Korg
Korg

TRASMATTOR

En trasmatta är skön att gå på och ger ser hemtrevlig ut. På ILVA kan du välja mellan trasmattor i olika färger och storlekar. Många trasmattor är avlånga och passar därför extra bra i hallar och kök.

Produkter: 5
Produkter:5
Välj visning:
Visar 5 av 5

KÖP EN TRASMATTA FRÅN ILVA

På ILVA hittar du massor av trasmattor i olika storlekar, färger och former. Vi har både mönstrade trasmattor och enfärgade modeller med olika vävtekniker. En trasmatta dämpar ljud, ger en känsla av struktur och skapar harmoni i inredningen. Trasmattor är också uppskattade för deras traditionella utseende och att de ofta har fransar.

Utöver trasmattor har vi också ryamattor, tuftade mattor och massor av andra mattor.

TRASMATTOR I OLIKA FÄRGER

Trasmattor finns i många olika färger för att passa olika inredningsstilar. Alla trasmattor ser hemtrevliga ut, men beroende på vilken färg du väljer kan den framstå som mer dämpad eller dramatisk. Här är några idéer på hur du kan tänka när du väljer färg på nya trasmatta.

  • En vit trasmatta eller annan ljus modell passar bra till den skandinaviska inredningsstilen. Stilen kännetecknas bland annat av avskalad formgivning och naturliga material som trä, skinn, ull och bomull. Om du tycker att vitt är en för ljus nyans kan du förslagsvis välja en trasmatta som är beige, för att få in en snygg färgton och ändå bevara ljusheten i rummet.

  • En grön trasmatta eller annan färg ger liv till inredningen och skapar uppmärksamhet kring sig. En grön, röd eller blå trasmatta blir en trevlig färgklick i vilket rum som helst. Om du exempelvis tycker att röda väggar är för vågat kan du i stället tryggt välja en röd trasmatta för att få in den fina färgen.

  • Med en svart trasmatta kan du skapa en läcker kontrast mot ett ljust golv och ljusa väggar. Svarta trasmattor kan också vara en bra idé att ha nära ytterdörren, eftersom grus och annan smuts döljs på den. Om du har svårt att välja mellan en svart och vit trasmatta kanske du ska välja en grå modell? En grå trasmatta är också den lätt att matcha till många färger och passar till de flesta inredningsstilar.

Tips: Kolla in ILVAs sidor med inspiration till inredning. Med lite tur kan bilderna på sidorna ge dig idéer till vilken trasmatta du ska välja.

OLIKA FORMER, STORLEKAR OCH MATERIAL

Trasmattor har traditionellt varit avlånga till formen och är det vanligtvis också än idag. Men det finns gott om undantag och om du letar efter en rund trasmatta kan du mycket väl hitta den i ILVAs sortiment. En stor rund trasmatta kan passa utmärkt under exempelvis soffbordet medan en liten rund trasmatta är perfekt i små utrymmen, som exempelvis i små hallar.

En stor trasmatta i vardagsrummet ger ett fritt och lite bohemiskt utseende och passar bra ihop med stora krukor och växter. Letar du efter trasmattor till köket? Då kan en lång trasmatta vara en bra idé. Långa trasmattor har en utmärkt form till köket om du vill undvika att mattan sträcker sig in under matbordet. Även i hallen är en lång trasmatta ett bra alternativ. En avlång trasmatta har också fördelen av att den enkelt kan flyttas på, vilket är bra när den exempelvis ska tas ut och skakas.

Trasmattans material

En trasmatta i bomull är skön att gå på och både absorberar fukt och andas. Bomull har också fördelen av att vara ett slitstarkt material som dessutom är prisvärt. Om du handlar en trasmatta i bomull från ILVA är chansen stor att den är certifierad med Oeko-tex, vilket är en miljöcertifiering tuffare än EUs egna. Det är vanligast att trasmattor tillverkas i just bomull, men det finns också trasmattor i andra material.

BILLIGA TRASMATTOR

På våra sidor med erbjudanden kan du hitta allt möjligt, från trasmattor till kontinentalsängar. Prissänkningarna gäller dock bara så länge lagret räcker, ett tips är därför att beställa direkt om du hittar något du gillar. Ett annat sätt för att inte missa chansen att köpa billiga trasmattor är att prenumerera på vårt nyhetsbrev och följa ILVA på facebook och instagram. Där får du också ta del av spännande inredningstips och möbelnyheter.

KÖPA TRASMATTA

När du har bestämt dig för vilken trasmatta du vill köpa kan du beställa den och få den levererad hem. Du kan också välja att hämta ut den själv i en ILVA-butik, då utan fraktkostnad. Vi rekommenderar dig att besöka en ILVA-butik om du har möjlighet. Där kan du både se och känna på våra möbler och få hjälp av vår personal. Välkommen in!