Korg
Korg

Miljöåtgärder

Hos ILVA har vi fokus på miljön. Vi är dedikerade till att rådgiva och inspirera till att göra varje hem intressant och personligt. ILVA är en ledande detaljhandel inom möbler och heminredning, och med det följer också ett stort ansvar.

Läs mer här på sidan om våra miljöåtgärder.

CO2 OCH KLIMAT

Världen står inför stora klimatutmaningar, och hos ILVA vill vi göra vårt för att belasta klimatet så lite som möjligt.

ILVA anslöt sig i augusti 2023 till Science Based Targets initiative (SBTi) och därmed den växande gruppen av företag som har åtagit sig att sätta vetenskapligt baserade reduktionsmål. Det innebär att vi inom två år ska ställa upp och skicka in 5-10-åriga vetenskapligt baserade reduktionsmål för våra växthusgasutsläpp för godkännande hos SBTi oberoende klimaexperter. Detta gäller både reduktionsmål för CO2-avtrycket från våra egna butiker, lager, kontor och fordon (scope 1 och 2) samt från produktion och transport av ILVA-produkter runt om i världen (scope 3).

Efter godkännandet kommer de att offentliggöras och följa SBTi process för årlig rapportering. ILVA strävar efter att skicka målen till godkännande redan under 2024.

MÖBLER I FSC®- CERTIFIERAT TRÄ

Trä är ett fantastiskt material som vi använder mycket av i våra produkter. Alla våra träutemöbler är tillverkade av FSC®-certifierat och annat kontrollerat trä. Vi arbetar också för att öka andelen FSC®-certifierade inomhusmöbler i trä. Vårt mål är att alla trävaror ska vara FSC®-certifierade vid slutet av 2024.

Genom att köpa FSC®-certifierade material hjälper vi konsumenterna att göra ett ansvarsfullt val och säkra skogar för alla - även i framtiden. Därför har ILVA i över 10 år varit medlem i FSC® Danmark.

NEJ TACK TILL SKADLIGA KEMIKALIER

Vi har satt upp ett mål att alla våra produkter i naturliga och syntetiska fibrer ska vara STANDARD 100 by OEKO-TEX®-certifierade vid slutet av 2024, vilket innebär att de är fria från skadliga kemikalier.

STANDARD 100 by OEKO-TEX® är en av världens ledande hälsomärkningar för textilier och textilliknande produkter. Märket är din säkerhet för att våra textilprodukter inte innehåller skadliga mängder av problematiska kemiska ämnen.

Se FSC-certifierade produkter