Korg
Korg

Resårmadrass

Produkter: 1
Produkter:1
Välj visning:
Visar 1 av 1

Sov gott på en resårmadrass

Madrassen är den viktigaste delen av din säng. På ILVA hittar du massor av olika sorters madrasser i varierande storlekar och priser. Du kan bland annat hitta en resårmadrass, även kallad fjädermadrass, som är en mycket bekväm madrass.

Du sover gott på en resårmadrass eftersom den är bra på att anpassa sig efter din kroppsform, och därmed avlastar din kropps tryckpunkter. Det är pocketfjädrarna i madrassen som formar sig efter din vikt och kropp. Det gör att din nacke, rygg och höfter blir avlastade.

Olika storlekar

På ILVA finns breda resårmadrasser på 180x200 cm och smalare modeller på 90 cm i bredd. Genom att kombinera två resårmadrasser på 90x200 cm och en stor bäddmadrass på 180x200 cm får du en dubbelsäng. Fördelen med att dela upp dubbelsängen i två olika resårmadrasser är att du och din partner kan välja olika fasthet på sängarna. Den gemensamma bäddmadrassen gör att det känns precis som i att sova i en och samma säng.

Flera av ILVAs färdiga dubbelsängar består av två resårmadrasser. Om du själv väljer att kombinera två lösa modeller ur sortimentet är det viktigt att du tar reda på exakta mått så att sängarna inte skarvar mot varandra.

Smala dubbelsängar och breda enkelsängar

En resårmadrass på 160x200 cm är en smal dubbelsäng, perfekt för små lägenheter och för par som inte behöver större säng. En resårmadrass på 140x200 cm går det också att sova två personer i, men som permanent lösning kan den kännas trång. I gästrum kan därför en resårmadrass på 140x200 cm vara ett bra alternativ.

En resårmadrass på 120x200 cm är en bred enkelsäng och är ett vanligt val till den första egna lägenheten. Om du tycker att 120 cm är för brett kan du välja en resårmadrass på 105 cm. Det är en praktisk mellanstorlek bland enkelsängar som känns mycket rymligare än den klassiska 90-sängen.

Oavsett om du väljer en liten resårmadrass på 80x200 cm eller en king size på 210x210 cm från ILVA, kan du vara säker på att sängen håller hög kvalitet.

Välj rätt fasthet på din nya resårmadrass

Med ILVAs resårmadrasser har du möjlighet att sova riktigt bekvämt. När du beställer ny säng är det viktigt att du väljer rätt fasthet på resårmadrassen. Saker som kroppsvikt, kroppsform och om man föredrar en särskild fasthet spelar in. I regel bör en lätt person välja en mjuk resårmadrass, och en tung person en extra fast modell som ger bra med stöd.

En tumregel är att personer som väger under 75 kg bör välja en mediumfast madrass. Personer som väger 75-90 kg en fast madrass och tyngre personer en extra fast resårmadrass.

Testa fastheten i butik före du köper

Att köpa en säng är ett stort beslut. Därför är det många som vill testa fastheten på resårmadrassen före köp. Du är varmt välkommen till någon av ILVAs butiker för att testa vårt stora utbud av sängar och få rådgivning direkt av vår personal.

Fjädern i resårmadrasser

En resårmadrass från ILVA har så kallade pocketfjädrar, vilket betyder att fjädern är innesluten i en tunn tygpåse. Fördelen med det är att fjädrarna inte påverkar varandra och därmed ger bättre avlastning. En vanlig resårmadrass brukar utöver pocketfjädrar även ha skum och en träram i botten. Mellan resårmadrassen och kroppen brukar det vara en bäddmadrass, som ger extra följsamhet.

Skapa en sund sovmiljö

Med en resårmadrass är du på god väg mot ett sundare sovrum eftersom pocketfjädrarna i madrassen underlättar luftcirkulationen i sängen. Luftcirkulation gör att fukt och värme försvinner och gör det därmed mindre trivsamt för bakterier och kvalster. För att hålla sängen fräsch bör du också byta sängkläder med jämna mellanrum och samtidigt passa på att dammsuga sängen.

Ett annat tips, om du har tid, är att vänta tills värmen och fukten från natten har avdunstat innan du bäddar. Det är också bra att vädra sovrummet varje dag.

Hitta en billig resårmadrass på ILVAs sidor med erbjudanden

Är du på utkik efter en resårmadrass på 120 cm, eller någon annan säng ur vårt sortiment, till ett billigt pris? På ILVAs sidor med erbjudanden på sängar och madrasser hittar du alla resårmadrasser som för tillfället är prissänkta. Kom ihåg att rabatterna bara gäller så länge lagret räcker.