Korg
Korg

3 sänggavlar som fulländar sovrummet

 Med en vacker sänggavel skapar du en extra dimension av hygge i sovrummet, så att rummet känns både inbjudande och avslappnande att vistas i. Sänggaveln gör att det alltid känns bekvämt att sitta upp i sängen samtidigt som du undviker slitage på väggen. Om du har en ojämn vägg, hjälper sänggaveln även till att skärma av. Med andra ord finns det många goda anledningar att använda en sänggavel och för att fullända uttrycket av sovrummet.

Så, är det så att du har svårt att välja en sänggavel som klär ditt sovrum på bästa sätt, har vi därför här samlat inspiration på tre olika typer, så att du kan hitta din favorit.

1. Den enkla sänggaveln

"Less is more" - och med en fin och enkel sänggavel skapar du en lugn stämning i ditt sovrum. Den enkla sänggaveln stjäl inte så mycket uppmärksamhet i rummet. I gengäld ger den rummet en enormt inbjudande atmosfär, som är svår att motstå. Så om du inte är van vid att ha en sänggavel i sovrummet, kan det vara i sin ordning att börja med en sänggavel i enkelt utförande.

2. Sänggaveln i trä

Skapa ett annorlunda uttryck i sovrummet med en sänggavel i trä. Du kan t.ex. välja en med fransk flätning eller träribbor, som skapar ett extra blickfång i rummet. Det är generellt alltid en hit att involvera naturen i inredningen - oavsett vilket rum som du väljer att inreda. Trä har alltid en unik förmåga att ge uttrycket en hemmabonad och trevlig känsla. Och vem önskar inte det i sovrummet?

3. Sänggaveln som skiljer sig lite från mängden

Om du är lite modigare i din inredningsstil, så kan du med fördel välja en sänggavel som skiljer sig lite mer från mängden. Det kan vara i form av iögonfallande velour, ett unikt mönster i klädseln, eller smarta, gömda funktioner, vilket kommer att ta sovrummet med storm.

Fullända ditt sovrum