Korg
Korg

Favoriter utomhus: Trädgårdsnyheter hos ILVA

Vårsolen börjar så smått titta fram, och en sådan säsongsväxling går inte obemärkt förbi på ILVA, eftersom vi har ägnat mycket tid under de kalla vintermånaderna åt att handplocka, designa och förbereda en mängd nyheter för trädgården, terrassen, balkongen eller var du än njuter av solstrålarna. Och vad är då speciellt med denna säsong 2024? En spännande mötesplats mellan nordisk design och sydeuropeisk trädgårdskänsla, där det mjuka FSC®-certifierade träet fusioneras med det ljusa och praktiska aluminiumet. Läs mer om några av nyheterna som har kommit in i vårt sortiment och samtidigt få en uppfriskning av några av de välkända klassikerna som fortfarande har en stor plats i hjärtat på våra många trädgårdsentusiastiska kunder.

En varm och minimalistisk vänskap

Under denna säsong har vi hämtat inspiration från Medelhavet, där klimatet möjliggör fri rörlighet mellan inomhus och utomhus, och där den milda luften inbjuder till att allt ska ske utanför hemmets fyra väggar.
ILVA har förenat den sydeuropeiska trädgårdskänslan med våra skandinaviska rötter och skapat ett utomhusuniversum med loungemöbler i ljusa, dämpade jordtoner, massor av mjuka former, god komfort och nordisk design. Resultatet syns tydligt med loungesoffan Korius.
 

"Under flera år har vi sett att trenderna mer och mer går mot att vi inreder våra terrasser och balkonger som verkliga rum med loungeområden med bekväma soffor samt matplatser för gäster och socialt umgänge under ljusa sommarnätter."

 - Designchef Jane Schmücker Høegh

Har du någonsin suttit i en stol av vetefibrer? 

Trädgårdsstolen PORTIO i off white är tillverkad av 70% vetefibrer och 30% plast. Stolen har en bra sittkomfort, kan staplas och finns i fyra olika färger: off white (70% vetefibrer), svart, taupe och khaki (plast).

Det har kommit en ny klassiker på tronen

 

Hälsa på och ge ett stort och klangfullt "ALOHA" till den flätade trädgårdstronen, ALOHA. Det kommer att bli kamp om platserna i denna omfamnande och bekväma fåtölj, som med sin handflätade och mjuka ryggstöd låter dig slappna av fullständigt medan du njuter av en avkopplande stund i solen. När du väl har övergett dig åt ALOHA's mjuka omfamning, kan du räkna med att du inte kommer att resa dig upp på ett tag. En lösning för detta kan vara ett MOKA sidobord, så att du kan ha iskalla sommardrycker och krispiga snacks nära till hands.

Loungestolen ALOHA är en bra representation av trenden denna sommar, där inomhus- och utomhuslivet smälter samman. Den ljusa aluminiumstommen mjukas upp med flätning och rep, och resultatet är en unik förening mellan det sydeuropeiska och Skandinavien.

Se ALOHA-loungestol

småTt, men smart

 

När vi talar om trädgårdsnyheter - och klassiker, kan vi verkligen inte undvika "de mindre trädgårdarna"; närmare bestämt balkonger. Med över 2 miljoner balkonger i Sverige och dessutom en hel del små terrasser finns det ett stort behov av att varje kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt. Här är nyckelorden komfort, funktionalitet och förvaring, så att du kan njuta fullt ut av din balkong eller terrass. Återigen spelar aluminium en framstående roll här, och särskilt bör cafébordet GALIA lyftas fram. Raka och lugna linjer skapar harmoni på den lilla balkongen eller terrassplatsen, och det rostfria aluminiumet säkerställer lång hållbarhet. Bordet passar perfekt med stolen AKADI, som är tillverkad av samma material, och hela setet finns i taupe, khaki och svart.

Serien är otroligt praktisk för den lilla utomhusplatsen, eftersom bordet mäter 70x70 cm och de tillhörande stolarna kan staplas.
Skapa din egen caféatmosfär med GALIA/AKADI-serien här.

 

De små sakerna gör skillnad

Om du vill skapa en mysig och användbar uteplats på din balkong eller terrass har vi på ILVA ett stort urval av småmöbler. Genom att tänka på behov och praktiska lösningar kan du skapa en inbjudande uteplats. Fundera gärna över vad som är viktigast för dig att ha på t.ex. din balkong. Vill du njuta av solen, grilla med vänner, koppla av med en kopp kaffe eller odla blommor och kryddväxter? När du har tänkt igenom några av dessa överväganden är du redo att hitta rätt möbler för din uteplats.

Kvalitet, miljö och design i ett

Visste du att...

alla våra utemöbler i trä är tillverkade av FSC®-certifierat och kontrollerat trä?

Och vi har ännu större ambitioner

Utemöblerna är skapade av högkvalitativa material med funktionen i åtanke, och träprodukter har alltid haft en speciell plats i ILVAs sortiment. Möbeldesign certifierad av FSC® är din garanti för att det använda träet kommer från ansvarsfulla källor och hållbart skogsbruk. Vi arbetar målinriktat med FSC (FSC N001748) och strävar efter att alla träprodukter ska vara FSC®-certifierade före den 1 januari 2025. Detta gör vi både av respekt för naturen och för att försäkra dig om att när du köper utemöbler från ILVA gör du det alltid med gott samvete.

Vi har mer att ge till dig och din trädgård