Korg
Korg

Goda råd om madrasser

När du ska välja säng...

... är det mycket man ska tänka på. Därför guidar vi dig hela vägen igenom säng-djungeln, från valet av den rätta sängen till sista finishen i sovrummet.

Vi ser till att du får den bästa sömnen i den allra bästa miljön. Följ stegen nedan och låt dig guidas till den optimala sängen. När du hittat rätt säng med rätt fasthet och perfekt bäddmadrass, kan du leka vidare och inspireras av det slutliga utseendet på sängen och sovrummet.

Sängtyper

Resårbottnar

En resårbotten i kombination med sängben och en bäddmadrass utgör en fullt funktionsduglig säng. Men här kommer de svåra valen in i bilden. Du kan välja mellan ett antal resårmadrasser och bäddmadrasser med olika typer av fyllningar, fjädrar, material, funktioner etc.

Se alla resårbottnar här.

Kontinentalsängar

En kontinentalsäng är en bra investering till dig som önskar en lyxig säng med läckert utseende och den bästa komforten. Kontinentalsängar är uppbyggda av flera olika lager, som säkerställer den bästa liggkomforten hela natten igenom.

Kontinentalsängar särskiljer sig från andra sängtyper i och med att de inte har någon sängram, men istället besår de av flera lager madrasser vilket också ger en hög säng. Du kan välja mellan många olika typer och därmed själv sätta ihop skikten så de passar dina önskemål i förhållande till fasthet, stöd och storlek.   

Se alla kontinentalsängar här.

Ställbara sängar

Vill du ha ro, avslappning och en behaglig liggkomfort? Då är en ställbar säng ett bra alternativ för dig. En ställbar säng är den perfekta sängen för dig som njuter av att läsa en bra bok eller se på TV i sängen. Här får du en funktionell säng som du kan höja och sänka i olika nivåer allt efter dina individuella behov. Det enda som krävs är ett enkelt klick på fjärrkontrollen. En ställbar säng är även bra för dig som utövar mycket sport och har behov för att avlasta trötta ben. Om du lider av hosta kan det också vara till stor fördel med en hög- och sänkbar säng, så du kan höja upp huvudet, vilket underlättar hostningarna.  

Se alla ställbara sängar här.

Fjäder-typer och fasthet

Bonell-fjäder

Pocket-fjäder

Multi pocket-fjäder

Bonell-fjäder

Bonell-fjädern ger ett begränsat stöd och är relativt hård. Används främst i botten på resårmadrasser. Bonell-fjädern rekommenderas i utgångspunkt främst till tyngre personer på grund av den fasta fjädringen. Bonell-fjädern är en stark och fast spiralfjäder med bra fjädring och lång hållbarhet. Fjädrarna är timglasformade och sammanbundna med stålspiraler. 

Pocket-fjäder

Pocket-fjädern är en flexibel, punktelastisk metallfjäder, där varje fjäder är separat inkapslad i en tygpåse. Denna fjädertyp har en medium fjädring och rekommenderas främst till personer som väger under 80 kg.

Multi pocket-fjäder

Multi-pocket-fjädern är också inkapslad i små påsar av tyg. Här får du en fast fjädring och hög bärighet med fantastisk punktelasticitet som ger kroppen optimalt stöd och en otrolig komfort. Denne fjädern rekommenderar vi främst till personer som väger över 80 kg. Men det är alltid bäst att be om rådgivning hos våra duktiga sängrådgivare. 

Bäddmadrasser

Celcius

Latex

Polyeterskum

Celcius

En bäddmadrass med Celcius-skum är tryckavlastande och formar sig efter din kropp och dina rörelser när materialet blir uppvärmt av din kroppstemperatur. Denna typ av bäddmadrass blir ofta rekommenderad av kiropraktorer p.g.a. skummets förmåga att förebygga liggsår. Om du gillar att ligga i en mjuk säng som formar sig efter din kropp bör du överväga att välja en bäddmadrass med celcius-skum.

Latex

Latex är ett elastiskt och formstabilt naturmaterial som utvinns av saften från gummiträdet. En bäddmadrass i latex har en lång hållbarhet och ge dig en god liggkomfort. Latex låter din hud andas och har en bra förmåga att tillpassas efter din kropps rörelse och konturer vilket gör att liggkomforten med en bäddmadrass i latex är förstklassig.

Polyeterskum

Om du väljer en bäddmadrass med polyeterskum får du bra komfort för pengarna. Polyeterskum har en bra förmåga att avleda fukt och samtidigt en bra bärförmåga som ger dig en bra liggkomfort.   

Se alla våra bäddmadrasser här.

Hitta din nya säng här:

När valet är gjort