Korg
Korg

Välj det perfekta soffbordet till ditt vardagsrum

Vanligtvis är det soffan som fångar merparten av uppmärksamheten i vardagsrummet. Men hur är det med soffans bästa vän, soffbordet? Även om man kanske inte tänker på det så är soffbordet en viktig del av vardagsrummets inredning. Här är tre slags soffbord du kan ha som utgångspunkt när du ska hitta det perfekta soffbordet till ditt vardagsrum.

Tidlöst trä

Det råder ingen tvekan om att trä är här för att stanna. Soffbord i trä finns i otaliga nyanser, från den klassiska designen till den mer trendiga och moderna. Föredrar du mörk eller ljust trä? Eller kanske en blandning av båda? Det finns många möjligheter om du tänkt ett trä soffbord, det är bara fantasin som sätter gränserna.

 

Glas och marmor

Gillar du lite kallare material är ett sofbord i glas eller marmor ett bra alternativ. Dessa sätter en kant till inredningen och kommer säkerligen att dra till sig uppmärksamhet i vardagsrummet. Gillar du en kombination av det hårda mot det mjuka? Välj då ett soffbord som kombinerar glas och trä. 

Det alternativa valet 

Ett soffbord behöver inte vara ett soffbord i klassisk mening. Kanske har du mindre plats i vardagsrummet eller behöver kunna flytta runt lite på soffbordet, så du kan använda utrymmet till något annat. Isåfall är det praktiskt att välja en sittpuff, ett rullbord eller ett armstöd till soffan istället. Det finns många fina möjligheter om du använder din fantasi.