Korg
Korg

Skummadrasser


Kommer snart! Denna sida kommer snart att innehålla fina skummadrasser till ditt hem.

Vad är en skummadrass?

En skummadrass, även kallad skumgummimadrass, består av flera lager skum. På ILVA hittar du skummadrasser i olika material som PUR-skum, kallskum, latex och memory-skum. Du kan också välja madrasser i olika prisklasser och med olika fasthet. Alla våra skummadrasser håller hög kvalitet och är sköna att ligga på.

Skummadrass eller latexmadrass?

Skummadrass eller skumgummimadrass är samlingsnamn på olika sorters madrasser som endast består av skum och inga fjädrar. Skummet kan både vara tillverkat av naturgummi och olika sorters plaster som exempelvis latex.

Fördelen med en madrass i skumgummi är att den formar sig efter din kropp och rörelser. Det gör att du får ett behagligt stöd när du sover. På ILVA finns både skumgummimadrasser till ett billigt pris och mycket exklusiva modeller. De dyrare madrasserna kan ha patenterade material, till exempel Tempur.

Skummadrass eller resårmadrass?

En madrass i skumgummi håller värmen och är därför utmärkt för dig som lätt fryser om natten. Om du i stället blir varm eller svettas när du sover kan du överväga att välja en resårbotten. En resårbotten är en madrass som avleder värme i högre grad än en skummadrass.

Läs gärna mer om olika sorters madrasser i ILVAs guide Goda råd om madrasser.

Vilken storlek ska jag välja på min skumgummimadrass?

På ILVA finns ett stort utbud av skummadrasser i olika storlekar. Är du osäker på vilken du ska välja? Här är en sammanfattning:

  • En skummadrass på 80x200 cm är en extra smal enkelsäng.
  • En skummadrass på 90x200 cm är ett vanligt val. 90x200 cm är standardmåttet för enkelsängar.
  • En skummadrass på 120x200 cm är en bred enkelsäng. Den är perfekt för gäst- eller studentrummet.
  • En skummadrass på 140x200 cm kallas ibland för trekvartssäng. Det betyder att den nästan når upp till att vara en dubbelsäng. Det går att sova två i en 140 cm bred skummadrass, men med tiden är risken stor att det känns trångt.
  • En skummadrass på 160x200 cm är en smal dubbelsäng, perfekt för små lägenheter eller par som inte behöver mer utrymme.
  • En skummadrass på 180x200 cm klassas som en fullstor dubbelsäng och är ett mycket populärt val. Om du vill ha en king size-säng får du kolla efter sängar på 210x210 cm.

Vid val av dubbelsäng kan du och din partner överväga att köpa två madrasser och ha en gemensam bäddmadrass på toppen. Med varsin skummadrass på exempelvis 90x200 cm, kan ni välja den fasthet som bäst passar era respektive kroppsvikter. Den gemensamma bäddmadrassen kommer ändå göra att det upplevs som att ni sover i samma säng.

Kom ihåg: Om ni själva kombinerar två olika sängar måste ni försäkra er om att måtten är exakt likadana för att det inte ska uppstå en skarv. Ni är varmt välkomna att kontakta oss om ni vill ha hjälp.

Hitta rätt skumgummimadrass och sängram i en ILVA-butik

Om du redan har en sängram kan du förstås välja en skummadrass i samma storlek. Men om du saknar både skummadrass och sängram kan du besöka en ILVA-butik för att hitta en passande sängstorlek. I butikerna kan du få vägledning av vår personal samt prova de olika modellerna.

Förnya ditt sovrum

När du har köpt en skummadrass och din nya säng är på plats kan du börja att inreda ditt sovrum. Med enkla medel kan du få det riktigt mysigt. Bra belysning är viktigt, vilket du får med en sänglampa. En fin sängram och sänggavel gör att både sängen och hela sovrummet ser trevligare ut. Med ett sängbord kan du enkelt hålla ordning bredvid din säng.

Besök gärna ILVAs sidor med inspiration till sovrummet för att få spännande inredningsidéer.

Handla en billig skummadrass på ILVA

Om du är på utkik efter billiga skummadrasser kan du kolla in ILVAs sidor för erbjudanden till sovrummet. Om du har tur hittar du en skummadrass på 120 cm eller något annat du letar efter till sovrummet. Prissänkningarna gäller bara så länge lagret räcker, ett tips är därför att inte vänta för länge med att beställa om du hittar något du vill ha.

Välj hemleverans eller hämta ut beställningen själv i butik

När du har bestämt dig för att köpa en skummadrass på ILVA kan du välja mellan att få varan levererad hem eller att hämta ut den själv i en ILVA-butik. Fraktalternativen är desamma oavsett om du beställer från nätet eller handlar i en fysisk butik.