Korg
Korg

Utemöbler med vårkänslor

När vinter blir till vår förflyttar vi oss långsamt utomhus och vårt inredningsfokus följer med. Med vackra utemöbler blir det lättare och roligare att inreda uterummet och skapa en inbjudande atmosfär. Det finns många olika sätt att uttrycka sig på och mycket att ta ställning till, när du ska välja utemöbler till din uteplats. För att ge dig inspiration till att inreda din trädgård eller balkong har vi valt ut några av våra nya favoriter, lagom till vår- och sommarvärmen.

Trädgårdsmöbler i trä

Med utemöbler i trä ger du din uteplats värme och själ. Trä är ett naturmaterial och därför är varje trämöbel unik. Årsringar och kvistar är en del av träets natur, och både färg och struktur ändrar sig genom möbelns livstid. Det finns ett stort antal träsorter att välja mellan om du har bestämt dig för att ha utemöbler i trä.
Trädgårdsmöbler i trä har ett tidlöst utseende och du kommer inte att tröttna på dem i första taget. Dessutom håller sig trämöbler vackra i många år om du behandlar dem med träolja.

En dämpad färgskala

Naturliga kulörer, som jordfärger, är trendiga och vi kommer att se dem på många uteplatser i sommar. Trädgårdsmöbler i en dämpad färgskala skänker elegans till trädgården och utstrålar samtidigt lugn och harmoni. När du inreder din uteplats med möbler i en nedtonade kulörer skapar du ett lugnt och naturligt rum som inbjuder till mysig samvaro och avslappning. Denna snygga trend passar både din altan, terrass och trädgård.

Modul-loungemöbler

Med en loungesoffa kan du enkelt ta med dig vardagsrummets mys ut i det fria. Att slänga sig ned i en stor soffa med en bra bok och en kall dryck, omgiven av naturen en ljummen sommarkväll, låter väl som en dröm? En modul-loungesoffa kan stå nästan överallt eftersom du själv sätter samman den till en form och storlek som passar din uteplats. Om du senare skulle ändra dig, eller bara vill ha variation, kan du enkelt ändra möbelns sammansättning igen.

Utemöbler med minimalt underhåll

När man talar om utemöbler med minimalt underhåll är det lätt att tankarna styrs till gamla plaststolar som en gång i tiden var vita, men som med tiden har tappat sin charm. Den bilden stämmer lyckligtvis inte längre. Nuförtiden kan du hitta nästan underhållsfria utemöbler som både följer de senaste trenderna och passar din uteplats. Med utemöbler i polyrotting får du både snygga och lättskötta möbler. Polyrotting i naturliga färger är förväxlande lika naturmaterial som bambu.
På ILVA hittar du ett stort utbud av snygga möbler i det flätade materialet att ha på altanen och balkongen. Likaledes finns det många vackra utemöbler i aluminium eller polyesterväv, som även de är praktiska och lättskötta alternativ. Om du vill inreda altanen med stoppade utemöbler kan du välja modeller med stomme i snabbtorkande Quick Dry Foam och dynor beklädda med olefin-tyg. Olefin är en UV-beständig textil som är vatten- och smutsavvisande och låter vattnet pärla av sig på ytan vid mindre skurar. Vid ihållande regn kommer vattnet passera längs fibrerna och därför inte tas upp av dynorna.

Inredning till trädgården

Är din trädgård redo för våren?