Korg
Korg

ILVAs historia

ILVAs historia går tillbaka till 1961, då en självständig och visionerande möbelhandlare slog upp dörrarna till sin första butik i Vanløse. Mannen hette Jørgen Linde och butiken fick därför namnet J.L. Møbler. Jørgen hade en tydlig mission: Han ville sälja möbler och inredningstillbehör som inte liknade något annat, med överraskande bra kvalitet i förhållande till priset. 

Den 20 maj 1977 ändrade möbelhandlaren från Vanløse namn på sin butik och slog upp dörrarna till det första ILVA. Vi har fått höra att namnet ILVA uppstått genom en kombination av de första bokstäverna från förnamnet och efternamnet Inger Linde, Jørgen Lindes fru, samt de två första bokstäverna från det danska ordet varehus.

Sofforna - ett hjärtebarn

Sofforna var alltid Jørgen Lindes hjärtebarn. På mässor och utomlands hittade han produkter som matchade dåtidens trender och danskarnas plånböcker. Och så var han duktig på att hitta soffor i färg som drog till sig kundernas uppmärksamhet. Soffor i silver, lila och andra iögonfallande färger var plötsligt inte något sällsynt hos ILVA.

Genom åren växte ILVA till att bli en av danskarnas mest föredragna möbel- och inredningshandlare att besöka – både för ny inspiration men även rådgivning till hemmet. ILVA blev känt för sina pigga designer, spännande inredningstillbehör och smarta soffor. 

I dag har alla ILVA- och IDEmøbler-varuhus flyttat ihop under namnet ILVA, med varuhus över hela Danmark samt ett varuhus i Sverige. Därutöver har ILVA en lång rad varuhus, ägda av franchisetagare, över hela världen – från Nordeuropa till Mellanöstern.

ILVA står därför starkare än någonsin och har alla förutsättningar för att fortsatt utveckla sig och cementera sin position som den föredragna möbel- och inredningshandlaren.

Och Jørgen Lindes idé håller vi fast vid: ILVA ska vara bäst på att erbjuda, ge råd och inspirera till vad som skapar härliga, personliga och hela hem – hela livet!

      

Tidslinje: