Korg
Korg

Garderober

Klädskåp finns i flera olika varianter, från hörngarderober till garderobsystem och öppna garderober. På ILVA hittar du bland annat garderober till hallen och sovrummet i olika material och storlek. Med en bra garderob blir det lätt att hålla ordning i hemmet.

Produkter: 17
Produkter:17
Välj visning:
Visar 17 av 17

MASSOR AV ALTERNATIV

På ILVA hittar du allt från en enkel garderob till en hel garderobsvägg. Vi har flera smarta garderober i olika material, storlekar och färger för att passa olika inredningsstilar. Oavsett om du letar efter en garderob som är 90 cm bred eller 180 cm, är chansen stor att du finner den hos oss.

Tips: På ILVAs sidor med erbjudanden kan du hitta billiga garderober om du har tur. Sortimentet med prissänkta varor ändras kontinuerligt och ett tips är därför att kolla in fyndsidorna med jämna mellanrum, för att inte missa en bra rea.

VÄLJER DU EN BRED ELLER SMAL GARDEROB?

Det finns både små och stora garderober för att passa olika rum. Med ett brett klädskåp, till exempel en garderob på 180 cm, får du gott om förvaringsplats. Om du har plats är en stor klädgarderob ofta ett bra val, eftersom det nästan alltid är bra med mycket förvaringsutrymme. Om du inte har så mycket plats kommer du ändå långt med en liten garderob, vilka ofta rymmer överraskande mycket.

En klassisk garderob är omkring 60 cm bred

En vanlig bredd på garderober är omkring 50 – 60 cm. Om garderoben är omkring 40 cm bred eller mindre brukar den klassas som liten. Lika viktigt som bredden är också djupet på garderoben. Garderoben bör vara minst 55 cm djup för att kavajer och liknande ska kunna hänga fritt. Ett tips är att du mäter din bredaste kavaj eller jacka på galgen före du väljer djup på garderoben.

När det kommer till höjden är en hög garderob ofta ett bra val, eftersom en sådan använder golvytan effektivt. Du får helt enkelt plats med fler saker i en hög garderob. Exempelvis blir hyllan längst upp i en hög garderob perfekt till lätta saker som används sällan.

Om du har ett litet rum passar det förstås bättre med ett mindre klädskåp. En garderob som exempelvis är 35 cm djup är lätt att möblera i trängre rum, till exempel i sommarstugor. En liten och låg garderob blir också ett mysigt inslag i inredningen och du kan exempelvis ha en blomkruka ovanpå den.

HALLGARDEROBER OCH SOVRUMSFÖRVARING

Garderoben i hallen kan användas för allt från ytterkläder till lakan och förvaringskorgar, beroende på vilka behov du har. Med en garderob på exempelvis 120 cm får du plats med både galgar till ytterkläder samt förvaringshyllor till handskar, väskor och annat. Om du har en smal hall kan du välja något av ILVAs små klädskåp. En tunn garderob som exempelvis är 30 cm djup tar lite plats och är samtidigt suverän när du vill få ordning och reda i hemmet. För att använda kvadratmetrarna i hallen så effektivt som möjligt kan du överväga att inreda med en hel garderobsvägg.

En garderobsvägg i sovrummet

En garderobsvägg i sovrummet ger både ett enhetligt och snyggt intryck, samtidigt som du får massor av förvaringsplats. I sovrummet är det också praktiskt med en spegeldörr på garderoben.

INRED MED EN GARDEROB MED SPEGEL

Eftersom klädskåp används till just kläder är det praktiskt att också ha speglar i närheten. Med spegeldörrar på garderoben får du dessutom plats på väggen över till annat där spegeln skulle ha suttit. Om du väljer en hög garderob med spegeldörr får du också en praktisk helkroppsspegel. Och om dina nya garderober har skjutbara spegeldörrar spar du även golvutrymme på djupet.

Olika färger

Är du ute efter en svart, grå eller vit garderob med spegel? ILVA har spegelgarderober i olika kulörer och chansen är stor att du hittar just den färg du letar efter i vårt sortiment.

FÖR DIG SOM INREDER MED NATURLIGA MATERIAL

En garderob i trä ger ett rustikt och hemtrevligt utseende till ditt rum. Om du exempelvis väljer en garderob i ek får du en möbel som är naturligt elegant och lätt att inreda med. Ek är snyggt till de flesta färger och kan också matchas till flera av ILVAs fåtöljer, soffor och skänkar med mera. Det finns också målade klädskåp i trä, bland annat vita och svarta garderober.

En garderob i rotting ger liksom en trägarderob ett naturligt utseende till rummet. Rotting är inte minst snyggt ihop med jordfärger, krukor i lera och gröna växter.

SMART GAREDEROB MED FÖRVARING

En garderob med hyllor är perfekt till förvaring av exempelvis kläder och handdukar. Hyllor har bland annat fördelen av att du snabbt får överblick över vad som förvaras på dem.

Om du vill förvara småsaker, som slipsar och strumpor, kan i stället en garderob med lådor ett bra alternativ. Lådor är, till skillnad från hyllor, utdragbara och du kommer enkelt åt det som förvaras längst in. Oavsett om du har en smal garderob som är 40 cm djup, eller en stor modell som exempelvis är 80 cm djup, är det bekvämt att kunna dra ut en låda. En garderob som både har hyllplan och lådor är därför ett mycket praktiskt val.

Om din garderob saknar lådor kan du själv köpa till olika sorters förvaringslådor att ställa på hyllorna. Och om du önskar ännu fler lådor är en byrå ett perfekt komplement till garderoben.

GAREDEROBSINSPIRATION

Funderar du på en garderobsvägg eller fristående garderob men inte vet vilken du ska välja? Eller är du osäker på du ska välja en vit, svart eller grå garderob? Kolla i så fall gärna in ILVAs sidor med inspiration för att se olika inredningsalternativ. På inspirationssidorna finns bilder på möbler ur hela ILVAs sortiment, inredda i riktiga rum. Med lite tur kan inredningsbilderna hjälpa dig att hitta den snyggaste garderoben till ditt hem.

ILVAs nyhetsbrev är fullt med möbelnyheter och inspiration

ILVAs nyhetsbrev innehåller bland annat inredningstips och nyheter om möbler i vårt sortiment. I utskicken kan du också läsa om vilka datum ILVA har rea på garderober och annat. Prenumerera på idag och missa inte de senaste trenderna och chansen att köpa en billig garderob på rea.

BESTÄLL IDAG

Köp en garderob idag och få den levererad hem. Du kan också välja att själv hämta ut din beställning utan fraktkostnad i valfri ILVA-butik.