Korg
Korg

3 inredningstips för altanen

Sommaren är på väg och snart lever vi upp utomhus. Oavsett om du har en stor trädgård eller en mindre altan ska det alltid finnas plats för uteliv och sommarnöje. Här guidar vi dig till hur du kan inreda altanen för ett snyggt och trevligt uttryck som på ett perfekt sätt ramar in både hygge och avslappning i solen hela sommaren.

 

1. Inred altanen så att den passar dig

Det viktigaste när du ska inreda din altan är att du inreder den utefter dina behov. Vad är viktigast för dig? Att det finns plats för att äta med vännerna? Eller ska det kanske finnas plats för att kunna ta upp benen och njuta av sommar och sol? När det är ont om plats blir det viktigt att prioritera bland ens olika behov. Därför är det viktigt att fokusera på de behov som väger tyngst för dig.

2. Använd smarta möbler som inte tar för mycket plats

Är din altan stor eller liten? Oavsett hur den ser ut ska det naturligtvis finnas sittplats och utrymme för avslappning. Men altanen är ofta begränsad vilket gör att du måste tänka kreativt när du väljer möbler. Vi har ett stort urval av möbler som inte tar allt för stor plats och passar därför utmärkt in på den mindre altanen. Vi har både runda och fyrkantiga bord, och om det är ont om plats har vi också modeller som kan hängas på balkongräcket så att du slipper att några bordsben tar plats.

 

 

3. Skapa en trevlig stämning med kuddar och filtar

Till uterummet finns det ett måste. Det är naturligtvis den trevliga stämningen. Det blir inte mycket sommarhygge utan mjuka textilier i mängder. Pynta upp din altan med kuddar, filtar och sköna fällar. Detta ger både ett härligt, inbjudande intryck men förlänger samtidigt timmarna på altanen i och med att du kan gosa ner dig under en mysig filt när kylan kryper på.

 

Inred din altan