Korg
Korg

Sammetssoffor

Produkter: 1
Produkter:1
Välj visning:
Visar 1 av 1

Sammetssoffa

En sammetssoffa är både snygg och bekväm. Vi flera olika modeller och storlekar i vårt sortiment, och du kommer säkert att hitta en sammetssoffa som passar dig. Se gärna vårt utbud av soffor i sammet ovanför, eller fortsätt läs för mer inspiration och information!

En grön sammetssoffa i klassisk stil, eller något annat?

När du köper en ny sammetssoffa är det bra att börja med att bestämma hur stor soffan ska vara. Vill du ha en 3-sits sammetssoffa eller någon annan storlek? Soffan ska förstås både passa i rummet och dina behov. När du vet vilken storlek soffan ska ha är det ett bra läge att börja se på de olika modellerna och fundera över sammetssoffans form och färg.

Letar du efter exempelvis en djup sammetssoffa? Eller en soffa med låg rygg? Vi har sammetssoffor i flera olika utföranden och du kommer säkert att hitta en som passar dig. För att ge dig inspiration har vi samlat några exempel på sammetssoffor med olika design ur vårt sortiment:

  • Petri är en blå sammetssoffa, 3-sits, i en rund och modern design. Sammetssoffan finns även som 2-sitssoffa och i andra färger.
  • Keep är en grå sammetssoffa designad med stilrena linjer. Keep finns även i andra storlekar och färger.
  • Ria är en djup sammetssoffa och finns även som schäslong. Denna gröna sammetssoffa har en samtida design med klassiska drag. Även Ria finns i andra färger och storlekar.

Vilket rum sammetssoffan ska stå i brukar också ha stor betydelse för val av modell. Till teverummet är det vanligt att välja en stor sammetssoffa som alla får plats i, medan man till vardagsrummet ofta prioriterar ett elegant utseende på soffan.

Val av färg på din sammetssoffa

Letar du efter en grön eller röd sammetssoffa? Eller någon annan färg? På ILVA finns sammetssoffor i flera olika kulörer. Våra soffor i sammet har i regel dämpade färger som passar i de flesta hem. Så oavsett om du letar efter en blå, orange eller grön sammetssoffa är chansen stor att du kommer hitta en färg som du enkelt kan möblera med hemma.

Ett vanligt stilknep för att skapa dynamik i rummet är att kontrastera soffans färg mot golvet eller väggfärgen. Exempelvis ger en svart sammetssoffa en läcker kontrast om du har ett ljust golv och vita väggar. Men det finns förstås inga regler, en ljus, beige sammetssoffa kan också vara riktigt snygg i en i övrigt vit inredning.

Skötselråd för din sammetssoffa

En soffa i sammet kräver inget särskilt underhåll, men precis som alla möbler behövs även en sammetssoffa ses över emellanåt. Kolla gärna vår skötselguide. Där kan du läsa om olika material och hur de bäst underhålls och rengörs.

Vi hjälper dig gärna

Du är alltid välkommen att kontakta oss i någon av våra butiker eller här på webben. Om du vill ha personlig hjälp med inredningen kan du boka tid med någon av våra stylister i butiken. De ger dig bland annat skräddarsydda förslag till val av möbler och inredningsdetaljer.

Tips! Kolla gärna våra sida med erbjudanden. Om du har tur kan du hitta en sammetssoffa eller någon annan trevlig vara till nedsänkt pris!