Korg
Korg

Mattunderlägg

Ett halkskydd under mattan förhindrar att golvmattan glider i väg och att du halkar. Dessutom blir mattan mindre skrynklig, vilket minskar risken för att man ska snubbla på den. Andra fördelar med glidskydd under mattan är att mattan blir lättare att dammsuga. ILVA har halkskydd i olika storlekar.

Produkter: 5
Produkter:5
Välj visning:
Visar 5 av 5

MINSKA FALLRISKEN MED ETT HALKSKYDD UNDER MATTAN

En halkmatta förhindrar risken att du halkar på din matta. Dels glider golvmattan inte lika lätt på golvet, dels minskar risken för att golvmattan ska bilda skrynklor man kan snubbla på. Lekande barn kan lätt orsaka att golvmattor utan halkskydd skrynklar sig när de springer och leker på dem. Därför är det extra viktigt att barnfamiljer kommer ihåg att köpa en antiglidmatta. Med en halkskyddsmatta behöver du inte oroa dig över att dina barn eller gäster ska trilla och slå sig på ett halt och hårt golv.

EN ANTIHALKMATTA FÖR VARJE RUM

Ett halkskydd till mattan är vanligt i vardagsrummet där det ofta ligger en stor matta. Många vill också göra vardagsrummet extra säkert eftersom det är där vi vanligen tar emot våra gäster. Men förstås är det bra att ha ett mattunderlägg på alla platser i hemmet där mattan lätt glider på golvet och kan utgöra en skaderisk. Exempelvis kan du med fördel också ha ett mattskydd under dina badrumsmattor eftersom golvet där kan bli extra halt och dessutom vara hårt om det är belagt med klinker.

Om du har en matta under matbordet blir den lätt skrynklig när matstolarna dras fram och tillbaka. En anti slip-matta bidrar till att motverka det problemet.

FLER ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Utöver att förhindra att man halkar eller snubblar på mattan, gör undermattan också att det blir lättare att dammsuga golvmattan. Men en antiglid-matta har faktiskt ännu fler användningsområden. Den kan till exempel också användas som halkskydd under sittdynor, eller inuti skåp. En antihalk-matta i en byrå eller låda gör att småsaker inte glider runt lika lätt.

Ett litet underlägg till en matta kan även användas tillfälligt under exempelvis en skärbräda. Halkskyddet kan också användas på en tavellist för att tavlor och fotografier som lutar mot väggen inte ska riskera att glida ut.

VÄLJ RÄTT STORLEK PÅ HALKSKYDDET UNDER MATTAN

Om du önskar använda en matta med halkskydd är en bra tumregel att mattunderlägget slutar cirka fem centimeter från golvmattans kant. Detta för att vara säker på att inte antiglid-underlägget sticker ut utanför golvmattan. I vårt sortiment hittar du halkskydd till mattor i flera olika storlekar.

Har du en golvmatta som är mindre än våra mattstopp? Om du är händig kan du lösa det genom att köpa ett större antiglid-underlägg och själv klippa till det för att passa till din golvmatta.

BESTÄLL ETT HALKSKYDD TILL DIN MATTA IDAG

Har du hittat en passande mattfilt? Då kan du enkelt beställa den från ILVA.se idag och få den levererad hem. Du kan också välja att hämta ut den utan fraktkostnad i en ILVA-butik. Passa gärna på att gå in i butiken och se vårt sortiment i verkligheten när du ändå är i närheten. I butik kan du också få hjälp direkt av vår personal.

Tips: På ILVAs sidor med erbjudanden kan du hitta prissänkta mattunderlägg om du har tur. Utbudet på fyndsidorna gäller bara så länge lagret räcker, ett tips är därför att inte vänta med att beställa om du hittar något du vill ha.