Korg
Korg

Blå soffor

Produkter: 117
Produkter:117
Välj visning:
Visar 21 av 117

Skapa trivsel i vardagsrummet med en blå soffa

En blå soffa kan kännas lugn, trivsam och harmonisk i vardagsrummet. Färgen blått symboliserar visdom och tillit. Det är också är en kylig färg som uppfattas lugnande av många. En blå soffa är därför ett bra val – den blå färgen medverkar till att du kan känna dig avslappnad i vardagsrummet.

Vi har många trevliga stunder i vardagsrummet, så det är viktigt att du väljer en soffa som du både tycker är fin och känner dig bekväm med. En blå soffa är ett bra val, eftersom den både är ett blickfång och skapar lugn på samma gång. Dessutom passar en blå soffa in i de flesta hem och är förhållandevis lätt att inreda med.

Det finns många olika nyanser av blått. På ILVA hittar du ett stort utbud av blå soffor i en mängd blå nyanser. Vi har allt från ljusblå soffor till mörkblå varianter. Dessutom har vi också ett stort utbud av blå soffor i olika material och form.

Blå sammetssoffor, men även blå manchestersoffor, är mycket populära med deras mjuka soffklädsel och eleganta utseenden. Blå sammetssoffor och manchestersoffor är också lätta att underhålla och de håller sig fina i många år. Om du är på utkik efter en blå sammetssoffa till två personer, eller med schäslong, hittar du det på ILVA.

Så här kan du inreda med en blå soffa

Det finns många sätt du kan inreda med en blå soffa. På ILVA vill vi gärna inspirera våra kunder. Därför har vi samlat några tips på hur du kan skapa en vacker inredning med en blå soffa. Se våra inredningstips nedanför:

  • Skapa ett marint utseende genom att kombinera din blå soffa med vita och beigea färger.
  • Måla en fondvägg i samma blå färg som din blå soffa. Det skapar en enhetlig inredningsstil som är lite vågad.
  • Kombinera din blå soffa med komplementfärgen orange, genom att ha orangea kuddar och plädar. Denna färgkombination kommer ge en färgrik kontrast i din inredning.
  • Ha ett blått tema i ditt vardagsrum med en sittpuff, fåtölj, vas med mera i olika blå nyanser. Ha också gärna en golvmatta eller kuddar i mönster och tryck, för att få in variation i inredningen.
  • Om du har en mörkblå soffa kan du testa kombinera den med heminredning i rosa nyanser. Detta ger vardagsrummet ett feminint och spännande utseende.
  • Om du har en ljusblå soffa kan du välja att köpa till ett soffbord i trä, för att mjuka upp de kalla färgnyanserna från soffan.

Psst.. Vill du ha inspiration till hur du kan möblera med din blå soffa? Se gärna ILVAs sidor för inredning av vardagsrum. Inspirationsbilderna visar soffor i olika färger och kan ge idéer till hur du kan inreda.

Fördelar med en blå soffa med schäslong

Det finns många fördelar med att köpa en blå soffa med schäslong. En blå soffa med schäslong (eller divan) är både vacker och praktisk. En schäslongsoffa är lång och bred, och rymmer hela familjen. Dessutom är den riktigt skön att sätta sig i och lägga upp benen på schäslongdelen efter en lång dag.

På ILVA hittar du ett stort sortiment av blå schäslong- och divansoffor, samt u-soffor. En u-soffa i blått påminner om en blå divansoffa. Skillnaden mellan dessa två slags soffor, är att u-soffor har en extra schäslong. Därför kan du med fördel välja en blå u-soffa om ni är flera i familjen som älskar att lägga upp benen framför er, när ni ser på tv eller läser. På ILVA har vi också blå 2 och 3-sitssoffor, för er som inte har så stort platsbehov.

Ett stort utbud av blå soffor online och i butik

Det kan vara svårt att välja vilken modell som passar bäst till ens behov och önskningar. Därför är vi alltid redo att vägleda våra kunder, både online i chatten och i våra butiker. Det är mycket att ta ställning till i valet av ny soffa, och vi hjälper dig gärna fram till beslutet.

Du kan också provsitta de soffor du överväger i någon av ILVAs butiker. Vi har flera blå soffmodeller, men för att vara säker på att den modell du letar efter är utställd, kan du klicka på produkten och sedan på ”Se leverans till butik och se var varan är utställd”. I butikerna finns också tygprover för olika soffor, för att du ska kunna se och känna på textilierna på de olika blå soffmodellerna.