Korg
Korg

Guide: Så väljer du rätt säng

Det är inte alltid enkelt att veta, vilken säng man ska välja, när behovet av en ny uppstår. Det är först och främst viktigt att komma underfund med sina egna önskningar och individuella behov, angående sängtyp. Den perfekta sängen och en bra sovmiljö skapar nämligen de bästa förutsättningarna för en god och behaglig nattsömn.  Läs mer här och bli klokare kring, vilken säng du bör välja. 

Välj den rätta sängen

Hos ILVA har vi ett stort urval av sängar i hög kvalitet och snygga designer. Vi erbjuder ett stort urval av sängkombinationer, så att du kan hitta den alldeles perfekta varianten för dig och dina behov. Nedanför kan du läsa om de tre övergripande sängtyperna, som finns att välja mellan, nämligen: resårbottnar, ställbara sängar och kontinentalsängar. Varje sängtyp har sina egna fördelar och fyller olika behov. Här är det upp till dig att ta ställning till, vad du önskar och behöver från en säng. 

 

 

Resårbotten

Resårbotten är i regel det mest prisvänliga alternativet i jämförelse med de andra två sängtyperna. Detta beror på, att resårbotten tillsammans med sängben eller medar utgör en fullt funktionsduglig säng. Kortfattat är resårbotten-sängen egentligen bara en resårmadrass monterad på en robust träram. Men här kommer det svåra valet också in i bilden. Du kan nämligen välja mellan otaliga mängder av resårbottnar och bäddmadrasser med olika typer av fyllning, fjädrar, material, funktioner, m.m. Få goda råd för val av madrass Goda råd om madrasser här.

Glöm heller inte tillbehören till resårbotten! Även om resårbotten fungerar som en säng för sig själv, rekommenderar vi köp av sängben eller medar. Det skapar bästa hygien, när det är luft mellan botten och golv.

Ställbar säng

Behöver du ro, avslappning och behaglig liggkomfort? Då är den ställbara sängen ett bra alternativ för dig. Den ställbara sängen är den perfekta sängen för dig, som gillar att läsa en bra bok eller se något trevligt på TV i sängen. Här får du en funktionell säng, som du kan anpassa genom att höja och sänka, allt efter dina individuella behov. Det enda som behövs är ett enkelt knapptryck med fjärrkontrollen.

Härmed slipper du de obekväma sittande ställningarna med en massa kuddar staplade bakom ryggen, som likväl inte ger det optimala stödet. Bland våra ställbara sängar kan du välja mellan en massa olika madrasser i hög kvalitet.

Kontinentalsäng

En kontinentalsäng är en bra investering till dig själv, som önskar en lyxig säng med ett läckert utseende och den härligaste komforten. Kontinentalsängen är uppbyggd av flera lager, som garanterar dig den bästa liggkomforten om natten. Denna sängtyp är uppbyggd av en resårbotten nederst, antingen en resårmadrass eller ett fjäderinlägg i mitten samt en bäddmadrass överst, likt pricken över i:et.

Kontinentalsängen skiljer sig också från andra sängtyper i och med, att den inte har någon sängram, men endast de tre olika madrasserna, som ger en hög säng. Du kan välja mellan många olika typer och därmed själv kombinera de tre lagren, så de överensstämmer med dina önskemål i förhållande till fasthet, stöd och storlek.

Ge dig själv den bästa sömnen