Korg
Korg

Njut av sommarmiddagar
i solen

 

Det finns nästan inget bättre än att få njuta av en härlig middag ute på terrassen under sommaren. Här får du 3 tips och inspiration för att inreda uteplatsen på ett sätt som skapar de bästa förutsättningarna för många mysiga sommarmiddagar.

1. Bekväma utemöbler

 

För att få till en trevlig sommarmiddag på uteplatsen är det viktigt att dina utemöbler är bekväma, så att ni kan sitta bra medan ni äter.
Ditt utebord bör passa till din terrass eller balkong, och det bör naturligtvis ha tillräckligt med plats för att alla ska kunna sitta runt bordet. Om du har en uteplats där utrymmet är begränsat kan du fördelaktigt välja ett utebord som Askia, som inte tar mycket plats och kan fällas ut när du har gäster.
Bekväma trädgårdsstolar är också ett måste, så att ni kan sitta skönt under längre perioder runt bordet. Det kan också vara fördelaktigt att välja stapelbara trädgårdsstolar, så att du enkelt kan ha några extra stolar förvarade för gäster. Click-trädgårdsstolarna är gjorda av plastlister som ger ergonomisk komfort och kan staplas. Dessutom kan du alltid öka komforten i dina favoritträdgårdsstolar med mjuka trädgårdsdynor.

Populära utebord

Populära trädgårdsstolar

2. I skuggan under ett parasol

Även om det är härligt att sitta och njuta av solen är det oftast skönast att kunna sitta i skuggan under sommarmiddagen. För att hålla dryckerna svala och undvika att anstränga ögonen i solen är det lämpligt med ett parasoll. Ett parasoll ger skugga och kan enkelt fällas ned efteråt om du vill njuta av de sista solstrålarna på kvällen. Om du väljer ett parasoll med tiltfunktion kan du enkelt justera den under dagen för att få skugga på exakt rätt ställe.

Populära parasoller

3. Forläng stämningen med ljus och mjuka tillbehör

Om ni sitter länge vid bordet är det viktigt att göra det extra mysigt och bekvämt. Det kan du göra med mjuka dynor till trädgårdsstolarna, så att det är behagligt att sitta hela kvällen. När mörkret faller på kvällen är det också en bra idé med varma filtar, samt mysig trädgårds- och solcellsbelysning, som kan skapa stämning och lysa upp trädgården. Och samtidigt förlänga sommarkvällarna.

Populärt trädgårdstillbehör

Mer inspiration till sommaren