Korg
Korg

Ergonomiska kuddar

En ergonomisk kudde ger bekvämt stöd åt nacken och är särskilt bra för dig som får ont i nacken efter sömn. Det finns också ergonomiska kuddar för ryggen och att ha mellan benen. På ILVA hittar du bland annat ergonomiska kuddar från Tempur och andra tillverkare.

Produkter: 1
Produkter:1
Välj visning:
Visar 1 av 1

VAD ÄR EN ERGONOMISK KUDDE?

Ergonomi är läran om den mänskliga kroppens funktioner under arbete, samt studiet av arbetsmiljö och redskap som används i arbete. Med andra ord handlar ergonomi om att minimera förslitningsskador och liknande genom bra arbetsmiljöer och redskap. Begreppet innefattar även möbler och tillbehör utanför arbetsplatsen som syftar till att avlasta oss. En ergonomisk nackkudde är således en huvudkudde som ger ett extra stöd åt nacken och huvudet.

Till vem passar en ergonomisk kudde för nacken?
Alla som har ryggbesvär eller känner sig spända i nacken och ryggen kan vara hjälpta av en ergonomisk kudde. Om du till exempel har nackspärr kan en kudde med rätt stöd ge den avlastning din kropp behöver.
Men en ergonomisk kudde är också utmärkt även för dig som inte har nack- eller ryggproblem. Du kan tycka att en stödkudde är den bästa kudden för nacken även om du inte har ont, det räcker med att finna den ergonomiska kudden bekväm för att motivera ett köp.

Ergonomisk, ortopedisk eller medicinsk kudde?
En ortopedisk kudde är synonym för ergonomisk kudde. Kuddar bra för nacken kallas ibland också för medicinska kuddar.

SOV GOTT MED EN BRA KUDDE FÖR NACKEN

Letar du efter en kudde då du har ont i nacken när du vaknar? En kudde som är ergonomisk ger dig en bra sovställning med nödvändig stöd och avlastning för nacke, axlar och huvud. Den ergonomiska kudden ser till att du har en rak rygg när du ligger i din säng.

”Jag har ont i nacken när jag vaknar, vilken kudde ska jag välja?”
För att undvika nackont när du vaknar är det viktigt att du har rätt ortopedisk kudde för dig. Givet att det är din sovställning som bidrar till nackproblemen förstås. Sällan sover vi i samma position hela natten, men ofta är det några sovställningar som vi föredrar. Här är några riktlinjer som kanske kan hjälpa dig att hitta den bästa ergonomiska kudden för dig baserat på hur du helst sover:

  • Om du sover på sidan: Utgå från en hög och fast ergonomisk kudde.
  • Om du sover på ryggen: Utgå från en medelstor kudde som är bra för nacken
  • Om du sover på magen: Utgå från en platt modell av ortopediska kuddar

NÄR KAN EN ERGONOMISK KUDDE VARA BEHJÄLPLIG?

Alla har vi behov för bra sömn och väl anpassade arbetsställningar för att undvika smärta och ömhet i kroppen. Därför kan vi alla gynnas av avlastningskuddar. Vi behöver med andra ord inte vänta tills vi har ont i nacken innan vi byter kudde till en ergonomisk modell.
Och om du har värk kan en ortopedisk kudde för nacken vara det som hjälper dig på bättringsvägen. Men en ergonomisk kudde är ingen mirakelkur och om du har smärtor bör du tala med din läkare eller fysioterapeut.

En ergonomisk position kan hjälpa med nattsömnen
När vi ska sova är det viktigt att kunna slappna av. En bekväm och avlastande stödkudde kan hjälpa dig med det. Är du ute efter en avlastande kudde för att få det mer komfortabelt när du ska sova? Då kanske du också är intresserad i någon av våra sängar och sköna täcken? De kan i högsta grad förbättra din sömnhälsa. Glöm heller inte att ett lugnt, mörkt och vältempererat sovrum också är gynnsamt för sömnen.

EN FUNKTIONSKUDDE FÖR RYGGEN OCH BENEN  

Har du testat att ha en funktionskudde mellan benen? Eller en ergonomisk kudde för ryggen? En väl anpassad anatomisk kudde mellan ryggen och kontorsstolen kan avlasta dig när du sitter och arbetar. Testa gärna en ryggkudde om du har ont i svanskotan, vilket inte är ovanligt vid kontorsarbete. En välplacerad stödkudde för ryggen hjälper din hållning och kan förhindra förslitningsskador.
En ergonomisk kudde mellan benen har syftet att hålla ryggen rak när du ska sova. En rak rygg kan hjälpa mot eventuella smärtor. Du kan alltid själv testa att sova med en kudde mellan benen och se hur det känns.

HÅLLBARHET

Flera av de ergonomiska kuddarna i vårt sortiment har överdrag av Oeko-tex Standard 100-certifierat tyg, som garanterar att kuddarna inte innehåller ohälsosamma mängder av skadliga kemikalier, och att de därför är ofarliga att använda. Oeko-tex Made in Green är ytterligare en märkning som utöver att uppfylla kraven för 100-textilierna också är hållbart tillverkade.

LETAR DU EFTER NÅGON SÄRSKILD POSITIONSKUDDE? SE VÅRT UTBUD 

Oavsett om du letar efter en kudde för att du har ont i nacken eller behöver en specialkudde att ha mellan benen, kan du hitta den på ILVA. Vi har ergonomiska kuddar som är mjuka, medium och fasta i olika material som dun, skum och latex.
I vårt utbud av ergonomiska kuddar för nacken hittar du olika varumärken, bland annat Tempur och andra tillverkare av hög kvalitet.

Tempur
En specialkudde från Tempur är tillverkad av varumärkets eget patenterade material. Tempur-materialets egenskaper kan sammanfattas med att det både ger stöd och är följsamt på samma gång. Dessutom hjälper det med att bevara en behaglig temperatur. Välj en Tempur-kudde för att sova på sidan, ryggen eller magen – du hittar flera olika modeller i vårt sortiment.

PROVA I EN ILVA-BUTIK

Är du osäker på vilken ergonomisk kudde du ska välja? Du är varmt välkommen till en fysisk ILVA-butik för att testa de ortopediska kuddarna i vårt sortiment. I kuddens produktbeskrivning kan du se vilka ILVA-butiker som har den framme för att provas. I butik kan du också få vägledning av vår personal, om du exempelvis letar efter en ergonomisk kudde för att sova på sidan, eller något annat.

Tips: Oavsett om du vill prova en ergonomisk kudde eller ej rekommenderar vi dig att besöka en ILVA-butik. Att se våra möbler på riktigt gör dem mest rättvisa, och det kan underlätta i beslutsfattandet att se och känna på dem i verkligheten. Välkommen in!

BESTÄLL IDAG

När du har hittat en ergonomisk kudde i vårt sortiment kan du beställa och smidigt få den levererad hem. Du kan också välja att själv hämta ut den utan fraktkostnad i någon av våra butiker.

Tips: På ILVAs sidor med erbjudanden för sovrummet kan du hitta ergonomiska kuddar till rabatterade priser, om du har tur. Utbudet på fyndsidorna ändras löpande och prissänkningarna gäller bara så länge lagret räcker. Ett tips är därför att beställa direkt om du hittar något du vill ha.