Korg
Korg

Resårbottnar 140x200 cm

Resårbotten 140 cm – en praktisk storlek

En resårbotten på 140 cm är en bra storlek på många sätt. Den rymmer två personer samtidigt som den inte tar allt för mycket plats. En resårbotten på 140x200 cm är därför perfekt för tonåringar, singlar och par. Om ni är ett par som önskar gott om utrymme i sängen rekommenderar vi i stället en resårbotten på 180x200 cm, eller uppåt.

Välj fasthet på din 140 cm breda resårbotten

Beroende på din kroppstyp och vikt ska du välja en madrass som är mjuk, medium, fast eller extra fast. Personer under 75 kg rekommenderas i regel en mediumfast madrass, och de som väger mellan 75-79 kg en fast madrass. En extra fast madrass anbefalles till personer över 95 kg. Kroppsform spelar också in. Exempelvis behöver kvinnor ofta extra stöd till höfterna, de riskerar annars att sjunka ned i en för mjuk madrass.

Är du osäker på vilken fasthet du ska välja på din nya resårbotten på 140 cm? Då är det en bra idé att besöka en ILVA-butik och testa sängen före köp. I butiken kan du också få hjälp direkt av vår personal.

Få ut mesta möjliga av din resårbotten

På ILVA ser vi en säng som en investering i hälsa och välmående. En god nattsömn är som bekant nödvändig för att vi ska fungera bra i vardagen. Förutom att sängen är bekväm bidrar även ett harmoniskt sovrum till bättre sömn. Här är några goda råd till hur du kan få en bättre nattsömn och få ut det mesta möjliga av din nya resårbotten på 140 cm:

  • Bädda sängen på morgonen efter att madrassen har blivit helt torr
  • Dammsug madrassen noggrant och regelbundet, exempelvis vid byte av sängkläder
  • Unna dig sköna sängkläder av hög kvalitet
  • Skydda madrassen från fukt och fläckar med ett madrasskydd
  • Vädra sovrummet varje dag för att undvika fukt och kvalster
  • Använd Rodalon för att avlägsna eventuell dålig lukt

Ett trevligt sovrum som får dig att slappna av hjälper dig också att sova gott. En sänggavel gör att din ramsäng på 140x200 cm ser ännu mer inbjudande ut och bidrar till att skapa en känsla av enhet i sovrummet. Och med ett fint överkast och prydnadskuddar blir din nya 140 cm breda resårbotten komplett.

Tips: Vill du passa på att göra en makeover i sovrummet i samband med att du införskaffar en resårbotten på 140 cm? Se gärna ILVAs sidor med inspiration till sovrummet, för att få spännande inredningstips.

Så här är en ramsäng på 140x200 cm uppbyggd

En resårbotten (även kallad ramsäng) består av en träram med lameller, fjädrar och i många fall ett skumlager. Med en bäddmadrass på toppen och ett par sängben är ramsängen klar att sovas på. En ramsäng är vanlig sängmodell med en enkel konstruktion som är mycket bekväm.

Du kan välja resårbottnar på 140x200 cm i flera olika prisklasser, där kvaliteten på fjädrarna, skummet och bäddmadrassen skiljer sig åt. Utöver resårbottnar kan du välja på kontinentalsängar och ställbara sängar i ILVAs sortiment.

Varför ha sängben på min ramsäng på 140 cm?

Sängben höjer upp sängen och underlättar att fukt inte stannar kvar i madrassen. Dessutom gör sängben att du får plats med förvaring under din nya resårbotten på 140x200 cm.

Hitta en billig resårbotten på 140 cm

Prenumerera på ILVAs nyhetsbrev om du vill hålla koll på våra prissänkningar. Du kan också se vår sida med erbjudanden till sovrummet för att hitta en billig resårbotten på 140 cm. När du vet vilken säng du vill ha kan du välja mellan att få den hemlevererad av oss, eller att själv hämta ut den utan fraktkostnad i butik. Du har också möjlighet att hyra ett släp av ILVA-butiken för själv köra hem din 140 cm breda resårbotten.