Korg
Korg

VISKOSMATTOR

En viskosmatta är mjuk och härlig att gå på och ger ett vackert utseende till ditt rum. Materialet viskos kan till utseendet påminna om både silke, bomull och ull. Vi har härliga mattor i viskos i olika storlekar, färger och former.

Produkter: 8
Produkter:8
Välj visning:
Visar 8 av 8

GE DITT HEM EN LYXIG KÄNSLA MED MATTOR I VISKOS

Mattor i viskos blir allt vanligare i svenska hem, och det kan vi mycket väl förstå. En viskosmatta känns lyxig eftersom den är både snygg och mycket skön att gå på. Varför inte ge din inredning ett luxuöst drag med en tuftad viskosmatta? Här på sidan har vi samlat vårt utbud av mattor i viskos. I vårt sortiment kan du hitta allt från en stor viskosmatta på 200x300 cm till små modeller för det lilla vardagsrummet.

VAD ÄR VISKOS?

Är du osäker på vad viskos egentligen är och hur du tar hand om det? Här nedanför har vi samlat lite information om viskosmattor.

Vad är viskos tillverkat av?

Viskos är tillverkat av träfibrer som har brutits ned och behandlats kemiskt. Viskostyg benämns därför ofta som ett halvsyntetiskt material. Slutresultatet kan antingen påminna om silke, vilket det ursprungligen var en ersättning för, men det finns också i flera varianter som mer påminner om ull eller bomull. Viskos är vanligt att blanda med andra fibrer och i vårt utbud hittar du bland annat mattor av en viskos- och bambublandning, vilket är ett mycket mjukt och härligt material.

I ILVAs sortiment hittar du också plädar och prydnadskuddar i viskos.

Hur rengörs en viskosmatta?

Det bästa är att rengöra sin viskosmatta professionellt, för att få det bästa resultatet. Professionell rengöring garanterar att viskosmattan varken krymper eller blir krullig. Även om det är trevligt med en nytvättad matta rekommenderar vi att du inte tvättar din viskosmatta för ofta, eftersom det bland annat kan påverka materialets glansighet och färg.

FÖRDELAR MED VISKOSMATTOR

Utöver att ge ett elegant utseende till rummet har en viskosmatta bland annat även följande fördelar:

  • Du får en mjuk matta.
  • Det är ett allergivänligt alternativ till ull.
  • Du slipper statisk elektricitet.

OLIKA FÄRGER OCH FORMER

Oavsett om du letar efter en svart, gul eller grön viskosmatta är chansen stor att du hittar den på ILVA. På senare tid har det varit modernt med viskosmattor i beige, grå, mörkblått och andra kulörer som är lite mer återhållsamma. Det avspeglar sig också i vårt utbud där du hittar flera viskosmattor i de färgerna.

Låt färgerna styra

En viskosmatta i vitt ger ett luftigt utseende till rummet. Vit är också en färg som är lätt att kombinera med andra färger. Det samma gäller om du väljer en viskosmatta i en grå nyans. En viskosmatta i blått ger ett härligt djup till rummet, speciellt om du väljer ett viskostyg som är åt det glansigare hållet.

En viskosmatta i en mörkblå kulör skapar en känsla av lugn och kan vara ett bra alternativ i exempelvis sovrummet. En stor viskosmatta under dubbelsängen, eller två mindre på varsin sida, gör att det blir skönt och varmt åt fötterna när du och din partner lägger er och kliver upp ur sängen.

Väljer du en viskosmatta som är rund eller fyrkantig?

En stor viskosmatta i vardagsrummet skapar en enhet mellan soffan, fåtöljerna och soffbordet. Överväg om du vill ha en fyrkantig eller rund viskosmatta. En fyrkantig matta är ett klassiskt val som aldrig går fel, medan en rund matta skapar ny dynamik i rummet genom att bryta av mot de räta vinklarna.

FÅ INSPIRATION I EN ILVA-BUTIK ELLER PÅ VÅRA INSPIRATIONSSIDOR

Har du svårt att bestämma dig för viken matta i viskos du ska välja? I så fall kan du besöka en ILVA-butik och se mattorna i verkligheten. Ibland kan det vara lättare att ta ett beslut efter att ha sett på mattan på riktigt och känt på den. I butik kan du också få hjälp direkt av vår personal.

För att få idéer till hur du kan inreda med din nya viskosmatta kan du kolla in våra sidor med inspiration. Där finns massor av bilder på rum med ILVAs möbler. De fotografierna är utmärkta för att få inspiration i valet av färger, ljussättning, möblering och mycket annat till sitt eget hem. Kanske kan bilderna hjälpa dig i valet mellan en viskosmatta som är beige eller mörkblå?

Prenumerera på ILVAs nyhetsbrev

Du kan också läsa spännande inredningstips och mycket annat på ILVAs nyhetsbrev. På ILVAs sidor på facebook och instagram kan du också se snygga inredningsbilder och läsa om möbelnyheter, erbjudanden och mycket mer.

VISKOSMATTA PÅ REA

På ILVAs sidor med erbjudanden kan du hitta en viskosmatta på rea om du har tur. På fyndsidorna kan vad som helst ur vårt sortiment erbjudas till extra förmånliga priser. Tänk bara på att utbudet av prissänkta varor gäller så länge lagret räcker. Ett tips är därför att inte vänta för länge med att beställa om du hittar något du vill ha.

BESTÄLL IDAG

När du har bestämt dig för en viskosmatta kan du beställa den och få den hemlevererad. Du kan också välja att själv hämta ut beställningen i en ILVA-butik, utan fraktkostnad.