Korg
Korg

3 stilar till trädgården - vilken väljer du?

Det överordnade temat för Outdoor 2020 är trenden: "Living Inside Out", som är den röda tråden genom årets tre stilgrupper: New Traditions, Nordic Essentials och Raw Romance. Här pratar vi om tre olika stilarter och berättelser, som tillsammans skapar årets härliga urval av trädgårdsmöbler. Vilken stil gillar du bäst och är den som ska pryda din trädgård i sommar?

New Traditions

New Traditions är en stil som hämtar sin inspiration från 70-talet och är den mest internationella av de tre. New Traditions representerar en sammansmältning av dekadent lyx och vällevnad där det organiska formspråket står på scen. Vi kommer därför att se trädgårdsmöbler med runda former där materialet primärt hänför sig åt plast och mörkt trä. Färgerna kännetecknas av djupa och varma toner, där huvudfärgerna kommer att vara senapsgul samt flera nyanser av röd och blå. Trädgårdsmöblerna i New Traditions kommer i hög grad att präglas av inomhus/utomhuslooken, som sträcker sig från allt till trädgårdstillbehör till loungesoffor och trädgårdsgrupper som också hade kunnat stå inomhus.

Nordic Essentials

Nordic Essentials är essensen av nordisk, stilren och minimalistisk stil. Stilgruppen kännetecknas av det minimalistiska uttrycket som hyllar vackra trädetaljer och hantverksmässiga traditioner. Här kommer vi att se trädgårdsmöbler i delikata, ljusa toner som havsblå, grå, och vit, där ljust trä kommer att stå i centrum. Materialen rotting, aluminium, naturfiber och flätat, omfamnar det skandinaviska uttrycket, som tillsammans med de kontrasterande grafiska linjerna, bygger en röd tråd för att skapa stilens helhetsuttryck.

Raw Romance

Raw Romance inbegrips av klassiskt sommarhygge. Stilgruppen har en viss 30-talsstil över sig, som omfamnar det trevliga och romantiska uttrycket, med massor av naturmaterial som bambu, rotting, terrakotta och sjögräs. Trädgårdsmöblernas neutrala och ljusa färgspråk gör att de passar in perfekt i trädgården med många krukor, där sommarens växter skapar liv, charm och doft i trädgården. Därför kommer både mönstrat och växtligt tema på trädgårdstillbehör, som på t.ex. prydnadskuddar och utomhusmattor, att prägla Raw Romance-stilen, för att skapa helhetsuttrycket.

Låt dina trädgårdsdrömmar gå i uppfyllelse

Läs

årets trädgårdskatalog