Kurv
Kurv

Våningssängar & Loftsängar för barn

En våningssäng, även kallad loftsäng, är en praktisk möbel i barnrummet. På ILVA finns flera våningssängar för barn, både med och utan en extrasäng längst ned. Du kan även komplettera vissa modeller till att bli en våningssäng med rutschbana.

Produkter: 6
Produkter:6
Vælg visning:
Viser 6 af 6

En loftsäng för barn

En våningssäng i barnrummet ger dig flera möjligheter. Till exempel kan du välja en våningssäng med extrasäng för att få ytterligare en sovplats. Det är en bra lösning om dina barn delar rum eller när en vän ska sova över.

En av de största fördelarna med en våningssäng är att den ger plats till andra barnmöbler i rummet.

En våningssäng med förvaring under är ett smidigt sätt att använda kvadratmetrarna effektivt. Om det inte är inbyggda hyllor i våningssängen kan du själv ställa dit exempelvis en liten byrå.

Du kan också välja en våningssäng med skrivbord för barn under. Det är en populär lösning till barn som har börjat skolan. En våningssäng med skrivbord skapar ett avskilt rum som är utmärkt för läxläsning, teckning och annat. Tänk på att ha en bra lampa där så det finns nog med ljus.

En våningssäng med soffa skapar en mysig plats att exempelvis läsa i. Kom ihåg att dubbelkolla måtten innan du beställer för att vara säker på att soffan, skrivbordet och de andra möblerna under får plats. I regel är en loftsäng 90x200 cm, men det finns alla möjliga storlekar.

En våningssäng för småbarn

Från omkring femårsåldern har ett barn bra motorik nog för att kunna sova i en våningssäng för juniorer. Tänk bara på att ha en så kallad sänghäst eller annat skydd, för att barnet inte ska riskera att trilla ur om natten. De flesta loftsängar har en stege upp, men det finns också våningssängar med trappa.

När det gäller bredd passar en våningssäng på 80x200 cm gott och väl till småbarn. Det finns även mindre storlekar att välja på. Om det känns tryggare kan du överväga om du ska välja en extra låg våningssäng. En låg våningssäng för barn finns både med och utan extrasäng på botten, precis som de fullstora modellerna.

Och om du vill ha en vanlig barnsäng hittar du även det på ILVA.

ILVA rekommenderar: Har ni köpt en våningssäng med två bäddar? Vi rekommenderar att barn som är åtta år och äldre sover i den övre slafen och barn som är tre år och uppåt sover i den nedre.

Att både leka och sova

En loftsäng med rutschkana är både en kul lekplats på dagen och en härlig sovplats på natten. I ILVAs sortiment kan du bland annat välja en våningssäng med rutschkana som tillval. Det betyder att du kan köpa till rutschkanan separat senare, om den passar sängmodellen. Oavsett om du köper en barnsäng med eller utan rutschkana, kommer ditt barn få en stimulerande lekplats.

Att kunna klättra upp och ned för stegen och att leka under en säng är roligt i sig. Dessutom inbjuder en loftsäng för barn massor av kreativa möjligheter. Till exempel kan ni sätta upp ett täcke eller överkast och skapa ett mysigt rum. Komplettera gärna med en ljuskedja, vägglampa, plädar och kuddar för att få en extra mysig lekplats.

Kojsäng

En kojsäng för barn kan se olika ut. I regel är det en liten våningssäng med en husliknande konstruktion ovanför överslafen. Huset blir en liten koja som både är kul att leka i och skapar trygghet att sova i.

Hitta en våningssäng på rea på ILVA

På ILVA hittar du flera olika sorters våningssängar med plats för juniorsängar. De finns i olika storlekar, modeller och färger. Bland annat kan du välja en våningssäng på 90x200 cm. Om du har svårt att välja rätt säng för ditt barn är du välkommen att skriva till oss i chatten. Du är också varmt välkommen besöka en ILVA-butik och testa sängarna och få hjälp direkt av vår personal på plats.

Tips: Om din budget är begränsad kan du med fördel kolla in ILVAs sidor med erbjudanden till barnrummet. Där har vi flera prissänkta produkter och om du har tur kan du hitta en våningssäng på rea. Utbudet på fyndsidorna är begränsat, ett tips är därför att inte vänta för länge med att köpa om du hittar något du vill ha.