Korg
Korg

BOMULLSMATTOR

En bomullsmatta är en vacker, slitstark och lättskött matta som passar i de flesta hem. Bomullsmattor kan se olika ut och finns bland annat som ryamattor med extra lång lugg. På ILVA hittar du bomullsmattor i massor av olika former, storlekar och färger.

Produkter: 6
Produkter:6
Välj visning:
Visar 6 av 6

GÖR RUMMET TREVLIGARE MED EN MATTA I BOMULL

Är du på jakt efter en ny matta till vardagsrummet, köket, sovrummet eller något annat av husets rum? Då är en bomullsmatta ett bra val och du finner ett stort utbud av mattor i bomull på ILVA. Bomull är ett populärt material på mattor och det till flera goda grunder. En anledning är att en bomullsmatta känns mjuk och skön under fötterna och ger ett behagligt utseende till rummet. En bomullsmatta är fin i både köket, vardagsrummet och hallen.

TRE GODA ANLEDNINGAR TILL ATT VÄLJA EN BOMULLSMATTA:

Liksom andra sorters mattor finns även bomullsmattor i massor av olika former, färger och stilar. Frågan är därför inte huruvida en matta i bomull kommer att passa in i ditt hem eller ej, för det finns det goda möjligheter till att den gör. Frågan är i stället vilka fördelar som kommer med just bomullsmattor?

Här är tre fördelar med att välja en matta i bomull:

1. Det naturliga valet
Om du prioriterar naturliga material framför konstgjorda är bomull något för dig. Garnet som i sista ändan blir en matta är nämligen spunnet ur fibrerna från bomullsplantan. Mattor i andra naturliga material är ullmattor som du hittar bland våra naturmattor

2. Lätt att rengöra
Det är nästan omöjligt att undvika att en matta behöver rengöras emellanåt. Om du har en bomullsmatta blir uppgiften extra enkel eftersom den smidigt kan tvättas i maskin. Tänk på att fläckar är lättast att behandla innan de hinner torka in, och att du spar mycket jobb om du agerar omedelbart om det exempelvis spills rödvin på bomullsmattan. Tack vare att en bomullsmatta är lätt att rengöra i tvättmaskinen är den också utmärkt i farstun och andra platser där det lätt samlas smuts.

3. Ett slitstarkt material
Golvmattor ska kunna klara av en hel del slitage, särskilt om de ligger i hallen, köket eller entrén. Bomull är ett slitstarkt material som tål att gås på med skor.

INRED MED EN GRÅ BOMULLSMATTA ELLER NÅGON ANNAN FÄRG

Oavsett om du letar efter en grön, grå eller vit bomullsmatta hittar du den på ILVA. Sedan en tid har det varit trendigt att inreda med en bomullsmatta i beige, vitt och andra ljusa naturfärger. En ljus matta ger en öppen och luftig känsla till rummet och passar bra till exempelvis skinnfåtöljer och trämöbler.
En vit eller beige bomullsmatta kräver å andra sidan att den dammsugs ofta eftersom damm och smuts syns på den. Om du letar efter en bomullsmatta till köket, hallen eller farstun där det snabbt kan bli smutsigt, kan du i stället överväga att välja en matta i mörkgrått, blått eller någon annan djupare kulör.

Vardagsrummet
Till vardagsrummet kan du med fördel välja en stor bomullsmatta som ligger under soffbordet och skapar en naturlig helhet som binder samman sofforna och fåtöljerna. En stor matta ger ett stort avtryck i inredningen och med exempelvis en grön bomullsmatta kan du sätta en färgton som påverkar hela rummet. Anpassa gärna färgen på bomullsmattan till kulörerna på soffgruppen. Du kan också matcha prydnadskuddarna och plädarna som ligger i soffan med din nya matta i bomull.

Få inspiration med ILVA
Har du svårt att bestämma dig för om du vill ha en blå bomullsmatta? Eller om mattan ska vara rund eller rektangulär? I så fall kan du med lite tur bli hjälpt i ditt beslut genom att besöka våra sidor med inspiration. På inspirationssidorna finns bilder på möbler i riktiga rum från hela vårt sortiment. Genom att se en matta tillsammans med andra möbler kan du i bästa fall få inredningsidéer till ditt hem. Och det inte bara vad gäller mattan utan hela rummets möbler och färgsättning.

Tips: Det en bra idé att först mäta upp bomullsmattan på golvet för att vara säker på att den passar. Det kan vara särskilt viktigt om du byter från en rektangulär till rund bomullsmatta, eftersom de olika formerna gör att mattan upplevs väldigt olika i rummet.

EN RYAMATTA I BOMULL

En ryamatta består av bomull och skiljer sig från vanliga bomullsmattor genom att den har extra lång lugg, vilket gör den riktigt mysig att gå och eventuellt sitta på. En ryamatta i bomull passar bra i exempelvis vardagsrummet, tonårsrummet och sovrummet. Dessutom kan en liten bomullsmatta av ryamodell och en sittpuff bilda ett praktiskt och trevligt tillägg till soffan och soffbordet i tv-rummet.

BESTÄLL IDAG

Beställ en bomullsmatta idag och välj mellan att få den levererad hem eller att själv hämta ut den i butik utan fraktkostnad. Du är också varmt välkommen att besöka en ILVA-butik för att se och testa ILVAs möbler i verkligheten, vilket kan underlätta i valet mellan olika möbler. I en ILVA-butik kan du också få hjälp direkt av vår personal.