäng
För extra breda enkelsängar finns det också täcken på 150x200 cm och andra extra breda modeller. Ett täcke på 160x200 cm passar så kallade trekvartssängar, vilka ligger något under en fullstor dubbelsäng i storlek.

HANDLA BILLIGA TÄCKEN PÅ ILVA

Letar du efter ett täcke på rea? På ILVAs sidor med erbjudanden för sovrummet kan det finnas billiga täcken. Om du har tur kan du hitta ett täcke på 220x220 cm eller något annat du letar efter till nedsatt pris. Ett tips är att inte vänta för länge om du hittar ett täcke på rea du vill ha, eftersom rabatterna bara gäller så länge lagret räcker.

Ta del av erbjudanden genom vårt nyhetsbrev
Du kan också ta del av prissänkningar genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev och följa ILVA på sociala medier som facebook och instagram. Utöver att läsa om realisationer får du ta del av spännande möbelnyheter och inspirerande inredningstips.

OEKO-TEX FÖR EN BÄTTRE HÄLSA OCH VÄRLD

Flera av ILVAs täcken är märkta med Oeko-tex 100. Det innebär att materialet inte innehåller skadliga mängder av kemikalier, och därför är ofarliga för vår hälsa. Oeko-tex krav är högre än de som ställs av EU. Oeko-tex har ytterligare en miljöcertifiering som har samma hälsokrav som Oeko-tex 100, men som dessutom garanterar att materialet är hållbart framställt. Läs mer om Oeko-tex och annan miljömärkning på vår sida om hållbarhet och miljö.

BESTÄLL IDAG ELLER BESÖK EN ILVA-BUTIK

Du kan beställa ditt nya täcke direkt från hemsidan och få det levererat hem. Om du vill testa täcket i verkligheten först, och samtidigt passa på och se vårt övriga sortiment, kan du besöka din närmsta ILVA-butik. Försäkra dig bara först om att täcket du är intresserad av finns framme i butiken. I butiken kan du också få hjälp direkt av vår personal. Välkommen in!