Korg
Korg

Hållbara trädgårdsmöbler för din uteplats

ILVA tar hand om naturen

Hållbarhet och snygg design går hand i hand. På ILVA är alla våra trädgårdsmöbler i trä utförda i enlighet med FSC®, vilket betyder att när du väljer FSC®-märkta trädgårdsmöbler från ILVA, så är du med och säkerställer hållbart skogsbruk.

Sedan 2010 har vi varit medlem i FSC® och har under lång tid därför haft fokus på designer där hållbarhet, funktionalitet och design går hand i hand. Vi har ett mål om att alla våra trämöbler, och inte bara trädgårdsmöbler, ska vara FSC®-certifierade på sikt. Vi har gett oss några ambitiösa och tydliga mål så att vi kan vara med och förbättra villkoren för träd, människor och djur i världens skogar. Vi hoppas att du vill följa med på denna resa.

Vad är FSC®-certifierade möbler?

En FSC®-märkning (Forest Stewardship Council®) på våra möbler, säkerställer att sällsynta och hotade arter skyddas, och att skogsarbetarna har ordentliga arbetsförhållanden, t.ex. när det kommer till lön och säkerhetsutrustning. Samtidigt står FSC® också för att människor i anslutning till skogsbruket får sina rättigheter bejakade samt att skogsägarna ska bidra ekonomiskt till lokala projekt som t.ex. kan vara tillgången till sjukvård, vatten och skolgång. Samtidigt är det i en FSC®-skog säkerställt att träd inte fälls i en snabbare takt än vad skogen hinner återhämta sig till, för att ha ett så hållbart skogsbruk som möjligt.

Inred din uteplats