Korg
Korg

Underhållsfria utemöbler

Vill du också bara njuta av det fina vädret i trädgården eller på balkongen? Hos ILVA hittar du ett brett utbud av utemöbler, designade för att kräva minimalt eller inget underhåll. Vårt sortiment inkluderar hållbara och väderbeständiga material som fibercement, aluminium, teakträ och andra lösningar som kombinerar stil med praktisk funktionalitet. Få komfort, bekvämlighet och långvarig skönhet med vårt utbud av underhållsfria utemöbler.

Produkter: 55
Produkter:55
Välj visning:
Visar 21 av 55

Underhållsfria utemöbler

Skulle du vilja spendera mindre tid på att rengöra och underhålla dina utemöbler? Med underhållsfria utemöbler kan du undvika besväret. Istället kan du spendera din tid med att njuta av din trädgård i lugn och ro. Dessa möbler klarar av det danska vädret, som kan innebära både vind och regn. Dessutom behöver utemöbler med underhållsfri design inte vara tråkiga att se på. Vårt sortiment är utformat med en design där vi inte har kompromissat med utseendet. Så du kan enkelt hitta underhållsfria utemöbler som både är praktiska och vackra att se på, samt stilrena och moderna.

Observera att trots våra underhållsfria utemöbler rekommenderar vi alltid att du:

 • Rengör dem med jämna mellanrum 
 • Täcker över dem under vinterhalvåret eller förvarar dem inomhus, om du har möjlighet för det 
 • Behandlar dem med passande sköteselprodukter, som du kan läsa mer om i vår skötselguide

Få en överblick på underhållsfria utemöbler

ILVAs underhållsfria utemöbler är tillverkade av hållbara material som är skapade för att hålla i många år om de vårdas väl. Det finns många olika material som kräver antingen ingen eller minimal skötsel. Det handlar därför ofta om utseendet när du väljer vilka underhållsfria utemöbler du ska köpa. Nedan hittar du en översikt över utemöbler som kräver antingen ingen eller minimal skötsel. Som sagt är det viktigt att komma ihåg att det alltid är en bra idé att regelbundet rengöra möblerna och även täcka över dem eller på annat sätt skydda dem när vinterhalvåret närmar sig. Du kan orientera dig efter materialet på dina utemöbler i vår skötselguide.

underhållsfria utemöbler

 • Utemöbler i aluminium: Aluminium är ett starkt och rostfritt material som inte väger särskilt mycket. Därför kan du enkelt flytta runt dina aluminiummöbler. Dessutom kan utemöbler i aluminium stå ute året runt utan att påverkas av klimatet. Aluminiummöbler är både praktiska och dekorativa. De ger din trädgård eller terrass en rustik och industriell stil som kan skapa en vacker kontrast till trädgårdens gröna färger. På ILVA har vi ett stort urval av just utemöbler i aluminium eftersom det är både praktiskt och har en stilren design som passar in nästan överallt. Ta en titt på vårt populära GALIA caféset, som med sin lätta aluminiumram är praktiskt att ha stående ute året runt.
 • Utemöbler i polyrotting eller rotting: Polyrotting, även kallat polyrattan, liknar korgflätning, men det är mer hållbart än traditionell korgflätning. Materialet används särskilt mycket i många av våra loungeset. Trädgårdsstolar och bord i polyrotting är underhållsfria utemöbler eftersom de varken kräver målning eller olja. Du kan helt enkelt torka av möblerna med en fuktig trasa. Du kan få en överblick över alla våra utemöbler i polyrotting här.

Minimal underhållning

 • Utemöbler i teak: Om du letar efter utemöbler i trä som kräver minimalt underhåll, så kan du med fördel välja trädgårdsmöbler i teakträ. Teak innehåller mycket olja som är motståndskraftig mot svamp, vilket gör denna typ av trädgårdsmöbler enklare att underhålla. Det är dock en bra idé att oljebjuda dem en gång per år. Se till exempel vårt SIGRUN trädgårdsbord med teakbordsskiva och ben, som finns i olika storlekar.

  Väljer du utemöbler i teakträ, kan du välja att behandla dem på 2 sätt
  - Om du ger dina utemöbler i teakträ en oljebehandling 2-3 gånger per år kommer de behålla sitt utseende och se ut som när du köpte dem. Med andra ord kommer de se ut som nya och behålla sin varma nyans.
  - Om du väljer att inte oljebehandla dem får de istället en patina och en mer rustik look i en silvergrå färg. Om du väljer den här lösningen rekommenderas det att du vårdar dina teakträmöbler med en styv borste för att ta bort nedfallna föremål och rengör för eventuella svampsporer.

 • Utemöbler i fibercement: Fibercement för utemöbler är en hållbar och väderbeständig lösning som kombinerar cement, sand och cellulosa fiber. Dessa material ger trädgårdsmöblerna en solid konstruktion som är motståndskraftig mot både regn, sol och fukt. Utemöbler i fibercement kräver minimalt underhåll vilket gör dem idealiska för utomhusbruk året runt. Med tiden får fibercement en naturlig patina, men du kan underhålla dem med Guardian bivax som skyddar mot smuts och fläckar. Vår populära VIGO-serie är perfekt för dig som älskar den råa looken.

 • Nonwood utemöbler: är tillverkade av materialet polywood. Polywood är en konstgjord material som kan formges för att likna naturligt trä. Med nonwood-möbler kan du således få utemöbler som liknar trä, men kräver endast minimalt underhåll. Vi rekommenderar dock att du täcker dina nonwwod-möbler med ett överdrag under de kalla vintermånaderna. Hos ILVA kan du få både nonwoodbord och -stolar som känns som trä och har samma utseende som trä. Nonwood-möbler får dock inte samma patina som traditionella trä möbler.

 • Utemöbler med quick dry foam: Du kan med fördel välja utemöbler med sitydynor tillverkade av quick dry foam. Här kan vattnet rinna igenom dynan direkt och torkar därför snabbt om vädret skulle visa sig från sin dåliga sida. Vår flexibla KORIUS loungeserie är skapad i quick dry foam och är därför gjord för att stå utomhus. Observera att utemöbler med quick dry foam också kan bestå av andra material som kräver underhåll, till exempel trä.

Önskar du mer inspiration? Du kan snabbt och enkelt få en överblick av vårt populära trädgårdssortiment genom att bläddra igenom vår senaste trädgårdskatalog