Korg
Korg

Inred med dekorativa lampor

Under denna tid av året är det få soltimmar och det finns inte mycket naturligt dagsljus att glädjas åt. Men även om vintermånaderna ofta känns långa ger mörkret dig anledning att inreda ditt hem med vackra lampor och stämningsfull belysning. Vi ger dig här ett förslag på hur du kan inreda med snygga lampor, som utöver att vara praktiska också smyckar ut hemmet när de är släckta.

En bra grundbelysning

Taklampor och pendellampor är utmärkta som allmänbelysning. Du kan ha en taklampa över matbordet, i sovrummet eller hänga en pendellampa i vardagsrummets myshörna. Pendellampor ger ett bra allmänljus och ett behagligt sken. Samtidigt kan en pendel vara en snygg del av inredningen. Välj exempelvis en pendellampa i frostat glas eller med mönster och struktur som kan hänga mitt i rummet som ett dekorativt konstverk.

Shoppa pendellampor

Tillför extra mysbelysning

Golvlampor och bordslampor har ett mer avgränsat sken och används som sekundära ljuskällor för att lysa upp delar av rummet, till exempel läshörnan bredvid sängen. Bords- och golvlampor skapar också en trevlig atmosfär i rummet tack vare deras begränsade ljusspridning. Och om du exempelvis ställer en bordslampa på skänken eller fönsterkarmen, eller en golvlampa bredvid soffan, blir de vackra ting även när de inte är tända.

Shoppa bords- och golvlampor

Mer till din inredning