Korg
Korg

Kontinentalsängar 180x210 cm

En kontinentalsäng på 180x210 cm är en extra lång och lyxig dubbelsäng. Kontinentalsängar består av fler lager än resårbottnar och ger mycket bra avlastning. Välj en extra lång säng om du själv är lång eller bara vill ha mer utrymme.

Produkter: 9
Produkter:9
Välj visning:
Anpassat av
Vidd/Djup:180-180 cm
Längd:210-210 cm
Pris
Anpassa sortimentet
Brand
Fasthet
Bäddmadrasstyp
Madrasstyp
Vidd/Djup
Längd
Visar 9 av 9

Därför ska du välja en säng på 180x210 cm

En kontinentalsäng på 180x210 cm är en extra lång säng och är därför utmärkt för långa personer. En tumregel är att sängen bör vara 10 – 20 cm längre än din kropp för att inte fötterna ska riskera att komma utanför. När det gäller bredd brukar 90 cm rekommenderas som minsta mått på enkelsängar. Det är förstås individuellt hur stor säng du väljer, och om sängen ska stå i en sommarstuga eller gästrum är det inte ovanligt att den är smalare än 90 cm.

Den vanligaste bredden på dubbelsängar är 180 cm. Om du vill ha en ännu bredare säng kan du välja vår kontinentalsäng på 210x210 cm, som är lika stor som den är bekväm att sova i. Tänk på att köpa anpassade sängkläder när du väljer en extra lång säng.

Vad är skillnaden på en kontinentalsäng på 180x210 cm och en lika stor resårbotten?

En kontinentalsäng består av fler lager än en resårbotten. En kontinentalsäng på 180x210 cm är därför högre än en motsvarande resårbottensäng. De extra lagren gör kontinentalsängen ännu bekvämare och ger dig möjlighet att få exakt den avlastning du är ute efter. Kontinentalsängar är därför extra lyxiga sängar som i regel är dyrare än resårbottnar.

Både en kontinentalsäng på 180x210 cm och en lika stor resårbotten har en bäddmadrass på toppen. Bäddmadrassen är en viktig del av sängen och gör den extra bekväm, och finns i flera olika material och prisklasser. Om du väljer en kontinentalsäng på 180x210 cm från ILVA ingår en bäddmadrass av hög kvalitet.

Oavsett om du väljer en resårbotten eller en kontinentalsäng kan du köpa till en passande sänggavel. En stoppad sänggavel gör både att sängen ser finare ut och är dessutom skön att ha kudden mot.

Välj mellan olika fasthet

Du kan välja olika fasthet på ILVAs kontinentalsängar på 180x210 cm. Vilken säng du väljer är upp till dig, men här är några vanliga riktlinjer:

  • Om du väger under 80 kg rekommenderar vi i regel en mjuk- eller mediummadrass.
  • Är du tyngre än 80 kg är förmodligen en fast eller extra fast madrass bäst för dig.

En kontinentalsäng på 180x210 cm är en dubbelsäng som består av två enkelsängar med en gemensam bäddmadrass på toppen. Upplevelsen blir därför att du och din partner sover på en stor säng men ni får de praktiska fördelarna med separata sängar.

En sådan fördel är att ni kan välja individuell fasthet på era madrasser anpassade efter era personliga önskemål. Dessutom märker ni inte av den andres rörelser lika mycket under natten med åtskilda sängar. Ytterligare en fördel är att det är mycket lättare att flytta på två separata sängar än en stor.

Testa en extra lång säng före köp

Är du osäker på om du ska välja en kontinentalsäng på 180x210 cm eller någon annan modell? Skriv gärna till oss i chatten för att få vägledning. Du kan även besöka en fysisk ILVA-butik och testa sängarna på riktigt. I butik kan du också få vägledning direkt av vår personal.

Oavsett om du handlar i butik eller via hemsidan kan du välja mellan att själv hämta ut din beställning utan kostnad i butiken, eller att få den levererad hem.

Tips! Är du ute efter en billig kontinentalsäng på 180x210 cm? På våra sidor med erbjudanden till sovrummet hittar du alla våra prissänkta sängar, ibland till mycket stora rabatter. Lagret på fyndsidorna är begränsat, ett tips är därför att inte vänta för länge med att beställa om du hittar något du vill ha.