Korg
Korg

12 populära matstolar

Matstolar är några av de möbler som vi använder mest, både till vardags och när vi har middagsgäster på besök. Därför ska dina matstolar gärna vara både vackra och praktiska. De ska både passa in i inredningen i ditt matrum och samtidigt vara sköna att sitta på. Här har vi samlat 12 favoriter som kan passa i ditt matrum.

Matstolar med tygklädsel

Matstolar med tygklädsel ger dig bra möjligheter att uttrycka dig i inredningen. De många olika färgerna och tygsorterna med varierande textur gör att du lätta kan hitta en stol som passar till just din stil. Välj exempelvis stolar i populära bouclé med en karaktäristisk struktur.

3 favoriter: Tygklädsel

Matstolar i ek

När du väljer en matstol i ek ger du ditt matrum ett naturligt och lätt utseende. Ek är ett både modernt och tidlöst material som passar in i de flesta hem och inredningsstilar. På ILVA hittar du både matstolar i ek och stolar med ekben. Vi har bland annat oljade, vitoljade, vaxbehandlade och svartlackerade modeller.

3 favoriter: Ek

Matstolar i konstläder

Stolar beklädda med konstläder finns i olika färger och designer. Konstläder är också utmärkt för barnfamiljer där det spills och kladdas, eftersom det är ett material som är lätt att torka av och rengöra.

3 favoriter: Konstläder

Matstolar med flätad sits

Flätade sitsar och ryggstöd är på modet och ger dina matstolar ett vackert och handgjort utseende. Du kan välja matstolar i naturfärgad flätning som, särskilt ihop med ek, skapar ett naturligt lugn i ditt matrum. Du kan också välja en svart flätning för att skapa kontrast och mera djup i inredningen.

3 favoriter: Flät

Blanda dina stolar

Det har blivit trendigt att blanda olika sorters stolar. Matstolar i olika modeller, eller bara olika färger, skapar blickfång runt matbordet. På det sättet kan du sätta din personliga prägel på ditt matrum.

Tips: När du väljer matstolar som ska passa in i ditt matrum kan du antingen välja ett material eller en färg som går igen i rummet för att skapa en röd tråd.

Inred ditt matrum