Korg
Korg

Gröna soffor

Produkter: 135
Produkter:135
Välj visning:
Visar 21 av 135

Så här kan du inreda med en grön soffa

De senaste åren har färgen grön blivit allt populärare i inredningssammanhang - och det är lätt att förstå varför. Grönt är behagligt att se på och ger associationer till naturen. Därutöver symboliserar den gröna färgen tur, lycka, växt och hopp. Därför kan det ge positiv energi till vardagsrummet att inreda med en grön soffa.

En grön inredning, med exempelvis en grön soffa, är populärt i svenska hem. Färgen grönt är tacksam att inreda med och en grön soffa passar bra i många vardagsrum. En grön soffa kan se olika ut - det finns gott om nyanser att välja mellan - vilket gör det lätt att hitta precis den gröna färgton som passar din inredning.

På ILVA finns gröna soffor i flera olika nyanser och material. Om du är på jakt efter en ljus- eller mörkgrön soffa, eller en grön soffa i sammet, kommer du säkert att hitta något i vårt sortiment.

Inredningstips:

  • Du kan inreda med en avskalad stil genom att kombinera en grön soffa med heminredning och möbler i nedtonade nyanser, som vitt, grått och beige. Du kan också ha gröna växter som både ger ett behagligare inomhusklimat och medverkar till att skapa liv i rummet.
  • Om du i stället vill ha en mer iögonfallande inredningsstil till din gröna soffa kan du välja prydnadskuddar och plädar i djärvare färger. Du kan också kombinera en grön soffa med inredningsdetaljer i mässing och koppar. Grönt och mässing eller koppar är snygga färgkombinationer, och metallerna ger ett varmt och gyllene utseende till vardagsrummet.

Det finns många sätt att lyckas med inredningen till din gröna soffa, se gärna ILVAs sidor för inspiration för att få idéer. På våra inspirationssidor hittar du massor av tips och inredningsbilder i olika teman. Med lite tur kan du få inspiration till din gröna soffa i vardagsrummet, eller få idéer till något helt nytt.

Tips: Gör inredningen personligare med en gallerivägg ovanför din gröna soffa i vardagsrummet. Bilderna kan bestå av egna fotografier, tavlor, keramikreliefer eller vackra dekorationer.

Gröna soffor i olika storlekar

På ILVA har vi olika storlekar och modeller av gröna soffor. Vi har till exempel gröna u-soffor och gröna schäslongsoffor. Vi har också gröna 2-sits och 3-sits soffor. Ibland kan det vara svårt att välja storlek på soffan. En praktisk lösning för dig med ett lite mindre vardagsrum är att välja en liten grön soffa och komplettera med en sittpuff. En sittpuff är praktisk eftersom den är flyttbar och tar relativt lite plats.

Om du däremot har ett stort vardagsrum kan du med fördel välja en grön schäslongsoffa. Schäslongsoffor är perfekta att kasta sig ned i efter en lång och hård arbetsdag. Dessutom är en soffa med schäslong ofta stor och rymmer hela familjen eller flera gäster. En grön u-soffa är också perfekt om ni ofta är många personer i vardagsrummet. En u-soffa rymmer också väldigt många personer.

Väljer du en grön soffa i sammet eller något annat material?

På ILVA har vi gröna soffor i flera olika och vackra material. I vårt sortiment hittar du bland annat gröna soffor i sammet och manchester. Både gröna soffor i sammet och manchester ser trevliga ut och är bekväma att sitta i.

Sammet och manchestertyg liknar varandra på så sätt att bägge är vävda och har uppstående trådar. En skillnad mellan textilierna är att manchester har en räfflad struktur och att sammet är jämnt. Bägge materialen är mycket mjuka och slitstarka.

Tips: Förutom att se på bilderna på hemsidan kan du besöka en ILVA-butik för att få inspiration till att välja grön soffa. Ibland kan det vara lättare att ta ett beslut efter att ha sett soffan i verkligheten. I butik kan du också få vägledning direkt av vår personal.

Du kan också skriva till oss här i chatten om du undrar över något. Och om du vet vilken grön soffa du vill ha kan du beställa redan idag och få soffan levererad hem. Se våra fraktalternativ här.