Korg
Korg

KUDDAR

Här hittar du både snygga kuddar till soffan och bekväma memory foam-huvudkuddar. Oavsett om du letar efter en kudde som är bra för nacken när du ska sova eller en vacker och rund kudde till soffan, är chansen stor att du finner den i vårt sortiment. 

Produkter: 14
Produkter:14
Välj visning:
Visar 14 av 14

HUVUDKUDDAR

Huvudkuddar finns i flera olika format. Standardstorleken på en kudde är omkring 50x60 cm, men det är finns också stora och små kuddar i vårt sortiment. En bra kudde för nacken ska ge ett stöd som passar dig. Vi är alla olika och du kan därför välja mellan huvudkuddar i olika storlek och material. Till exempel kan en liten kudde vara perfekt till en person men inte räcka till åt någon annan.

Förutom att kudden ska passa nacken kan den också anpassas efter sängen. Med avlånga kuddar kan du rulla åt olika håll i sängen utan att du måste flytta på huvudkudden. En kudde på 50x90 cm är en extra lång huvudkudde som passar precis i en säng på 90x200 cm, men kan också fungera bra i en större säng än så.

Kvadratisk eller rektangulär?

En kvadratisk kudde på exempelvis 80x80 cm skiljer sig åt från en avlång kudde. En stor kvadratisk kudde har längre in till sin mitt och kommer därför att gå in längre under din rygg än en smal kudde. Och en smal kudde på 40x60 cm ger å sin sida ett mer avgränsat stöd. Det är en smaksak om man gillar de små eller de stora kuddarna.

En hög eller låg kudde?

Det verkar nästan gå en vattendelare mellan att välja en hög eller låg kudde. Stora kuddar på exempelvis 70x100 cm kommer ofrånkomligen att vara höga på mitten. Och vissa älskar det. Andra föredrar en riktigt mjuk kudde som sjunker ned och blir låg när huvudet kommer på. Ett bra tips om du ska köpa kudde är att du i förväg funderar över vilken typ av kudde du vill ha, hög, låg eller mellan.

Specialkuddar

En kudde för sidosovare och en kudde att ha mellan benen är två specialmodeller. Ländryggskuddar är också en specialkudde som ger stöd till ett specifikt ställe på kroppen. Överväg att använda din specialkudde ihop med en ställbar säng för att möjligen få en ännu mer anpassad avlastning.

Tempur-kudde

På ILVA kan du också köpa en tempur originalkudde. Tempur-kuddar består av ett patenterat material som anpassar sig efter din kropp. Många tycker därför att de är ljuvliga kuddar för nacken. Om du letar efter en bra kudde för en stel nacke kan tempur också vara rätt val. Dock kan en stel nacke ha djupare orsaker än att de avhjälps med ett kuddbyte, även om huvudkudden kan bidra till en del.

Tempur-kuddar är ofta dyrare än andra tillverkare. Ett spartips är därför att hålla utkik efter ILVAs prissänkningar, om du har tur kan du hitta en tempur-kudde på rea.

KUDDAR TILL SOFFAN OCH FÅTÖLJEN

Kvadratiska kuddar på exempelvis 60x60 cm är populära till soffor och fåtöljer. I soffan är det inte ovanligt att dekorera med en bakre rad av större kuddar, och ha en rad med mindre kuddar på exempelvis 45x45 cm framför. Om du har en stor hörnsoffa eller dagbädd kan en lång kudde på 120 cm vara ett bra alternativ.

I ILVAs kategori prydnadskuddar hittar du bland annat vackra överdrag till kuddar på 50x50 cm och massor av andra storlekar. Vi har också avlånga överdrag till kuddar på 50x70 cm.

Till sittpuffen och schäslongsoffan

En riktigt stor kudde på 100x100 cm kan du ha som en sittkudde direkt på golvet eller mattan. Du kan också ha den som en mysig kudde ovanpå sittpuffen eller i schäslongsoffan.

Färger och inspiration

På ILVA hittar du kuddar i alla möjliga olika färger och mönster. Tycker du att det är svårt att välja? Besök gärna ILVAs sidor med inspiration för att få idéer till din inredning. Med lite tur kan du få inspiration i valet mellan exempelvis en röd och vit kudde.

Ett annat sätt att få inspiration är att besöka en ILVA-butik. Där kan du titta och känna på allt från kuddar på 40x40 cm till stora mattor och u-soffor. Våra produkter kommer till sin fulla rätt i verkligheten och det är ofta lättare att ta ett köpbeslut efter att ha sett och testat dem på riktigt.

BILLIGA KUDDAR

Om du letar efter kuddar på rea är det ett tips att kolla in ILVAs sidor med erbjudanden. Om du har tur finner du en kudde på rea, eller något annat du inte visste att du behövde. Utbudet på fyndsidorna är begränsat och priserna gäller bara så länge lagret räcker. Ett förslag är därför att inte vänta för länge med att beställa om du hittar något du vill ha

BESTÄLL EN KUDDE IDAG

Beställ kuddar från ILVA idag och få dem levererade hem. Du kan också själv hämta ut varorna utan fraktkostnad i en ILVA-butik. Du är alltid varmt välkommen att besöka någon av våra butiker.