Korg
Korg

Säsongens trädgårdstrender

Våren kommer smygandes och sommaren väntar runt hörnet. Så snart de tunga gråa skyarna gör plats till den blå himlen förflyttar vi oss ut för att njuta av våren. Och med det följer tid till inredning av trädgården för årstidens utomhusliv.

En ny säsong betyder nya tendenser och moderiktningar. Vad är hetast inom trädgårdsinredning i år? Vi guidar dig genom de största trenderna i sommarträdgården anno 2023, för att du ska få inspiration till att inreda utomhus.

Trä med vackra detaljer

I år gäller trädgårdsmöbler i kvalitetsträ, där träets årsringar och naturliga färger får skina igenom. Samtidigt läggs stor vikt vid vackra detaljer som ger ett fint svar på träets naturliga utseende.

Du hittar därför massor av klassiska trämöbler i välgjord design i teak eller eukalyptus, som både pryder altanen och håller sig vackra i många år. Trädgårdsmöblerna i FSC®-certifierat trä tar naturen in i altanens och trädgårdens inredning, där de bildar ett härligt lugn och ett naturligt utseende som skapar lust att vistas på uteplatsen.

Naturlig och dämpad färgpalett

Färgerna denna säsong tar inspiration från naturen och dess lugna och dämpade kulörer. Ljusa färger i olika nyanser gäller, medan starka kontraster med svart ersätts av mjukare färgmöten med naturfärger. I år är det därför lätt att ta naturen in i inredningen och skapa en altan med återkommande färger som blir en förlängning av omgivningen, och binder ihop hela uterummet.

Hemtrevlig inredning och belysning

Förhoppningsvis kommer vi spendera många timmar utomhus när vädret skiftar till det varmare. Då passar det bra att ta med den hemtrevliga stämningen ut på altanen och i trädgården. Med utomhusmattor, kuddar, plädar, vaser och inte minst solcellsbelysning samt lyktor, blir uterummet en mysig plats att vara på under varma sommarkvällar.

Inspiration till din trädgård