Korg
Korg

Uppgradera din uteplats: ILVA’s must haves för en härlig trädgård

ILVA:s måsten för en mysig trädgård
Vill du veta mer om hur du gör det extra mysigt i trädgården eller på balkongen? Vi har längtat efter att få visa alla möjligheter som finns, för vi älskar verkligen allt som har med sommar och fint väder att göra. Vi vill därför vägleda och visa dig hur du kan njuta av trädgården från morgon till kväll, och även efter att kvällen blivit mörkare. Lär dig mer om ljuslyktor, unika betongkreationer, mjuka filtar under bar himmel och måltider som smakar extra gott utomhus. Vi utforskar hur olika sittplatser kan uppmuntra till avkoppling och mysiga samtal. Dessutom delar vi tips för att lägga till de små detaljerna som kuddar och plädar, som gör en omfattande skillnad. Är du redo att göra din trädgård till den mysigaste platsen du vet? Då borde du läsa vidare.

FRÅN DAGSLJUS TILL festlig stämning med ljuslyktor

När solen går ner och mörkret tar över, innebär det inte att den trevliga stämningen i trädgården ska försvinna. Tvärtom - det är då en helt speciell magi kan börja. Med rätt ljuskällor kan du skapa en atmosfär som inbjuder till avkoppling, samvaro och oförglömliga kvällar under stjärnorna. Med hjälp av:

Ljusyktor: Det är något speciellt med skenet från en lykta. Den mjuka, fladdrande belysningen skapar en stämning av värme och närvaro. Placera ljuslyktor längs stigar, häng dem från träd eller ställ dem på bordet för att lägga till ett mysigt, inbjudande sken till din trädgård. På ILVA har vi ett stort urval av ljuslyktor, och du kan mixa och matcha dem, och placera dem så att de tillsammans sprider stämning och värme efter solen har gått ner.

Solcellslampor: Solcellslampor är den perfekta kombinationen av praktik och skönhet. De samlar solens strålar under dagtid och omvandlar dem till ljus när mörkret faller. Dessa lampor är ett enkelt och miljövänligt sätt att belysa trädgården på – utan att behöva oroa sig för kablar eller ström. Placera dem längs stigar, i blomsterbäddar eller runt sittområden för en avslappnad och magisk atmosfär.

Trådlösa bordslampor: För att lägga till en modern touch kan trådlösa bordslampor, som är designade för utomhusbruk vara en fantastisk lösning. Dessa lampor kan enkelt flyttas runt och placeras där extra ljus behövs – på bordet, vid din loungegrupp eller i mysiga hörn. Med deras hållbarhet och förmåga att tåla utomhusförhållanden erbjuder de inte bara ljus, utan också flexibilitet och extra stämning i din trädgårdsinredning.

Den råa stämningen MED FIBERCEMENT

Med VIGO får du den charmiga fusionen av robust elegans och mysig atmosfär. Särskilt loungborden i serien är skapade för att vara centrum för livets små glädjeämnen. De är nämligen den perfekta platsen för snacks, drinkar, eller en lätt lunch med vänner och familj. Deras minimalistiska design och starka material gör dem till ett idealiskt val för både inomhus- och utomhussammanhang, där de skapar en känsla av rå skönhet och hållbarhet. Men VIGO-serien slutar inte här. Den erbjuder även eleganta piedestaler för dina favoritblommor, -växter eller -vaser, pallar, samt cafébord om det behövs lite mer plats.

Varför fibercement?
Valet av fibercement som material till VIGO-serien är inte en slump. Dess hållbarhet och motståndskraft mot väder och vind gör det idealt för både inomhus- och utomhusbruk. Det betyder att exempelvis ditt loungbord inte bara är en estetisk möbel, men också ett praktiskt och långvarigt val. Fibercementets underhållsvänliga natur säkerställer att ditt bord behåller sitt fina utseende år efter år - med minimal ansträngning. Här kan du läsa mer om hur du ska sköta om dina utemöbler.

inred med loungebord

Loungebord kan omvandla din trädgård eller terrass till en central samlingspunkt för avkoppling och mys. De skapar inte bara plats för dina drycker och snacks, utan även en mysig atmosfär som inbjuder till längre stunder utomhus. Med deras stiliga design och mångsidighet blir loungeborden en naturlig mittpunkt på din uteplats, där dagens små och stora ögonblick kan avnjutas.

UTOMHUSELEGANS MED MATTOR

Varför inte ta med den mysiga känslan inomhus utomhus? Det kan du enkelt göra genom att rulla ut en matta på din terrass eller balkong. Utomhusmattor tillför omedelbart värme, färg och en känsla av hemtrevnad till varje uteplats, och de skapar en mjuk övergång mellan hemmets inre och naturens charm. Våra utomhusmattor är designade för att stå emot väderutmaningar, samtidigt som de bibehåller ett inbjudande och stiligt utseende. Oavsett om du vill skapa en mysig hörna eller ett sammanhängande utseende för din matplats, är utomhusmattor en enkel och effektiv lösning. De inbjuder till barfotade samtal och avslappnade stunder under bar himmel, vilket gör ditt utomhusområde till en naturlig förlängning av ditt hem.

ULTIMAT AVKOPPLING: säckstolar


Sittplatser utomhus inbjuder till avkoppling och mysiga stunder i det fria, och vad är bättre än att sjunka ner i en bekväm säckstol under bar himmel? Säckstolar har blivit ett populärt val för utomhusavkoppling, inte bara på grund av deras avspända och inbjudande design, men också för att de erbjuder en unik kombination av komfort och flexibilitet. De mjuka sittplatserna formar sig efter kroppen, ger optimalt stöd och kan enkelt flyttas runt för att fånga solens strålar eller skugga, beroende på behov. Vare sig det är för en avkopplande lässtund, en rolig kväll med vänner runt elden, eller bara för att njuta av trädgården i tystnad, tillför säckstolar ett lekfullt och mysigt element till varje uteplats.

Välj mellan CAMDO eller OTTA utomhussäckstolar.

LÅT NATUREN BLI DIN MATSAl

Att äta ute är något helt speciellt. Att samla vänner och familj för en måltid under bar himmel gör att maten smakar bättre och skratten klingar högre. Det är som om allt blir lite mer magiskt när du är omgiven av naturens skönhet, vare sig det är en varm sommarkväll eller en frisk höstdag.
Men för att göra dessa stunder ännu mer minnesvärda är det viktigt att skapa rätt stämning runt bordet. Det innebär allt från stämningsfulla ljuslyktor till mjuka kuddar på stolarna som inbjuder till långa kvällar. Och vad sägs om en färgglad duk eller några vilda blommor mitt på bordet för att fånga säsongens essens? Det handlar om de små detaljerna som tillsammans skapar en välkomnande och varm atmosfär där alla känner sig välkomna och del av något speciellt. När vi dukar upp till utomhusmiddagar skapar vi mer än bara en måltid. Vi skapar upplevelser och minnen som binder oss samman. Det är tillfället att stänga av skärmarna, pausa vardagens stress och bara vara närvarande i nuet med de människor vi bryr oss om. Låt oss ta vara på varje tillfälle att dra ut stolarna under himlen, tända grillen och dela historier, skratta högt och njuta av varandras sällskap. Det är dessa stunder gör att livet känns levande – utomhus, omgiven av mat, natur och goda vänner.

DE SMÅ sakerna RÄKNAS

Att skapa stämning i trädgården handlar om mer än att bara inreda den med stora utemöbler. Det är lika mycket de små detaljerna som verkligen gör skillnaden. Tänk på det som att ge din uteplats lite extra kärlek: en mjuk matta här, en säckstol där, och kanske några ljuslyktor som sprider ett mjukt ljus när solen går ner. Dessa mindre tillägg gör din trädgård eller balkong till en plats där du vill spendera din tid, inte bara för att det ser inbjudande ut, men för att det känns bra.
Det är lätt att tänka att stora möbler är vägen framåt, men det är faktiskt i hög grad de mindre sakerna som som ger en inbjudande stämning. En välplacerad säckstol kan bli din nya favoritplats för avkoppling, och ett par vackert utvalda mattor kan förlänga de mysiga stunderna långt in på de kalla kvällarna.
Så kom ihåg, när du inreder din uteplats handlar det inte bara om de stora valen. De små detaljerna är minst lika viktiga för att skapa den perfekta miljön där både du och dina gäster kommer att känna sig hemma.