Korg
Korg

Hållbarhet och miljö

Vi tar ansvar för miljön

På ILVA brinner vi för att ge dig råd och inspiration till ett spännande och mer personligt hem. Som återförsäljare av möbler och inredning har vi ett stort ansvar för vår omgivning. Vi arbetar kontinuerligt med att skapa hållbara processer och har satt upp höga mål för vår verksamhet. Vi är redan en bra bit på vägen, samtidigt kan vi bara bli bättre. På den här sidan kan du läsa mer om våra hållbarhetssatsningar.

Möbler i FSC®-certifierat trä

Idag är alla våra trädgårdsmöbler producerade i FSC®-certifierat trä och vi arbetar intensivt för att även våra vanliga trämöbler för inomhusbruk ska få samma certifiering. Vårt mål är att alla trämaterial ska vara FSC®-certifierade.

Om FSC®-certifiering: När du väljer FSC-märkta produkter från ILVA bidrar du till bättre levnadsförhållanden för människor, skogar och djuren som lever i dem. I en FSC®-certifierad skog säkerställs det att skogsarealen fortsätter få vara samma generation efter generation och att skogens biologiska mångfald beaktas.

FSC arbetar även för att sällsynta och hotade djurarter ska skyddas och för att skogsarbetare har bra arbetsvillkor när det gäller exempelvis löner och säkerhetsutrustning. Det finns även ett arbete som säkerställer att lokalbefolkningens rättigheter respekteras. Krav ställs även på att skogsägarna ska bidra ekonomiskt till lokala projekt som exempelvis sjukvård, vatten och skolgång.

Titta efter FSC-märkta produkter nästa gång du besöker din lokala ILVA-butik, du hitta även våra FSC-märkta produkter på ilva.se

Miljömärket för ansvarstagande skogsbruk

OEKO-TEX®

Vårt mål är att alla ILVAs produkter som tillverkas av naturfibrer eller syntetfibrer ska ha STANDARD 100 by OEKO-TEX®-certifiering. Många av våra produkter är redan idag OEKO-TEX®-certifierade. Exempelvis är hela sängserien Nocturne Gold och Silver certifierad med STANDARD 100 by OEKO-TEX®.

Om OEKO-TEX®: OEKO-TEX® har tagit fram ett antal certifieringar som säkerställer en hållbar produktion av textilier, de testas även för mer än 300 olika ämnen som är skadliga för hälsan och miljön. STANDARD 100 by OEKO-TEX® är ett produktmärke som fått smeknamnet "Trust in textiles", det är världens ledande märkning för textilier och textilliknande produkter. Inklusive syntetiska textilier som testats för hälsoskadliga och miljöfarliga ämnen.

MADE IN GREEN by OEKO-TEX® är ett oberoende produktmärke som kan appliceras på produkter inklusive syntetmaterial, det uppfyller alla krav för STANDARD by OEKO-TEX®-certifiering. Produktionen genomförs på miljövänliga och STEP-certifierade företag.

Titta efter STANDARD 100 by OEKO-TEX® och MADE IN GREEN by OEKO-TEX® certifieringen nästa gång du handlar i din lokala ILVA-butik eller på ilva.se.

       

              

Svanenmärket

I vårt sortiment har vi ett stort utbud av Svanenmärkta sängar, madrasser, kuddar och täcken. Vi arbetar kontinuerligt med att öka andelen Svanenmärkta möbler, exempelvis samarbetar vi med våra leverantörer för att ta fram produkter som lever upp till Svanenmärkets krav.

Om Svanenmärket: När en produkt är certifierad med Svanenmärket innebär det att den är testad för att vara hållbar, säker och att den ska hålla en god kvalité. Du garanteras en produkt med lång livslängd när du väljer att handla Svanenmärkt. Allt trä kommer från certifierade underleverantörer där skogsbruket genomförs på ett etiskt korrekt sätt och där olika certifieringar säkerställer att produktionen tar hänsyn till miljön.

Svanenmärket innebär även att produkten endast tillverkas i material som förbättrar inomhusklimatet.

Dessutom är alla delar av produkten tillverkade och designade så att du enkelt kan plocka isär dem och kassera dem på rätt sätt.

Titta efter Svanenmärket nästa gång du besöker din lokala ILVA-butik, du hittar även våra Svanenmärkta produkter på ilva.se.

CO2

Vi arbetar kontinuerligt med att reducera påverkan på miljön och CO2 utsläppen, från det att varan blir transporterad från producenten och hela vägen hem till våra kunder. Detta gör vi bland annat genom att välja de rätta transportörerna som är aktiva kring miljötillägg samt vet vilka transportmedel och transportformer som uppfyller nuvarande och framtida krav. Utöver detta strävar vi efter att fylla upp våra bilar samt optimera transportvägar och lagerplatser för att reducera antal körda kilometer.

   

Loading...