Korg
Korg

Så skapar du mys i trädgården

Just nu gör vi inget annat än drömmer om den härliga sommaren. Och det är lyckligtvis inte länge till sommaren är här. Det betyder också att du så smått kan börja tänka på vad för typ av pynt din trädgård ska ha denna sköna säsong. Här har vi samlat en handfull bra tips hur du enkelt kan skapa en mysig stämning i din trädgård eller på din terrass.

 

1/
Använd träden i trädgården för att skapa en trevlig stämning. De är där från början och det krävs inte mycket arbete att hänga upp fina krukor, underbara lampor eller vindspel i grenarna. Om du inte har en trädgård med stora träd kan du också hänga upp dina favoriter på en lös gren eller husväggen.

2/
Det finns inget så trevligt som hemmaodlade kryddor och örter. Kryddor kan lyfta varje maträtt och inte minst ge liv åt trädgården. Oavsett om din trädgård är utrustad med en stor örtgård, med plats för alla möjliga grönsaker och kryddor, eller om du har ett hörn med fina krukor, så är kryddorna och örterna den säkra vägen att gå för att skapa en mysig stämning i trädgården. Ge dina örter och grönsaker en personlig prägel med små skyltar som också hjälper till att hålla styr på vad som är vad.

3/
Inred terrassen eller trädgården med små oaser och stämningsfulla områden. Du kan hitta massor av små trädgårdsbord, som kan skapa plats till allt från iögonfallande växter, vackra lanternor och det som gör eftermiddagen i trädgården lite extra mysig. Några gånger är de små borden tillräckligt med dekoration i sig självt och skapar en trevlig stämning utan någon form av hjälp.

4/
Kuddar, plädar och vackra textilier är ett annat säkert sätt att skapa trevlig stämning i trädgården på. Dessa ger trädgårdsmöblerna ett enkelt lyft och en frisk vind, och samtidigt höjer de trädgårdsmöblernas komfort till en ny nivå. Använd en iögonfallande kudde i loungesoffan, en mjuk pläd i solstolen eller kanske ett skinn på trädgårdsbänken. Det är endast fantasin som sätter gränser.