Korg
Korg

Trädgårdsmöbler som kan stå ute året om

Vackra trädgårdsmöbler på uteplatsen kan bidra till att skapa den perfekta sommarstämningen. Samtidigt är det viktigt att trädgårdsmöblerna är praktiska. Det ska inte krävas för mycket underhållsarbete för att behålla sommarstämningen på topp. Våra underhållsfria trädgårdsmöbler kan stå ute hela året och du behöver inte lägga ner tid på att underhålla dem, istället kan du bara njuta av sommaren.

Nedan kan du läsa mer om vilka material som passar dig som önskar ha underhållsfria trädgårdsmöbler som kan stå ute hela året.

Trädgårdsmöbler i polyrotting

Trädgårdsmöbler i polyrotting är populära eftersom de är producerade av ett robust plastmaterial som är mycket hållbart och kräver minimalt med underhåll. Polyrotting är motståndskraftigt mot solens UV-strålar och skiftande väder. Det tål både regn, sol och växlande temperaturer. Vid behov kan möblerna enkelt rengöras med rengöringsmedel för polyrotting och en mjuk borste eller svamp. Observera att kuddar och dynor bara ska användas vid torrt väder, de kan med fördel även impregneras.

Trädgårdsmöbler i olefin och Quick Dry-skum

Vill du ha samma komfort och mysiga atmosför på uteplatsen som i vardagsrumet kan du lämpligen välja loungemöbler med stoppning. Möblerna ser vid första anblick ut som vanliga möbler för inomhusbruk som inte ska stå ute i det svenska sommarvädret. Men de här möblerna är gjorda av Quick Dry-skum som torkar snabbt eftersom vattnet rinner rakt igenom dem. Överdraget i olefin är dessutom smuts- och vattenavvisande. Det är även slitstarkt och motståndskraftigt mot solens UV-strålar. Loungemöblerna utmärker sig med de praktiska egenskaperna samtidigt som de kräver minimalt underhåll.

Trädgårdsmöbler i plast

När man talar om trädgårdsmöbler i plast tänker många säkert på tråkiga vita plastmöbler. Som tur är finns det även massor av vackra trädgårdsmöbler i plast som både är praktiska och som med sin design kan lyfta uteplatsen till nästa nivå. Det finns en uppsjö av vackra färger att välja mellan!

Plast är ett robust och underhållsfritt material som tål alla slags väder och som är lätt att rengöra med exempelvis en trasa och rengöringsmedel för polyrotting.

Trädgårdsmöbler i nonwood

Nonwood är ett populärt och praktiskt material för trädgårdsmöbler av flera anledningar. Materialet har träets eleganta utseende men är tillverkat av plast, det är mycket hållbart och kräver nästan inget underhåll.

Det finns nonwood trädgårdsmöbler i olika typer av material. Exempelvis polywood som är ett syntetiskt plastträ, och duraboard som är ett återvunnet material som blandas med sågspån från eukalyptusträ och polyetenplast. Gemensamt för alla nonwoodmaterial är dess praktiska egenskaper och att de tål växlande väderförhållanden.  

Mer inspiration till din trädgård