Korg
Korg

Från uteplats till allrum: Scandi-terranean inredning

Möbel- och inredningsvärlden står aldrig stilla, och varje säsong dyker det upp en ny trend eller tendens som blir populär. Du kanske redan har sniffat lite på vårt nya sortiment av trädgårdsmöbler, som just nu ser dagens ljus? Här är det vänskapen mellan nordisk design och den sydeuropeiska trädgårdskänslan som lyser igenom, i det vi kallar Scandi-terranean. Men vad betyder det egentligen? Få mer kunskap om denna säsongens inspiration från Medelhavet.

Nordisk elegans och medelhavets charm

I vår och sommarkollektion framträder en tydlig trend både utomhus och inomhus. Scandi-terranean är i fokus, där vi kombinerar det skandinaviska minimalistiska designen med det medelhavsinspirerade. Det skapar en unik harmoni där de hårda linjerna mjukas upp med varmare färger och tillsätter element som rep, flätning och trä. Vår färgpalett består av dämpade jordtoner kombinerade med mjuka former och enastående komfort. Det ger dig möjlighet att skapa en avslappnad och stilfull oas på din uteplats.

Det runda utebordet MARCA i travertinlook har med sin markanta bas i fiberbetong skapats med tanke på sydlandsk trädgårdskänsla, minimalt underhåll och praktiskt material med hänsyn till det danska klimatet. Fiberbetong är nämligen motståndskraftig mot slitage.

Du kan fördelaktigt kombinera det med vår trädgårdsstol ABUELA i sandfärgat stål eller den off white PORTIO-trädgårdsstolen i 70% vetefiber.

Quick dry foam: Din räddare vid regniga dagar

Även om inspirationen kommer från mötet mellan Norden och Medelhavsområdet finns tyvärr ingen garanti för att vädret följer med. Därför är det mycket praktiskt med en utomhussoffa i 'quick dry foam', som tål att stå ute året runt. Och hur fungerar det? Med quick dry foam är möblerna designade så att regnvatten kan rinna direkt genom dynan. På så sätt dräneras den snabbt och absorberar därmed inte vattnet, som vanliga dynor eller material skulle göra. Trädgårdsmöbler i quick dry foam minskar därmed behovet av frekvent utbyte på grund av fuktskador, och teknologin appellerar på så sätt både till det praktiska och det ansvarsfulla valet.

Med KORIUS finns det plats för hela familjen, oavsett hur många ni är, eftersom de lätta modulerna kan sättas ihop på många sätt så att hela familjen kan sitta bekvämt. Modulsoffan är skapad utan lösa dynor som måste släpas in och ut. Dessutom är Korius utvecklad i quick dry foam, där vattnet kan rinna direkt igenom, och soffan torkar därför snabbt om det skulle komma en skur.

CLEO Loungepuff är med sin stomme i pulverlackerad aluminum och quick dry skum är optimal för utomhusbruk. 

NESTOR kombinerar komfort och en stilren design. Loungesoffan är tillverkad av material som är lämpliga för det ostadiga sommarvädret och står emot slitage, smuts och blekning från solens strålar. Med modulerna från Nestor-serien kan du anpassa din loungesoffa efter dina behov.

få till stämningen med stil: caféset och små oaser 

När man tänker på Medelhavet och de varmare områdena i söder, förknippar många svenskar det också med små, mysiga gatukaféer där man kan sitta och njuta av lokala läckerheter. Den här säsongen ligger stort fokus på cafébord och set, och vi har förmodligen ett av de största urvalen någonsin i ILVA's sortiment. Caféset passar överallt på många svenska uteplatser. Har du en mindre balkong eller terrass är det uppenbart att inreda med ett caféset som inte tar för mycket plats, och även om du har en trädgård med många kvadratmeter är det både mysigt och praktiskt att placera små oaser eller mysiga hörn runt om i trädgården med sittplatser här och där.

Det finns inget krav på att nöja sig med bara att placera ett ensamt cafébord med ett par stolar. Du kan mycket väl skapa en miljö med flera bord bredvid varandra och på så sätt skapa plats för hela familjen eller alla gäster. Vilket syns med caféborden HYDRA och stolarna BRANCO, som verkligen skapar en sydlandsk stämning med nordisk design.

Se alla caféset

från nord till syd

Det som särskilt utmärker sig för Scandi-terranean är uttrycket, när det hårda och kontrastfyllda mjukas upp med varmare färger, trädetaljer, flätning och rep. I denna säsongens kollektion stöter du därför på många designs som just kombinerar dessa element. Den nordiska stilen med inslag av varmare breddgrader ger dig optimala förutsättningar för att skapa en drömoas i trädgården, på terrassen eller balkongen.

På vår stol MALIA kan du se hur det hårda aluminiumet mjukas upp med både rep och trä, och resultatet lämnar ingen tvekan. Om du samtidigt kombinerar stolarna med utebordet SIGRUN, tillför du ännu mer värme och natur till din utomhusmiljö, vilket inte kan göra annat än att bjuda in till mysiga dagar och sena kvällar när det fina vädret infinner sig.

Hård som sten - vacker som syden: Fibercement

Med fibercement får du en hållbarhet som kan mäta sig med sten, och en skönhet som utstrålar sydeuropeisk charm. Materialet är perfekt för att skapa autentiska och väderbeständiga utemöbler som tar din uteplats till nya höjder. Med sin rustika utstrålning efterliknar fibercement terrakotta eller sten och tillför en tidlös elegans till varje uteplats. Oavsett om det är som bordsskivor, bänksäten eller dekorativa element ger fibercement dig hållbara möbler som står emot sol, regn och vind, och som passar perfekt för det soliga klimatet i södra regioner. Du kan alltså med fibercement göra utomhusinredningen både estetisk och robust. På bilderna nedan syns YARD loungebord, VIGO piedestal, VIGO loungebord och CORSI loungebord.

Mer inspiration till din uteplats?