Korg
Korg

Röda soffor

Produkter: 2
Produkter:2
Välj visning:
Visar 2 av 2

Få en varmare inredning med en röd soffa

Varma jordfärger och brända röda nyanser har klivit in i svenskarnas hem, och därför syns också dessa färger på en av våra favoritmöbler: soffan. Kanske ska det röda tyget också synas i din inredning?

Röd symboliserar passion och är därför den perfekta färgen för dig som drömmer om att få in lite dramatik i vardagsrummet. Men det finns också röda soffor med mer dämpade färgnyanser för dig som gärna vill ha en lugn och minimalistisk inredning med drag av värme. Du kan hitta soffor som uppfyller bägge inredningsdrömmar här på sidan, där vi har samlat vårt utbud av soffor i olika röda nyanser.

Lyckas med en röd soffa i inredningen

På ILVA vill vi gärna inspirera dig till en både personlig och modern inredning. Därför har vi skapat våra inspirationssidor där du bland annat kan få idéer till vardagsrummet. Här har vi också samlat några idéer till hur du kan inreda med din röda soffa:

  • Skapa harmoni genom att inreda färg-i-färg. Kombinera den röda soffan med kuddar, plädar, vaser, ljusstakar och gardiner, också i rött.

  • Använd komplementärfärger för att skapa kontraster. Grön är komplementfärg till röd, vilket betyder att färgerna är varandras motsatser men också att de framhäver varandra på ett snyggt sätt. Ett tips är att låta en av färgerna dominera och låta komplementfärgen synas i detaljerna. Till exempel kan en stor röd bäddsoffa kombineras med gröna kuddar eller gröna växter runtomkring.

  • Låt den röda soffan vara i centrum för inredningen. Om du har ett övervägande minimalistiskt och ljust inrett hem, kan en röda soffa skapa en spännande dynamik och bli ett naturligt blickfång.

  • Röd är en färg som kan se väldigt olika ut. En roströd soffa ger ett helt annat intryck än en klarröd dito. Var därför noggrann med vilken röd du väljer.

Vilken av våra röda soffor passar dig?

På ILVA hittar du många olika röda soffor. Du kan både skapa en dramatisk effekt i ett litet rum med en röd 2- eller 3-sitssoffa, eller liva upp ett stort vardagsrum med en röd hörnsoffa. Du kan också välja en divansoffa i röd nyans om du vill ha en soffa med plats för benen. Vi har också röda bäddsoffor med divan, vilket är perfekt när du har övernattande gäster. En röd bäddsoffa har i det närmaste allt: Modernt färgval, bekväma sittplatser och gott om plats till många gäster – också till dem som stannar över natten.

Överväg också vilket material du föredrar till din röda soffa. Väljer du en röd sammetssoffa får du en snygg och bekväm soffa i ett slitstarkt material som är lätt att rengöra. Om du gillar klassiska material kan du också överväga en röd skinnsoffa.

Fördelar med att välja en röd skinnsoffa

Om du gärna vill sätta färg på vardagen och samtidigt sitta bekvämt är en röd skinnsoffa ett bra val. Skinnsoffor är nämligen en klassisk soffmodell som blir bekvämare och får ett personligare utseende ju mer de används. På ILVA finns utöver röda skinnsoffor även bruna, vita och gröna modeller, för att nämna några. Vi har också röda skinnsoffor med schäslong.

Med rätt underhåll håller en lädersoffa sig fin i många år. Se våra skötselråd om hur du tar hand om dina skinnmöbler, så du kan glädja dig åt den röda skinnsoffan i många år.

Beställ en soffa i röd kulör från ILVA.se eller besök någon av våra butiker

Oavsett om du vill ha en vinröd soffa eller någon annan röd färg på soffan, är chansen stor att du hittar en passande modell i ILVAs sortiment. Och om du vill se våra röda soffor före du beställer är du varmt välkommen in i någon av ILVAs butiker. Ibland kan det vara lättare att fatta ett beslut med soffan framför sig. I butik kan du också få hjälp direkt av vår personal.