Korg
Korg
Produkter: 10
Produkter:10
Välj visning:
Visar 10 av 10

Hitta rätt barnmadrass

Det är viktigt att sova gott om natten, oavsett om man är ett barn eller vuxen. Därför behöver också familjens yngsta medlemmar sängar som ger ett bekvämt stöd. Sömnen har stor betydelse för barns mentala och fysiska utveckling. Med en barnmadrass ger du ditt barn goda förutsättningar för en optimal nattsömn.

En barnmadrass är framtagen för att vara bekväm för små kroppar. På ILVA kan du välja mellan barnmadrasser för olika sorters barnsängar. Vi har bland annat barnmadrasser för spjälsängar, växasängar och klassiska barnsängar.

De flesta barnmadrasser har avtagbart överdrag för att du enkelt ska kunna tvätta det om olyckan är framme. En barnmadrass blir i regel snabbt fuktig och nedsmutsad, och det är därför en bra idé att tvätta överdraget med jämna mellanrum. På så sätt kan du vara säker på att ditt har barn alltid har en ren och fräsch barnmadrass.

Tips: Vädra gärna barnmadrassen utomhus för att hålla den fräsch längre.

En madrass till spjälsängen och en annan till växasängen

På ILVA kan du välja barnmadrasser i flera olika utföranden och storlekar. Du kommer säkert att hitta en modell som passar, oavsett om du vill ha en flexibel madrass till en växasäng eller en fast storlek.

När du väljer madrass till en barnsäng är det en bra idé att utgå från barnets vikt och längd. Vikten har betydelse för hur fast eller mjuk madrassen ska vara. Vad gäller längden är det bra att ha marginal uppåt. Ett flexibelt alternativ är en barnmadrass för en växasäng, eftersom den kan förlängas i takt med att du drar ut sängen.

Barnmadrasser är tryckavlastande för att ge barnets kropp behagligt stöd när de växer. Dessutom är madrasser för barn andningsbara, precis som vuxenmadrasser, och förhindrar att fukt kapslas in. Om du önskar en madrass med goda fuktabsorberande egenskaper är skum eller latex bra material. Madrasser i skum är särskilt passande för större barn, eftersom materialet automatiskt anpassar sig efter barnets kropp.

De flesta av ILVAs madrasser för barnsängar är tillverkade av skum och har madrassöverdrag i 100% bomull. Alla barnmadrasser på ILVA håller hög kvalitet och är tillverkade i hållbara material, så ditt barn kan glädjas åt madrassen i många år.

Tänk på att en madrass ska ligga på en säng eller ha sängben, så det kan cirkulera in luft underifrån.

Välj en barnmadrass med rätt storlek

Är du osäker på vilken storlek du ska välja på barnmadrassen? Vanliga storlekar på barnmadrasser är 70x160 eller 70x140. Det finns också modeller upp till storleken 90x200. En sådan barnmadrass kommer ditt barn kunna använda i många år. Men kom ihåg att även om 90x200 är samma mått som på vanliga vuxensängar, är en barnmadrass anpassad efter lättare kroppsvikter.

Guide: Kolla att barnets ryggrad är rak när barnet ligger på barnmadrassen. Det ska bara få plats en hand under ländryggen. Om så är fallet har du förmodligen hittat rätt barnmadrass för ditt barn. Flera av våra barnmadrasser kan testas i butik.

Köp en vikbar madrass till barnrummet på ILVA

På ILVA hittar du ett stort utbud av barnmadrasser. Vi har också barnmadrasser som kan vecklas ut. Med en sådan madrass kan du ge din bebis rörelsefrihet och möjlighet att öva på sin motorik. Även lite större barn kan ha glädje av en vikbar madrass i barnrummet. En vikbar madrass är enkel att flytta och ändra form på, och tillsammans med en vägglampa eller ljusslinga kan ni skapa en mysig belysning. Och när madrassen inte används är den enkel att stuva undan.

Beställ en barnmadrass online eller besök en ILVA-butik

Beställ en barnmadrass idag och få den levererad hem, eller hämta ut gratis i någon av våra butiker. Är du osäker på vilken barnmadrass du ska välja? Inga problem, vi hjälper dig gärna i valet av ny barnmadrass. Du är alltid välkommen att kontakta oss här på hemsidan eller prata med någon av våra sängspecialister i butik.